Ετοιμαστείτε για ατελείωτο περπάτημα στο κέντρο του κόσμου, όπως την αποκαλούν και όχι τυχαία. Ο λόγος για την Νέα Υόρκη. Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, με τους ατελείωτους ουρανοξύστες και το χρυσό ηλιοβασίλεμα. Η αύρα της θα σας ελκύσει και παρά την κούραση από το περπάτημα, θα απολαύσετε κάθε στιγμή στο έπακρο.

Ήταν για εμάς ένα ταξίδι ζωής που ανυπομονούσαμε καιρό να κάνουμε και το σχεδιάζαμε μήνες πριν. Εγώ προσωπικά (Στράτος) το περίμενα λίγο περισσότερο, γιατί σχεδίαζα και κάτι ακόμη. Παρακάτω θα σας αναφέρουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (συν το σχέδιο μου) που χρειάζεστε για αυτό το ταξίδι σύμφωνα με τις προσωπικές μας εμπειρίες.

Γενικές Πληροφορίες

  • Η Νέα Υόρκη είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη των Η.Π.Α με περισσότερους από 8,5 εκατομμύρια κατοίκους.
  • Περιγράφεται συνήθως ως οικονομική και πολιτιστική πρωτεύουσα του κόσμου.
  • Το μετρό της έχει περισσότερες από 450 στάσεις.
  • Μπορείτε αν ταξιδεύετε συχνά να αγοράσετε μια surfroam sim. Χρησιμοποιείται για global internet με πολύ χαμηλές χρεώσεις και χρήση σε πάνω από 200 χώρες συμπεριλαμβανομένου και της Νέας Υόρκης. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.
  • Αποτελείται από 5 δήμους το Μπρούκλιν (Brooklyn), το Στέιτεν Άιλαντ (Staten Island), το Κουίνς (Queens), το Μανχάταν (Manhattan) και το Μπρονξ (Bronx).

Περισσότερες πληροφορίες για τις Η.Π.Α διαβάστε στο άρθρο μας εδώ.

Μετακινήσεις

Μεταφορά από το αεροδρόμιο

Το δικό μας αεροδρόμιο άφιξης στην Νέα Υόρκη ήταν το JFK. Οι προτεινόμενοι τρόποι για να φτάσετε στο κέντρο του Μανχάταν είναι οι εξής:

Airtrain: Μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο θα δείτε τις αναγνωριστικές πινακίδες με την αντίστοιχη επιγραφή. Παίρνετε το βαγόνι με κατεύθυνση το σταθμό «Jamaica Station» με κόστος εισιτηρίου 5$. Μόλις βγείτε στην παραπάνω στάση ακολουθείτε τις ταμπέλες για το «Long Island Railroad» με κατεύθυνση αυτή την φορά το σταθμό «Penn Station» με αντίτιμο από 7.5$ -10.25$ ανάλογα την ώρα της ημέρας. Τα Σαββατοκύριακα η τιμή είναι μόλις 4$. Συνολικός χρόνος διαδρομής περίπου 40 λεπτά. Από εκεί και έπειτα είστε κυριολεκτικά στο κέντρο του Μανχάταν και απλά παίρνετε το μετρό ή κάποιο ταξί για να πάτε στο ξενοδοχείο σας.

Uber: Ευρέως γνωστή η εφαρμογή στην Αμερική και χρησιμοποιείτε πολύ συχνά τόσο από τους ντόπιους, όσο και από τους τουρίστες. Μπορείτε να καλέσετε ένα αυτοκίνητο για την μεταφορά σας απευθείας στο ξενοδοχείο σας, αλλά με αυξημένο κόστος τουλάχιστον 45$.

Ταξί:  Υπάρχουν σταθερές τιμές για την μεταφορά με τα κίτρινα ταξί από το αεροδρόμιο στο κέντρο του Μανχάταν. Το κόστος είναι περίπου 52$ χωρίς να συμπεριλαμβάνουν διόδια και φιλοδώρημα που είναι υποχρεωτικά στην Νέα Υόρκη. Επίσης υπάρχει μια επιπρόσθετη χρέωση της τάξης των 4.5$ για τις ώρες αιχμής που είναι από τις 4μμ-8μμ τις καθημερινές.

VIP μεταφορές: Πολυτελής και άνετη μεταφορά, είτε με λιμουζίνα που θα δείτε πολλές στο κέντρο, είτε με mini van. Το κόστος προφανώς αυξημένο, αλλά είναι μια καλή επιλογή αν είστε μεγάλη παρέα και μοιράσετε το κόστος της διαδρομής.

Εν κατακλείδι η μεταφορά με το τρένο είναι πιο αργή και όχι τόσο άνετη, αλλά αρκετά οικονομική. Αν ο χρόνος σας πιέζει και θέλετε να μετακινηθείτε γρήγορα και άμεσα μπορείτε να προτιμήσετε κάποιο από τα υπόλοιπα μέσα με το μόνο αρνητικό το αυξημένο κόστος.

Για την μεταφορά σας από τα άλλα δυο αεροδρόμια που υπάρχουν στην Νέα Υόρκη, La Guardia και Newark  δείτε περισσότερα εδώ.

Μετακινήσεις εντός πόλης

Στην Νέα Υόρκη θα περπατήσετε, θα περπατήσετε πολύ. Ωστόσο για τις μακρινές διαδρομές θα πρέπει να επιλέξετε κάποιο μέσο μεταφοράς. Παρακάτω σας παραθέτουμε τους διαθέσιμους τρόπους μετακίνησης.

Λεωφορείο: Οι οδηγοί λεωφορείων κάνουν στάσεις όπου ζητήσετε χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα βγουν εκτός δρομολογίου. Απλά θα σταματήσει εγκαίρως εκεί που θέλετε (και ας μην είναι επίσημη στάση), έτσι ώστε να μην χρειαστεί να περπατήσετε πολύ. Αυτό συνήθως ισχύει από τις 10 π. μ, μέχρι τις 4 μ. μ. Συνδέουν όλα τα σημεία της πόλης με τις πλησιέστερες στάσεις μετρό.

Απολαύστε την βόλτα σας ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να παρακολουθείτε τους ρυθμούς της πόλης από το παράθυρο. Το εισιτήριο για τα λεωφορεία κοστίζει  2,75$ όσο και για το μετρό. Η καλύτερη λύση είναι η εβδομαδιαία κάρτα Metrocard, με την οποία έχετε άπειρες διαδρομές σε λεωφορεία και μετρό. Εξαιρούνται τα ιδιωτικά λεωφορεία και τα express.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση της Metrocard διαβάστε στο άρθρο μας εδώ.

