Η απόλυτη ελευθερία σε συνδυασμό με μια έντονη δόση αδρεναλίνης. Βασικά στοιχεία και πληροφορίες για το Bungee jumping θα βρείτε στο άρθρο μας παρακάτω.

Περιγραφή

Το bungee jumping είναι μια περιπετειώδης και αθλητική δραστηριότητα η οποία έχει γίνει δημοφιλής στον κόσμο τα τελευταία χρόνια και κερδίζει όλο και περισσότερους φανατικούς.

Το άλμα πραγματοποιείται συνήθως από ένα ψηλό σημείο χρησιμοποιώντας ένα ελαστικό σχοινί. Το σημείο αυτό μπορεί να είναι κάποιο κτίριο, γέφυρα ή ακόμη και ένα αερόστατο ή ελικόπτερο. Δεν απαιτείται ιδιαίτερη εκπαίδευση ή συγκεκριμένα ρούχα. Η διαδικασία είναι απλή. Ανεβαίνεις. Δένεσαι. Βουτάς.

Κατά την διάρκεια της βουτιάς στο κενό το σχοινί τεντώνεται μέχρι το μέγιστο σημείο του και έπειτα ταλαντεύεται πάνω κάτω μέχρι να απορροφηθεί όλη η κινητική ενέργεια και οι υπεύθυνοι να τραβήξουν ξανά πάνω στο σημείο τον άλτη.

Μέσα από την ένταση που δημιουργείται παράλληλα προσφέρει χαλάρωση από το άγχος της ρουτίνας και της καθημερινότητας καθώς επίσης εκείνοι που θα το τολμήσουν θα ξεπεράσουν τους φόβους τους και θα αισθάνονται ικανοί για τα πάντα.

Bungee Jumping at Corinth canal - Bungee jumping στον ισθμό της Κόρινθο με την ομάδα των Zulu Bungee

Ιστορικά

Τα πρώτα άλματα ξεκίνησαν στην Αγγλία το 1979 και ακολούθησαν άλλα άλματα όπως στην Αμερική και την Νέα Ζηλανδία. Οι πρώτες όμως αναφορές ξεκίνησαν στο νησί της Πεντηκοστής.

Σύμφωνα με τον μύθο ένας από τους κατοίκους του νησιού κακοποιούσε την γυναίκα του, η οποία στην προσπάθειά της να το σκάσει σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο. Όταν όμως είδε τον άντρα της να ανεβαίνει, αποφάσισε να πηδήξει αφού πρώτα έδεσε στον αστράγαλό της τη Liana, ένα είδος φυτού που εμφανίζεται στα τροπικά δάση και μοιάζει με σχοινί. Ο άντρας της προκειμένου να την πιάσει δεν σκέφτηκε να κάνει το ίδιο και πήδηξε στο κενό, με αποτέλεσμα αυτός να σκοτωθεί και η γυναίκα του να σωθεί. Από τότε οι άντρες στο χωριό αυτό άρχισαν να εξασκούνται στις πτώσεις από μεγάλο ύψος χρησιμοποιώντας για σχοινί το φυτό Liana.

Με την πάροδο των χρόνων η διαδικασία αυτή χρησιμοποιείται στο πλαίσιο των τελετουργικών τους ως δοκιμασία θάρρους και πέρασμα στην ενηλικίωση, με την ονομασία Land Diving, με σκοπό να χτυπήσουν στο έδαφος μιας και οι κληματαριές που είναι δεμένες στον αστράγαλό τους απορροφούν την ορμή, κάνοντας έτσι την πτώση μη θανάσιμη.

Βίντεο από την πρώτη μου προσπάθεια μπορείτε να δείτε εδώ

Προϋποθέσεις

Ποιοι μπορούν να το δοκιμάσουν:

  • Ενήλικες άνω των 18 ετών σε καλή υγεία
  • Βάρος: 45-105 Kg

Εξαιρούνται οι άνθρωποι με τα ακόλουθα θέματα υγείας:

  • Εγκυμοσύνη
  • Υψηλή πίεση του αίματος
  • Διαβήτης
  • Επιληψία
  • Νευρολογικές διαταραχές
  • Καρδιαγγειακές παθήσεις
  • Παθήσεις των οστών
  • Εξαρθρώσεις

Τοποθεσίες στην Ελλάδα

Μερικά από τα πιο γνωστά μέρη στην Ελλάδα για να κάνετε bungee jumping είναι ο Ισθμός της Κορίνθου στα 78m και η γέφυρα της Αράδαινας στα Χανιά ύψους 138m (όπου και είναι η υψηλότερη για άλμα στην Ελλάδα και δεύτερη στην Ευρώπη). Περιστασιακά άλματα γίνονται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως στο ναυάγιο της Ζακύνθου, όπου πρέπει να είσαι πιστοποιημένος jump master.

Corinth canal - O ισθμός της Κορίνθου

Ενδεικτικό κόστος

Το κόστος για να απολαύσετε μια ωραία βουτιά στο κενό ξεκινάει από 60€ και φτάνει μέχρι 100€. Ανάλογα την εταιρεία και το αν θέλετε επιπροσθέτως καταγραφή της εμπειρίας σας.