Φτάνοντας στην Νέα Υόρκη το μόνο που δεν θέλουμε είναι να χαλάσουμε εξαρχής πολλά λεφτά. Ναι μεν είναι ακριβή πόλη, ωστόσο πάντα υπάρχουν οικονομικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα. Οπότε καλό θα ήταν ταξί και ιδιωτικές μεταφορές με λιμουζίνες και mini van να μείνουν εκτός της λίστας σας. Παρακάτω σας αναφέρουμε ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος μετακίνησης για κάθε ένα από τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης μέχρι το κέντρο του Μανχάταν.

Αεροδρόμιο JFK

Το αεροδρόμιο JFK είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο  της Νέας Υόρκης. Βρίσκεται στο Κουίνς (Queens)  του Λονγκ Άιλαντ (Long Island) και απέχει περίπου 28 km  από το κέντρο του Μανχάταν. Ο πιο οικονομικός  τρόπος μετακίνησης από το αεροδρόμιο στο κέντρο είναι ο εξής:

Μόλις φτάσατε στο αεροδρόμιο ακολουθήστε τις πινακίδες που θα αναγράφουν την λέξη «AirTrain». Αρχικά  επιβιβάζεστε στο βαγόνι με κατεύθυνση το σταθμό «Jamaica Station» με κόστος εισιτηρίου 5$. Μόλις βγείτε στην παραπάνω στάση ακολουθείτε τις ταμπέλες για το «Long Island Railroad» με κατεύθυνση αυτή την φορά το σταθμό «Penn Station» με αντίτιμο από 7.5$ -10.25$ ανάλογα την ώρα της ημέρας. Τα Σαββατοκύριακα η τιμή είναι μόλις 4$. Συνολικός χρόνος διαδρομής περίπου 40 λεπτά. Από εκεί και έπειτα είστε κυριολεκτικά στο κέντρο του Μανχάταν και απλά παίρνετε το μετρό ή κάποιο ταξί για να πάτε στο ξενοδοχείο σας.

Συνολικό κόστος διαδρομής από 11.75$ – 35$ ανά άτομο, ενώ ένα απλό ταξί θα σας χρέωνε τουλάχιστον 52$ συν το φιλοδώρημα που είναι υποχρεωτικό.

Τιμή και διαθεσιμότητα πτήσεων για την Νέα Υόρκη μπορείτε να βρείτε εδώ.

Αεροδρόμιο La Guardia

Το αεροδρόμιο La Guardia είναι το τρίτο σε σειρά προτίμησης από τον κόσμο. Έχει την φήμη ενός από τα χειρότερα αεροδρόμια στις Η.Π.Α και ο λόγος έγκειται στο ότι είναι παλιό και αρκετά βρώμικο. Διαδικασίες ανακαίνισης έχουν ξεκινήσει από το 2016 και αναμένονται να τελειώσουν το 2021. Βρίσκεται και αυτό στην περιοχή του Κουίνς (Queens) και απέχει περίπου 14 km από το κέντρο του Μανχάταν. Είναι το πιο κοντινό αεροδρόμιο στο κέντρο συγκριτικά με τα άλλα δυο. Ο πιο οικονομικός τρόπος μετακίνησης από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο στο κέντρο του Μανχάταν είναι ο εξής:  

Μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο ακολουθήστε τις ταμπέλες που λένε δημόσια λεωφορεία (Public Buses). Βγάζετε εισιτήριο από τα μηχανήματα με κόστος 2.75$ ανά διαδρομή. Οδηγίες για την έκδοση του εισιτηρίου υπάρχουν ακριβώς πάνω από την οθόνη. Στην συνέχεια παίρνετε το λεωφορείο  με όνομα M60 και κατεύθυνση την «Astoria Boulevard». Η συχνότητα των δρομολογίων ποικίλλει ανάλογα την ώρα και την ημέρα και ξεκινάνε από 8 λεπτά μέχρι και 30 λεπτά. Διάρκεια διαδρομής με το λεωφορείο περίπου 35 λεπτά ανάλογα και με την κίνηση στην πόλη. Από την «Astoria Boulevard» παίρνετε την γραμμή Ν ή W του μετρό με κατεύθυνση την «Queensboro Plaza» και από εκεί παίρνετε το τελευταίο τρένο που είναι η γραμμή 7 με κατεύθυνση το κέντρο του Μανχάταν. Μπορείτε να κατεβείτε στην στάση που είναι πιο κοντά στο ξενοδοχείο σας και από εκεί να πάτε με τα πόδια ή να καλέσετε κάποιο ταξί.

Συνολικό κόστος διαδρομής μόλις 2.75$ ανά άτομο για το λεωφορείο συν 2.75$ για το εισιτήριο του μετρό, ενώ οι τιμές για ένα απλό ταξί από το αεροδρόμιο προς το κέντρο ξεκινάνε από 40$ και αυξάνονται ανάλογα την κίνηση και το φιλοδώρημα που είναι υποχρεωτικό.

οικονομικός τρόπος μετακίνησης

Αεροδρόμιο Newark

Βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις του Νιούαρκ (Newark) και Ελίζαμπεθ (Elizabeth) στο  Νιου Τζέρσει (New Jersey) και απέχει περίπου 30 km. Ο πιο οικονομικός  τρόπος μετακίνησης από το αεροδρόμιο στο κέντρο είναι ο εξής:

Ανεξάρτητα σε ποιο Terminal είστε, με το που φτάσετε στο αεροδρόμιο, απλά ακολουθείτε τις ταμπέλες για το επίπεδο 1 (Level 1) του αεροδρομίου με κατεύθυνση προς τα λεωφορεία (Buses) για να αγοράσετε το εισιτήριο σας. Το εισιτήριο κοστίζει 17$ για μια διαδρομή ή 34$ μετ’ επιστροφής. Το λεωφορείο που θα πάρετε είναι το «Newark Airport Express». Το λεωφορείο αυτό σας πηγαίνει απευθείας στο κέντρο του Μανχάταν και υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές στάσεις:

  • Το Port Authority που είναι κοντά στην Times Square
  • To Bryant Park
  • Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός Grand Central

Από εκεί μπορείτε να πάτε στο ξενοδοχείο σας είτε με τα πόδια είτε με κάποιο ταξί.

Το συνολικό κόστος αυτής της διαδρομής είναι μόνο 17$. Ένα ταξί μέχρι το κέντρο του Μανχάταν θα σας κόστιζε περίπου 80$ συν το φιλοδώρημα που είναι υποχρεωτικό, ενώ με uber από 45$-55$.

Οι παραπάνω τρόποι μετακίνησης από τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης  προς το κέντρο του Μανχάταν, είναι οι πιο οικονομικές επιλογές που υπάρχουν. Αν υπάρχει πίεση χρόνου σχετικά με το check-in του ξενοδοχείου σας ή κάποιο άλλο θέμα καλό θα ήταν να επιλέξετε κάποιον από τους πιο γρήγορους και άνετους εναλλακτικούς τρόπους με μεγαλύτερο όμως κόστος. Τέλος αν δεν υπάρχει το πρόβλημα του χρόνου, αλλά είστε πάνω από 4 άτομα ή μπορείτε να βρείτε κάποιον να μοιραστείτε το κόστος της διαδρομής μπορείτε να επιλέξετε την μετακίνησης σας άνετα και γρήγορα με ένα shuttle bus ή uber με μικρές αποκλίσεις στη τιμή και με λιγότερη ταλαιπωρία.

Πληροφορίες για την Νέα Υόρκη διαβάστε στο άρθρο μας εδώ.