Ταξί:/Uber: Και τα δυο δεν προτείνονται για μεταφορές εντός του Μανχάταν, γιατί κοστίζουν περισσότερο από τα άλλα μέσα μετακίνησης, καθώς επίσης είναι και πιο αργά. Αξίζει μόνο να τα χρησιμοποιήσετε ώρες που οι δρόμοι είναι άδειοι, είστε κουρασμένοι και απλά θέλετε να σταματήσετε έξω από το ξενοδοχείο σας.  Για τα ταξί η ελάχιστη χρέωση είναι 2.$ και 1.56$ για κάθε χιλιόμετρο. Αντίστοιχα για την χρήση uber  μπορείτε να δείτε την προκαθορισμένη χρέωση βάση της διαδρομής που έχετε επιλέξει. Και στις δυο περιπτώσεις μην ξεχνάτε  το φιλοδώρημα.

Subway:  Αν επιλέξετε να μείνετε στο Μανχάταν, τότε τα πράγματα για τις μετακινήσεις σας εντός της πόλης είναι πολύ εύκολα λόγω του μετρό ή αλλιώς Subway. Η Νέα Υόρκη έχει το μεγαλύτερο δίκτυο μετρό στον κόσμο με 472 στάσεις. Μπορείτε κυριολεκτικά να πάτε παντού. Το εισιτήριο κοστίζει 2,75 $. Η καλύτερη επιλογή αν μείνετε πάνω από 5 μέρες είναι η έκδοση μιας εβδομαδιαίας Metrocard. Κοστίζει 32$ ανά άτομο για απεριόριστες διαδρομές τόσο με το μετρό, όσο και με τα λεωφορεία της πόλης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πως να κινηθείτε με μετρό στην Νέα Υόρκη διαβάστε εδώ.

Ποδήλατο: Σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου μεταφορών είναι πιο πιθανό να φτάσετε γρηγορότερα στον προορισμό σας με ποδήλατο, παρά με ταξί. Ο λόγος είναι η μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Με μεγαλύτερα θετικά προφανώς την σωματική άσκηση, την  μείωση ρύπανσης και παράλληλα χαμηλότερο κόστος διαδρομής. Το κόστος ξεκινάει από 3$ για μια διαδρομή 30 λεπτών ή 12$ για ημερήσια ενοικίαση.

Οικονομικά hostel στην Νέα Υόρκη μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τι να κάνετε στην Νέα Υόρκη

Οι επιλογές στην Νέα Υόρκη είναι αναρίθμητες όσο χρόνο και αν έχετε. Παρακάτω αναφέρουμε τα πιο γνωστά αξιοθέατα, ορόσημα και μουσεία της πόλης που προλάβαμε να δούμε. Επειδή η πόλη είναι τεράστια και για να μην χαθείτε χρονικά, καλό θα ήταν να ταιριάξετε όλες τις δραστηριότητες ανά περιοχή, για να μην χρειαστεί να γυρίζετε πάλι πίσω.

Central Park

Το πασίγνωστο πάρκο που όλοι έχουμε γνωρίσει από τις ταινίες. Είναι το μεγαλύτερο σε έκταση στο Μανχάταν. Περιέχει γήπεδα, μονοπάτια για πεζοπορίες, τεχνητές λίμνες, ζωολογικό κήπο ακόμη και κάστρο. Αξίζει να αφιερώσετε κάποιες ώρες για γυμναστική ή περπάτημα και χαλάρωση. Μπορείτε να κάνετε κάποια δραστηριότητα στην λίμνη ή να παίξετε με τα αμέτρητα σκιουράκια που θα συναντήσετε. Τους καλοκαιρινούς μήνες διοργανώνονται και πολλά φεστιβάλ και δράσεις. Από συναυλίες και θεατρικά, μέχρι δημόσιες δωρεάν προβολές γνωστών ταινιών.

Central Park in New York- Το Central Park στην Νέα Υόρκη
One World Observatory

Ο μεγαλύτερος σε ύψος ουρανοξύστης του Μανχάταν. Για να ανεβείτε στους πάνω ορόφους και να θαυμάσετε την θέα από ψηλά, πρέπει να έχετε εισιτήριο. Υπάρχει δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων μέσω της ιστοσελίδας του κτιρίου για αποφυγή συνωστισμού και αναμονής. Μπορείτε να ανεβείτε στον όροφο νούμερο 102 σε μόλις 47 δευτερόλεπτα. Όσο το ασανσέρ ανεβαίνει παρακολουθείτε ένα time lapse της ιστορίας της Νέας Υόρκης από το μηδέν μέχρι σήμερα. Ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξετε έχετε επιπλέον δυνατότητες. Εμείς επιλέξαμε το πακέτο των 55$ (60,24$ με τους φόρους).

Με αυτό μπορείτε να αποφύγετε την αναμονή στην ουρά, να επιλέξετε την ώρα που σας βολεύει και να παρακολουθήσετε την θέα των 360 ο κρατώντας παράλληλα ένα PDA εικονικής πραγματικότητας μέσω του οποίου μπορείτε να δείτε πληροφορίες για κάθε κτίριο στον ορίζοντα. Ακόμη παίρνετε δώρο ένα voucher 15$ για να φαΐ ή ποτό από τα μαγαζιά των πάνω ορόφων. Επίσης στον πάνω όροφο κάθε μισή ώρα λαμβάνει χώρα ένα ενημερωτικό show με πληροφορίες και tips για το Μανχάταν και την Αμερική. Καλύτερη ώρα για να πάτε είναι πριν την δύση του ηλίου. Θα μπορείτε να δείτε και το χρυσό ηλιοβασίλεμα και την πόλη να γεμίζει φώτα καθώς ο ήλιος πέφτει. Διαθέσιμες επιλογές εισιτηρίων και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Broadway

Το απόλυτο υπερθέαμα στον χώρο του θεάτρου. Κάτι που αξίζει να κάνετε και σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε. Υπάρχουν πολλά δημοφιλή έργα που παίζοντα όπως το Lion King, Aladin κτλ και άλλα λιγότερο διάσημα με διαφορά προφανώς στην τιμή.  Καλό θα ήταν να παρακολουθήσετε κάποιο έργο που ήδη γνωρίζετε την ιστορία για να εγκλιματιστείτε πιο γρήγορα με τους ρόλους και την υπόθεση. Το μόνο αρνητικό είναι τα τσιμπημένα εισιτήρια.

Εμείς προσωπικά επιλέξαμε να δούμε τον King Kong δίνοντας περίπου 190$. Η παράσταση ήταν φοβερή, τρομερά σκηνικά και ήχοι. Κάποιες σκηνές από το έργο ήταν σαν να βλέπαμε ταινία σε σινεμά. Τόσο ρεαλιστικά! Πραγματικά το απολαύσαμε.  Η τιμή εκτός από την παράσταση που θα διαλέξετε, αλλάζει ανάλογα και από την θέση που επιλέξετε να καθίσετε.

Ωστόσο, υπάρχουν προσφορές είτε ηλεκτρονικά σε διάφορες ιστοσελίδες είτε σε κιόσκια ειδικά διαμορφωμένα εντός της Νέας Υόρκης, όπως είναι για παράδειγμα τα TKTS στην Times Square. Εκεί μπορείτε να βρείτε περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων σε ειδικές προσφορές τελευταίας στιγμής. Μπορείτε δείτε τις προσφορές έξω από τα κιόσκια σε οθόνες ή αν έχετε προηγουμένως επισκεφθεί την ιστοσελίδα τους εδώ.

Broadway show in New York - Παράσταση στο Broadway
Η γιγάντια φιγούρα του King Kong
Μπρούκλιν (Brooklyn)

Από τα πιο γνωστά προάστια της Νέας Υόρκης. Ξεχωρίζει η διάσημη γέφυρα «Brooklyn Bridge», καθώς επίσης και το περπάτημα στις γειτονιές του με πιο γνωστή περιοχή αυτή του «Dumbo». Εκεί είναι και το πιο γνωστό σποτ της περιοχής για φωτογραφίες.

Όσον αφορά την γέφυρα υπάρχουν πολλοί ντόπιοι που τρέχουν, κάνουν ποδήλατο ή απλά απολαμβάνουν τον περίπατο τους. Οι τουρίστες από την άλλη απολαμβάνουν τον ουρανό και την θέα του Μανχάταν. Μπορείτε να περπατήσετε στην γέφυρα και προς τις δυο κατευθύνσεις (προς Μπρούκλιν και προς Μανχάταν) με την αντίστοιχη θέα.

Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι για να συνδυάσουν και τις δυο απόψεις είναι να ξεκινήσουν το περπάτημα από το Μανχάταν με κατεύθυνση το Μπρούκλιν ως την μέση της γέφυρας και έπειτα να επιστρέψουν πίσω θαυμάζοντας τους ουρανοξύστες του Μανχάταν. Η γέφυρα είναι προσβάσιμη όλο το 24ωρο και συνήθως οι τουρίστες προτιμάνε να πηγαίνουν εκεί την ώρα του ηλιοβασιλέματος ή αλλιώς golden hour για τους Αμερικάνους. Κατά την διάρκεια αυτής της ώρας στην γέφυρα μπορείτε να δείτε τα 2 προάστια, όπως προαναφέραμε καθώς επίσης και το Άγαλμα της Ελευθερίας ενώ υπάρχει φως και έπειτα να τα παρακολουθήσετε να ζωντανεύουν με τον κατάλληλο φωτισμό.

Brooklyn bridge
Grand Central Terminal

Ο τερματικός σταθμός Grand Central , βρίσκεται στην 42η οδό και είναι ο μεγαλύτερος και πιο εμβληματικός σταθμός της Νέας Υόρκης. Στο ταβάνι εσωτερικά του σταθμού απεικονίζονται οι αστερισμοί των ζωδίων που ενώ είναι ένα όμορφο χαρακτηριστικό, ωστόσο είναι αστρονομικά λανθασμένοι.

Επιπλέον, μέσα στον σταθμό βρίσκεται το χαρακτηριστικό χρυσό ρολόι 4 πλευρών, όπου για χρόνια είναι από τα πιο γνωστά σημεία συνάντησης των Νεοϋορκέζων . Ο σταθμός έχει τόσες μικρές λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά που οργανώνονται ολόκληρα τουρ με ξεναγό για επεξήγηση αυτών των στοιχείων.

Wall Street

Συνώνυμο με την οικονομική περιοχή της Νέας Υόρκης και συνυφασμένη με τις αντίστοιχες εταιρείες και χρηματιστήρια για περισσότερο από 220 χρόνια. Εκεί επίσης θα συναντήσετε  τον γνωστό ταύρο( Charging Bull) για χάρη του οποίου σχηματίζονται τεράστιες ουρές.

Οι μεγάλες ουρές πέρα από τον να βγάλουν μια απλή φωτογραφία με τον ταύρο, είναι επειδή λένε πως φέρνει καλοτυχία και λεφτά αν τον αγγίξεις σε κάποιο ιδιαίτερο του σημείο. Ποιο σημείο είναι αυτό δεν θα δυσκολευτείτε να καταλάβετε όταν φτάσετε στην Wall Street, οπότε το αφήνουμε στην φαντασία σας.

Wall Street and Charging Bull in New York
5th Avenue

Η πιο δημοφιλής λεωφόρος της Νέας Υόρκης. Εκεί βρίσκονται όλοι οι γνωστοί οίκοι μόδας. Οι βιτρίνες υπέροχες οι τιμές απλησίαστες! Επίσης στην 5 η λεωφόρο θα συναντήσετε τον γνωστό πύργο του Trump ύψους 202 m. Η είσοδος είναι δωρεάν και εσωτερικά μπορείτε να θαυμάσετε το νερό που τρέχει στους τοίχους, τα μάρμαρα και τον χρυσό. Υπάρχουν μαγαζιά να απολαύσετε το γεύμα σας ή κάποιο επιδόρπιο, ωστόσο η πρόσβαση δεν επιτρέπεται σε όλους τους ορόφους.

Trump tower at 5th avenue
Άγαλμα της Ελευθερίας

Το πιο διάσημο άγαλμα της Αμερικής. Δεσπόζει στο Λίμπερτυ Άιλαντ (Liberty Island) και είναι δώρο από τους Γάλλους προς τιμήν της ΓαλλοΑμερικανικής φιλίας. Το ύψος του είναι 93 μέτρα μαζί με την βάση και στο εσωτερικό του υπάρχουν σκαλιά που επιτρέπουν την άνοδο μέχρι το κεφάλι. Εσωτερικά του αγάλματος επιτρέπεται μόνο η φωτογραφική σας μηχανή και νερό και φάρμακα αν κάποιος χρειάζεται.

Γίνεται η διοργάνωση πολλών τουρ στο νησί του αγάλματος και στις γύρω περιοχές. Ωστόσο αν δεν θέλετε να πληρώσετε μπορείτε να δείτε το άγαλμα δωρεάν μέσω της επίσης δωρεάν κρουαζιέρας που αναλύουμε παρακάτω ή κατά την διάρκεια της βόλτας σας στην Brooklyn bridge.

Μονοήμερη σε κάποια άλλη πόλη

Αν κάποιος έχει κάποιο μέρα κενή και είναι εντός προγράμματος μπορεί να κάνει κάποιο κοντινό roadtrip. Επιλογές υπάρχουν αρκετές ανάλογες της αρεσκείας κάθε ταξιδιώτη. Κάποιες από τις πιο γνωστές επιλογές των ταξιδιωτών είναι η  Ουάσινγκτον, η Βοστόνη και Φιλαδέλφεια. Εμείς προσωπικά προτιμήσαμε την Φιλαδέλφεια, γιατί ήταν αρκετά κοντά στην Νέα Υόρκη και τα εισιτήρια είχαν χαμηλό κόστος.

Περισσότερες πληροφορίες για την Φιλαδέλφεια θα βρείτε στο άρθρο μας εδώ.

Flatiron Building

Το χαρακτηριστικό τρίγωνο λεπτό κτίριο. Ένα από τα διασημότερα κτίρια του κόσμου και ορόσημο της Νέας Υόρκης, σε ύψος  86,9 m. Βρίσκεται ανάμεσα  στην  Fifth Avenue  και στην Broadway. Ήταν ένας πρωτοποριακός ουρανοξύστης για την εποχή που δημιουργήθηκε, κτισμένος σε τριγωνικό μπλοκ. Χαρακτηριστικό σημείο της Νέας Υόρκης για φωτογραφίες.

Flatiron Building στην Νέα Υόρκη
Highline

Παλιές γραμμές τρένων προς κατεδάφιση, που με πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής, τις μετέτρεψαν σε κήπους. Πλήθος ντόπιων και τουριστών απολαμβάνει των περίπατο πάνω στις κατά πράσινες πλέον γραμμές.

Οι γραμμές όσο τις ακολουθείτε σας οδηγούν στο γνωστό Hudson Yards, όπου θα βρείτε ένα μεγάλο mall και το πολύ γνωστό και καινούριο Vessel. Η είσοδος στο πρωτότυπο αυτό έργο είναι δωρεάν και η έκδοση των εισιτηρίων γίνεται δωρεάν επιτόπου μέσω internet με το προσωπικό να σας καθοδηγεί πλήρως.

Το κτίριο Vessel στο highline στην Νέα Υόρκη
Μικρότερες γειτονιές

Με ποιο γνωστές τις ChinaTown, Little Italy και  Soho. Γειτονιές που διαφέρουν από την υπόλοιπη πόλη με πινελιές από τον εκάστοτε πληθυσμό που αντιπροσωπεύουν. Αξίζουν μια επίσκεψη αφού πρώτα έχετε προλάβει να δείτε τα πιο βασικά αξιοθέατα.

Η China Town στην Νέα Υόρκη
Coney Island

Must προορισμός για όσους πάνε στην Νέα Υόρκη καλοκαίρι. Προσφέρει μια ανάσα δροσιάς από την υγρασία και την ζέστη της πόλης. Μπορείτε να πάτε απλά με το μετρό χωρίς να πληρώσετε κάποιο έξτρα κόστος μετακίνησης. Μπορείτε να κάνετε τον περίπατο σας στο πεζοδρομημένο μονοπάτι, μπορείτε να δοκιμάσετε μια βόλτα στο γνωστό λούνα παρκ που θα συναντήσετε πληθώρα παιχνιδιών και ακόμη και να κολυμπήσετε. Τα νερά έχουν ένα παράξενο και μουντό χρώμα ωστόσο είναι καθαρά.

Coney island. You can swim or get around the amusement park
Chrysler Building

Ουρανοξύστης που κατασκευάστηκε το 1930 για να φιλοξενήσει τα γραφεία της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας Chrysler . Βρίσκεται στην συμβολή των οδών 42 η και Lexington Avenue. Ξεχωρίζει το ιδιαίτερο σχήμα της κορυφής του και ήταν το ψηλότερο κτίριο του κόσμου για 11 μήνες πριν την ανέγερση του Empire State Building.

Chrysler Building στην Νέα Υόρκη
Empire State Building

Από τους πιο γνωστούς και ιστορικούς ουρανοξύστες τόσο στην Νέο Υόρκη όσο και στον κόσμο. Υπήρξε ο υψηλότερος ουρανοξύστης στη Γη για 41 χρόνια. Την πρωτιά έπειτα του έκλεψε ο βόρειος πύργος του εμπορικού κέντρου, που πλέον έχει καταστραφεί μετά το τρομερό δυστύχημα. Μπορείτε να ανεβείτε μέχρι την κορυφή του Empire με το αντίστοιχο αντίτιμο προφανώς και να απολαύσετε την θέα της πόλης. Εμείς αρκεστήκαμε να το δούμε εξωτερικά μιας και επιλέξαμε να ανεβούμε στο ψηλότερο πλέον Οne World Observatory.

Empire state building
Times Square

Η διασημότερη πλατεία όλου του κόσμου και η καρδιά της Νέας Υόρκης. Ότι βλέπαμε τόσα χρόνια στις ταινίες, μπορούσαμε να το δούμε πλέον από κοντά. Τεράστιες οθόνες με τις πιο γνωστές διαφημίσεις παγκοσμίως. Φώτα, άπειρος κόσμος και  άνθρωποι  ντυμένοι υπέρ ήρωες παντού.

Όσον αφορά το βράδυ, το σημείο αυτό γίνεται κυριολεκτικά μέρα από τις επιβλητικές οθόνες που βρίσκονται στους ουρανοξύστες. Καλό θα ήταν για να βγάλετε τις φωτογραφίες σας και να δείτε την γύρω περιοχή, να μην κάθεστε μέσα στην μέση του δρόμου και ενοχλείτε τους ντόπιους κατοίκους που κινούνται για να πάνε στις δουλειές τους.

Times square το κέντρο της Νέας Υόρκης
RockFeller center

Το διάσημο εμπορικό της γνωστής οικογενείας των Ροκφέλερ. Βρίσκεται στην καρδιά του Μανχάταν  ανάμεσα σε 5 η και 6 η λεωφόρο και ανάμεσα σε 48η και 51η οδό. Είναι από τα πιο γνωστά τουριστικά σημεία και πολύ το προτιμούν για να ανέβουν και να απολαύσουν την θέα στο Top of the Rock. Το Top of the Rock είναι ανοιχτός χώρος που μπορείς να έχεις θέα 360ο μοιρών της πόλης, ενώ αντίστοιχα στο One World Observatory δεν μπορείς να βγεις εξωτερικά του κτιρίου. Το διάσημο συγκρότημα των Ροκφέλερ καλύπτει περισσότερα από 3 οικοδομικά τετράγωνα.

Εμπορικά καταστήματα

Συνώνυμο της επίσκεψης ενός ταξιδιού στην Νέα Υόρκη είναι οι άπειρες ώρες που κάποιος μπορεί να σπαταλήσει στα τεράστιο εμπορικά καταστήματα της πόλης. Αρκετά γνωστά ονόματα όπως το Macy’s, Century 21,  the mall at Hudson Yards και πολλά ακόμη έχουν μαγαζιά με όλους τους γνωστούς οίκους μόδας ανά τον κόσμο.

Οι περισσότερες αγορές είναι δυστυχώς για γερές τσέπες, ωστόσο υπάρχουν αρκετά μεγάλες εκπτώσεις σε συγκεκριμένες μάρκες και προϊόντα που καλό θα ήταν να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο. Το μόνο αρνητικό, που τουλάχιστον έτυχε σε εμάς, είναι πως στις μεγάλες εκπτώσεις δύσκολα μπορεί κάποιος να βρει νούμερα μιας και όλοι τρέχουν να προλάβουν τις ευκαιρίες.

Woodburry common

Το εκπτωτικό αυτό χωριό έχει πολλές προσφορές σε επώνυμα προϊόντα. Οι τιμές είναι συνήθως καλύτερες από αυτές που θα βρείτε στα εμπορικά εντός του Μανχάταν. Ωστόσο απέχει περίπου μια ώρα και κάτι από το κέντρο του Μανχάταν. Είναι ένας καλός προορισμός για όποιον βρίσκεται δεύτερη φορά στην πόλη και απλά θέλει να ψωνίσει ή να δει κάτι διαφορετικό. Από την άλλη καλό θα ήταν να το αποφύγετε αν ο χρόνος σας πιέζει και δεν έχετε αρκετές ώρες να διαθέσετε.

Για οργανωμένα tour και δραστηριότητες για τις ημερομηνίες που θέλετε δείτε εδώ.

Τι μπορείτε να κάνετε στη Νέα Υόρκη δωρεάν

Όπως αναφέραμε και παραπάνω η Νέα Υόρκη είναι μια ακριβή πόλη, αλλά παρόλα αυτά δίνει στους τουρίστες κάποιες μικρές ευκαιρίες για να γλιτώσουν κάποια λεφτά. Υπάρχουν αρκετά δρώμενα, φεστιβάλ, μεταφορές ακόμη και μουσεία με μηδενικό κόστος. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια από αυτά παρακάτω:

MoΜa

Το γνωστό μουσείο μοντέρνας τέχνης έχει ελεύθερη είσοδο κάθε Παρασκευή από τις  5:30 μ.μ – 9:00 μ.μ. Αν σας αρέσει η μοντέρνα τέχνη, τότε δεν πρέπει με τίποτα να το χάσετε μιας και είναι ένα από τα πιο διάσημα μουσεία υψηλού κύρους ανά τον κόσμο. Εμείς δυστυχώς την περίοδο που πήγαμε ήταν κλειστό λόγο ανακαίνισης.

Staten Island

To εισιτήριο για αυτή την βόλτα είναι μηδενικό. Δεν υπάρχει καμία απολύτως χρέωση, οπότε προσοχή στους επιτήδειους που δήθεν θα σας ζητήσουν κάποιο κόμιστρο. Μπορείτε να πάρετε το ferry από το Manhattan μέχρι το Staten island και πίσω. Η πιο κοντινή στάση με το μετρό, είναι το Whitehall Street και από εκεί λίγα λεπτά περπάτημα μέχρι το Staten Island Ferry.

Τα δρομολόγια είναι καθημερινά και αναχωρούν κάθε μισή ώρα πρωί και βράδυ. Μόνη εξαίρεση αποτελούν οι ώρες αιχμής τις καθημερινές από τις 6:00 π.μ-9:00 π.μ και 3:30 μ.μ 8:00 μ. μ, όπου τα δρομολόγια εκτελούνται κάθε 15 λεπτά. Το κάθε δρομολόγιο διαρκεί περίπου 25 λεπτά, μετά την αποβίβαση παίρνετε απευθείας το επόμενο και γυρίζετε πίσω.

Η θέα είναι πολύ ωραία είτε πρωί με το φως του ήλιου, είτε βράδυ με τα φώτα της πόλης. Μπορείτε να δοκιμάσετε και τα δυο αν υπάρχει χρόνος μιας και είναι εντελώς δωρεάν. Κατά την διάρκεια της διαδρομής, μπορείτε να φωτογραφήσετε το άγαλμα της Ελευθερίας και το Lower Manhattan με τους ουρανοξύστες.

Staten Island Ferry στη Νέα Υόρκη
American Natural History Museum

Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Central Park ανάμεσα στην 77 η και 81 η οδό. Διαθέτει 45 διαφορετικά δωμάτια και 4 ξεχωριστούς ορόφους, χωρίς τα επιπρόσθετα show που γίνονται κατά καιρούς. Αν κλείσετε εισιτήρια ηλεκτρονικά θα πρέπει να πληρώσετε το κανονικό αντίτιμο, αλλά γλιτώνετε την ουρά και μπορείτε να δείτε και τα επιπλέον show που γίνονται.

Με την δωρεάν είσοδο δεν θα μπορείτε να δείτε τα show όπως για παράδειγμα τους αθέατους ωκεανούς ή για τον T-Rex τον απόλυτο κυνηγό και άλλα. Όσον αφορά την πολιτική του μουσείου αναφέρουν ότι μπορείς να πληρώσεις όσα θέλεις εσύ στην είσοδο. Το λιγότερο είναι 1$, οπότε είναι σχεδόν δωρεάν. Εμείς προτιμήσαμε να δώσουμε 10$ ο καθένας μιας και το μουσείο πραγματικά είναι τεράστιο, έχει πολλά εκθέματα και σίγουρα αξίζει να δείτε όσα περισσότερα μπορείτε.

Στον χώρο υπάρχουν πολλά είδη ζώων, ο μεγάλος τιτανόσαυρος το μεγαλύτερο πλάσμα που περπάτησε ποτέ στην γη, το μοντέλο της μεγάλης μπλε φάλαινας που είναι το μεγαλύτερο θηλαστικό εν ζωή  μέχρι σήμερα στον πλανήτη, μαμούθ, μετεωρίτες, mini δωρεάν show για το διάστημα και για άλλα θέματα, βαλσαμωμένα είδη ζώων, σκελετοί άλλων δεινοσαύρων και προϊστορικών πλασμάτων και άλλα πολλά. Λιγότερο κόσμο έχει τις πρώτες πρωινές ώρες και ιδίως τις καθημερινές οπότε προγραμματίστε ανάλογα την επίσκεψη σας για την αποφυγή μεγάλης αναμονής. Θα χρειαστείτε σίγουρα πάνω από 3 ώρες.

Περισσότερα για το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας δείτε εδώ.

Το μουσείο φυσικής ιστορίας στη Νέα Υόρκη
9/11 Μνημείο και Μουσείο

Το μνημείο βρίσκεται στο παγκόσμιο κέντρο εμπορίου ακριβώς κάτω από το νέο One World Observatory. Είναι αφιερωμένο σε όσους έχασαν την ζωή τους στο τρομερό δυστύχημα της 11 ης Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη, όταν τα αεροσκάφη προσέκρουσαν πάνω στους δίδυμους πύργους. Το μνημείο έχει δωρεάν πρόσβαση δεν υπάρχει κάποιο αντίτιμο και πάνω στις 2 σχηματισμένες βάσεις μπορείτε να δείτε χαραγμένα τα ονόματα όλων των ατόμων που σκοτώθηκαν.

Το μόνο που έχει κόστος είναι το μουσείο που βρίσκεται λίγο πιο δίπλα και έχει διάφορα εκθέματα και την ιστορία με λεπτομέρειες από εκείνες τις ημέρες. Ωστόσο και το μουσείο έχει δωρεάν είσοδο κάθε Τρίτη στις  5 το απόγευμα και μέχρι το κλείσιμο.  Καλό είναι αν θέλετε να αποφύγετε τον μεγάλο συνωστισμό να επισκεφθείτε το μνημείο και το μουσείο τις πρώτες πρωινές ώρες.

9/11 monument

Δείτε το βίντεο μας από το ταξίδι μας στην Νέα Υόρκη εδώ.

Που θα φάτε

Οι επιλογές για φαγητό στη Νέα Υόρκη δεν τελειώνουν ποτέ. Ωστόσο αν δεν θέλετε να ξοδέψετε μεγάλα χρηματικά ποσά, καλό θα ήταν να αποφεύγετε τα εστιατόρια και τα ακριβά rooftops όπως και τις πολύ γνωστές αλυσίδες των Starbucks και Applebee’s. Πιο οικονομικές λύσεις αποτελούν οι αλυσίδες φαγητών τύπου McDonald’s , μαγαζιά που έχουν πίτσα με το μέτρο ή μικρότερα rooftops πιο μακριά από το κέντρο. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες must επιλογές που δεν μπορείτε να αποφύγετε. Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες παρακάτω:

Black Tap: Ένα μαγαζί που πραγματικά θα σας μείνει αξέχαστο. Το επισκεφθήκαμε μια φορά για τα γνωστά του Crazy Shakes και κολλήσαμε. Οι τιμές είναι τσιμπημένες για τα δικά μας δεδομένα (το φθηνότερο Crazy Shake κοστίζει 15$), αξίζει όμως έστω για μια φορά. Μπορείτε να δοκιμάσετε τα πολυώροφα milkshake τους, τα απολαυστικά και ζουμερά burgers ή να πιείτε μια παγωμένη μπύρα. Βρίσκεται σε 3 διαφορετικές τοποθεσίες στην Νέα Υόρκη. Οι τιμές του καταλόγου είναι χωρίς το φιλοδώρημα του σερβιτόρου που είναι υποχρεωτικό. Και είναι ένα αρκετά σεβαστό πόσο που δεν μπορείτε να παραλείψετε μιας και αγγίζει το 12% – 18% του συνολικού λογαριασμού που έχετε κάνει. Διευθύνσεις, μενού και φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα τους εδώ.

Ess a bagel: Θα χρειαστεί να περιμένετε αρκετή ώρα στην αναμονή, αλλά κάθε λεπτό αξίζει. Από τα καλύτερα bagels της πόλης που τα προτιμούν και οι ντόπιοι και οι τουρίστες. Πάρα πολλές επιλογές και συνδυασμοί, που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό.

Δείτε πιο ξενοδοχείο επιλέξαμε για την διαμονή μας στην Νέα Υόρκη εδώ.

230 Fifth Roof Top Bar: Ένα φοβερό  Roof Top στο κέντρο του Μανχάταν με θέα ακριβώς απέναντι το επιβλητικό Empire State Building. Από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάιο, τα τραπέζια μετατρέπονται σε ιγκλού  με σταθερή θερμοκρασία όπου μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας κοκτέιλ και θεά χωρίς να σας ενοχλεί το κρύο. Ωστόσο εμείς το επισκεφθήκαμε καλοκαίρι χωρίς ωστόσο να το μετανιώσουμε. Φοβερός κόσμος, ωραίο μέρος απίστευτη θέα και γευστικά κοκτέιλ. Προσοχή στην είσοδο να έχετε μαζί το διαβατήριο σας, αλλιώς θα σας απαγορέψουν να μπείτε.  Εδώ λαμβάνει χώρα και το δικό μου σχέδιο δράσης που είχα αναφέρει στην εισαγωγή.  Μετά από πολλές αναζητήσεις κατέληξα σε αυτό το μέρος για να κάνω πρόταση γάμου στην Αλίκη. Αμερική, ουρανοξύστες, ωραία κοκτέιλ και θέα το Empire. Τελικά είπε το ναι! Νομίζω δεν είχε και άλλη επιλογή!  Περισσότερες πληροφορίες για τιμές, κρατήσεις και special events θα βρείτε εδώ.

Shake Shack Burgers: Άλλο ένα γνωστό μαγαζί της Νέας Υόρκης που φημίζεται για τα νοστιμότατα burger του. Είναι φτιαγμένα από υψηλής ποιότητας 100% μοσχαρίσιο κρέας ντόπιων παραγωγών, χωρίς ορμόνες. Τα κοτόπουλα υποστηρίζουν πως είναι  ελευθέρας βοσκής, ενώ τα γλυκά που προσφέρουν με ζάχαρη χωρίς γλυκαντικές ουσίες. Στον κατάλογο δίπλα σε κάθε επιλογή αναγράφονται και οι αντίστοιχες θερμίδες. Υπάρχουν περισσότερα από 30 υποκαταστήματα στις Η.Π.Α και οι τιμές για ένα burger ξεκινάνε από 6$, στο μενού αναγράφονται οι θερμίδες κάθε πιάτου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μενού και τις εναλλακτικές τοποθεσίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Πότε να πάτε

Η Νέα Υόρκη είναι ένας δημοφιλής προορισμός με μεγάλη επισκεψιμότητα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Τα καλοκαίρια στην πόλη έχουν τα θετικά τους. Όλα είναι καταπράσινα, υπάρχουν παντού ανοιχτές αγορές, διοργανώνονται φεστιβάλ και οι δρόμοι σφύζουν από ζωή. Είναι από τις πιο τουριστικές περιόδους της πόλης. Τα αρνητικά είναι η ζέστη και τα μεγάλα ποσοστά υγρασίας που σε αποτρέπουν από το να περπατήσεις στην πόλη. Ωστόσο αν και πολλοί λένε να αποφύγεις αυτές τις συνθήκες, ο Αύγουστος ήταν ο μήνες που προτιμήσαμε εμείς να πάμε στην Νέα Υόρκη. Οι θερμοκρασίες ήταν γύρω στους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου και μάλλον ήμασταν τυχεροί, γιατί πετύχαμε αρκετές συννεφιές και δεν μας χάλασε ο ήλιος τα σχέδια και την περιήγηση στις μεγάλες λεωφόρους. Πιθανά είναι ακόμη και τα ενδεχόμενα κάποιας σύντομης βροχόπτωσης εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου.

Ο χειμώνας είναι επίσης ένας μήνας που επιλέγουν αρκετοί τουρίστες με αποκορύφωμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Η πόλη έχει άπειρα φώτα, είναι όλα στολισμένα και δεν είναι απίθανο να είναι ντυμένη στα λευκά. Τα αρνητικά αυτής της περιόδου είναι ο μεγάλος συνωστισμός που προκύπτει λόγο περιόδου εορτών (τουρίστες αλλά και αρκετοί ντόπιοι που κάνουν τα εορταστικά τους ψώνια) και οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Αρκετοί επίσης επιλέγουν και τους φθινοπωρινούς μήνες και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο που τα φύλλα αλλάζουν χρώμα και προσδίδουν ένα διαφορετικό τόνο στην φημισμένη πόλη.

Χρήσιμα Sites & Apps

Τα τελευταία χρόνια που ταξιδεύουμε έχουμε ξεχωρίσει κάποιες εφαρμογές, που χρησιμοποιούμε πριν από κάθε ταξίδι μας ή και κατά την διάρκεια αυτού. Τις έχουμε επιλέξει έναντι άλλων, για την εγκυρότητα τους, την ευκολία χρήσης και την ποικιλία σε επιλογές που έχουν. Αναφέρουμε παρακάτω αναλυτικά ποιες είναι αυτές μαζί με τα χαρακτηριστικά τους.

Booking.com

Πληθώρα επιλογών από καταλύματα για διαμονή ανά τον κόσμο. Βαθμίδες ταξιδιώτη ανάλογα με τις κρατήσεις που έχετε κάνει, μοναδικές εκπτώσεις, προσφορές και Promo Codes για εσάς και τους φίλους σας. Ξεκινήστε τις κρατήσεις και ανακαλύψτε όλες τις δυνατότητες. Δείτε διαθεσιμότητα και τιμές εδώ.

Air Bnb

Με περισσότερες από 1 εκατομμύριο ιδιοκτησίες ανά τον κόσμο οι επιλογές δεν τελειώνουν ποτέ, ιδανικό για low budget ευκαιρίες ακόμη και σε ακριβούς προορισμούς. Επιπλέον επειδή φιλοξενεί στον ιστότοπο του σπίτια ή βίλες κατοίκων σε κάνει να νιώθεις πιο οικεία με τον εκάστοτε προορισμό.

Hotels.com 

Η Hotels.com είναι κορυφαίος πάροχος ξενοδοχειακών καταλυμάτων παγκοσμίως, προσφέροντας υπηρεσίες κρατήσεων μέσω του δικού της δικτύου τοπικών ιστότοπων. Μόλις φτάσετε τις 10 διανυκτερεύσεις, θα έχετε μια δωρεάν διανυκτέρευση την οποία μπορείτε να εφαρμόσετε κατά το checkout. Ωστόσο, μπορείτε να κερδίσετε πολλαπλές δωρεάν διανυκτερεύσεις συνεχίζοντας να κάνετε κρατήσεις με την Hotels.com. Η πλατφόρμα παρέχει στους ταξιδιώτες μία από τις ευρύτερες επιλογές καταλυμάτων στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων τόσο ανεξάρτητων όσο και μεγάλων αλυσίδων ξενοδοχείων, καθώς και αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων. Βρείτε τις καλύτερες προσφορές σε καταλύματα εδώ.

Trip Advisor 

Το Tripadvisor, βοηθάει εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε μήνα να κάνουν το κάθε τους ταξίδι μοναδικό και αξέχαστο. Οι ταξιδιώτες σε όλον τον κόσμο χρησιμοποιούν τον ιστότοπο και την εφαρμογή του Tripadvisor για να περιηγηθούν σε χιλιάδες κριτικές και γνώμες για ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπειρίες, αεροπορικές εταιρείες και κρουαζιέρες. Είτε σχεδιάζουν ένα ταξίδι, είτε βρίσκονται ήδη σε αυτό, οι ταξιδιώτες απευθύνονται στο Tripadvisor για να συγκρίνουν χαμηλές τιμές σε ξενοδοχεία, πτήσεις και κρουαζιέρες, να κάνουν κράτηση σε δημοφιλείς περιηγήσεις και αξιοθέατα, καθώς επίσης και να κρατήσουν τραπέζια σε εξαιρετικά εστιατόρια. Περισσότερες πληροφορίες για διαθεσιμότητες, τιμές και κρατήσεις δείτε εδώ.

Omio.com

Ό,τι χρειάζεστε είναι ένα κλικ μακριά. Βρείτε τις καλύτερες προσφορές από γνωστές εταιρείες ανά χώρα, για δρομολόγια τρένων, λεωφορείων, αεροπλάνων και πλοίων. Μεταφερθείτε σε χιλιάδες προορισμούς, σε πόλεις και χώρες στον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Την χρησιμοποιούμε συχνά όταν ήδη βρισκόμαστε στο εξωτερικό και θέλουμε να επισκεφτούμε κάποια γειτονική χώρα ή πόλη. Βρείτε τα δρομολόγια που σας ενδιαφέρουν εδώ.

Skyscanner

Το πρώτο μέρος που κάθε ταξιδιώτης συμβουλεύεται πριν από κάθε ταξίδι του. Άμεση και γρήγορη σύγκριση τιμών από αεροπορικές ανά τον κόσμο. Λατρεύουμε το φίλτρο “προς οποιοδήποτε προορισμό” που μας παραθέτει σε αύξουσα σειρά τους πιο οικονομικούς προορισμούς για τις ημερομηνίες που έχουμε θέσει. Η καλύτερη λύση για οργάνωση και booking ταξιδιού την τελευταία στιγμή. Για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Νέα Υόρκη, ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων δείτε εδώ.

GetYourGuide 

Ένα site για όσους λατρεύουν τις δραστηριότητες και τις εξορμήσεις ή ακόμη και τις επισκέψεις σε μουσεία. Όλες οι διαθέσιμες δραστηριότητες ανά τον κόσμο μαζεμένες σε ένα μέρος ανά ημέρα και ώρα. Προσοχή στις αξιολογήσεις προς αποφυγή τυχών παρεξηγήσεων, είτε με τις παροχές, είτε με την διεξαγωγή της εκάστοτε δραστηριότητας. Το έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές σε Αφρική, Αμερική, Ευρώπη και Ασία χωρίς κανένα πρόβλημα. Δείτε τις διαθέσιμες δραστηριότητες για την Νέα Υόρκη εδώ.

Discover Cars 

Για ενοικίαση αυτοκινήτου στις χαμηλότερες τιμές. Με παροχή υπηρεσιών σε περισσότερες από 150 χώρες, με πολλές προσφορές και συνεχόμενη υποστήριξη σε 12 διαφορετικές γλώσσες. Βρείτε την καλύτερη rent a car επιλογή για εσάς εδώ.

Hotel Tonight

Εδώ θα βρείτε εκπληκτικές εκπτώσεις τελευταίας στιγμής σε άδεια δωμάτια που έχουν ξεμείνει ελεύθερα στα ξενοδοχεία. Είναι απίστευτα εύκολο στη χρήση και δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να κάνετε κράτηση. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση ανά πόλη ή αξιοθέατο ή από το χάρτη. Στην συνέχεια μπορείτε να κάνετε έλεγχο σε κριτικές και  φωτογραφίες άλλων ταξιδιωτών για να είστε σίγουροι για την φερεγγυότητα του δωματίου. Διαθέτει επίσης 24/7 εξυπηρέτηση πελατών. Εάν έχετε κολλήσει σε ένα μέρος και χρειάζεστε ένα δωμάτιο τελευταία στιγμή αυτή είναι η τέλεια εφαρμογή για εσάς.

City Maps 2Go

Χάρτες εκτός σύνδεσης για ταξίδια, πεζοπορίες, ορεινή ποδηλασία και άλλα. Ένα απαραίτητο app για κάθε εξόρμηση, δραστηριότητα ή ακόμη και απλή περιήγηση στο εξωτερικό. Μπορείτε να κατεβάσετε μόνο έναν χάρτη πόλης ανά χώρα, ενώ παλιά υπήρχε η δυνατότητα και για δεύτερο. Για επιπρόσθετο χάρτη θα χρειαστεί να πληρώσετε. Εναλλακτικά, αυτό που κάνουμε εμείς είναι μόλις τελειώσετε με τον χάρτη της πόλης που θέλετε τον σβήνετε και κατεβάζετε εκ νέου άλλο.

Μπορείτε να μαρκάρετε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος πάνω στο χάρτη της πόλης που θα επισκεφθείτε. Είτε αξιοθέατα, είτε μαγαζιά και να δείτε πόσο απέχετε και πως θα κατευθυνθείτε προς τα εκεί. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως δεν χρειάζεστε σύνδεση στο διαδίκτυο, αν και κάποιες φορές μπορεί να φάει τα κολλήματα του. Ωστόσο είναι αρκετά αξιόπιστη και χρήσιμη εφαρμογή.

EXTRA TIP: Όταν μαρκάρετε τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος πριν το ταξίδι σας, μπορείτε περίπου να δείτε και σε ποια περιοχή θα χρειαστεί να κλείσετε δωμάτιο. Για να είστε όσο το δυνατό πιο κοντά σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος.

iVisa.com

Μπορείτε να συμπληρώσετε την χώρα καταγωγή σας, αλλά και τον προορισμό σας και άμεσα να δείτε όλα τα απαραίτητα έγγραφα προς έκδοση. Δυνατότητα αίτησης για ηλεκτρονική βίζα, για παραλαβή βίζας κατά την άφιξη στο αεροδρόμιo και για πιθανά έγγραφα υγείας. Για κάποιες χώρες υπάρχει και η δυνατότητα για ανανέωση διαβατηρίου. Όλα τα παραπάνω χωρίς να χάσετε χρόνο στις πρεσβείες, από την ευκολία του υπολογιστή σας. Κάντε την αίτηση σας εδώ.

IMG Insurance

Με ποικιλία επιλογών στις ταξιδιωτικές ασφάλειες και όχι μόνο, η IMG μπορεί να σας εξυπηρετήσει για όποια ανάγκη έχετε. Η προσέγγιση πλήρους παροχής διεθνών προϊόντων ιατρικής ασφάλισης, περιλαμβάνει την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών, όσων εργάζονται ή ζουν διεθνώς για σύντομες ή παρατεταμένες περιόδους, όσων ταξιδεύουν συχνά μεταξύ χωρών και όσων έχουν πολλαπλές χώρες διαμονής. Εκτός από την παροχή προϊόντων και παροχών παγκόσμιας κλάσης, η ομάδα τους απαρτίζεται από διεθνείς, πολύγλωσσους και άρτια εκπαιδευμένους υπαλλήλους, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κάθε πελάτη με τις υπηρεσίες που επιθυμεί. Δείτε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει εδώ.