Για το πρώτο μας ταξίδι στο εξωτερικό, μετά τις συνεχόμενες καραντίνες του Covid και με το νέο μέλος της οικογένειας πλέον, επιλέξαμε την Βαρκελώνη. To ταξίδι αυτό το περιμέναμε με ανυπομονησία και ήμασταν σίγουροι ότι θα περάσουμε υπέροχα. Και όντως περάσαμε τέλεια!

Η Βαρκελώνη, η πρωτεύουσα της Καταλονίας, είναι μία παραθαλάσσια πόλη με έντονους ρυθμούς, απαράμιλλη ομορφιά και με τον ξέγνοιαστο τρόπο ζωής των ηλιόλουστων πόλεων να την συνοδεύει. Πανέμορφα τοπία, αρχιτεκτονική που κόβει την ανάσα και σημαντικά αξιοθέατα που δημιουργούν τον ιδανικό προορισμό για το επόμενο ταξίδι σας. Φυσικά, το εύκρατο μεσογειακό κλίμα και η κουλτούρα την κάνουν μία από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Ευρώπης.

Γενικές Πληροφορίες

  • Η Βαρκελώνη είναι η 2η μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας και η πρωτεύουσα της περιφέρειας Καταλονίας.
  • Είναι η 2η σημαντικότερη πόλη της Ισπανίας, όσον αφορά τον πληθυσμό, τον τουρισμό και την οικονομία μετά τη Μαδρίτη.
  • Πληθυσμός περίπου 1,6 εκατομμύρια εντός της πόλης.
  • Πόλη με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, όπου έζησαν μεταξύ άλλων ο Σαλβαδόρ Νταλί, ο Ζουάν Μιρό, ο Αντόνι Γκαουντί και για ένα διάστημα ο Πάμπλο Πικάσο.
  • Η επίσημη γλώσσα τους είναι τα Ισπανικά. Στα τουριστικά μέρη μιλούν αγγλικά, ενώ μάθαμε ότι με μερικές κουβέντες στα Καταλανικά θα είστε περισσότερο ευπρόσδεκτοι σε αυτή την φιλόξενη πόλη.
  • Όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ισπανία χρησιμοποιούν το Ευρώ για τις συναλλαγές τους.

Μετακινήσεις

Μεταφορά από αεροδρόμιο

Mini Van: Στις εξόδους του αεροδρομίου θα βρείτε αρκετά mini vans, ή μπορεί να σας προσεγγίσουν οι οδηγοί τους. Εμείς επειδή ήμασταν 2 οικογένειες με 2 καρότσια, 2 βαλίτσες και 5 χειραποσκευές χρειαζόμασταν κάτι με αρκετό χώρο. Για αυτόν τον λόγο επιλέξαμε αυτόν τον τρόπο μετακίνησης μεταξύ των άλλων. Η τιμή ήταν προκαθορισμένη, στα 60€ όλοι μαζί. Επίσης, κρατήσαμε το κινητό του για να μας μεταφέρει πίσω στο αεροδρόμιο την τελευταία μέρα.

Αργότερα, ψάχνοντας καλύτερα στις πλατφόρμες είδαμε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κλείσει την μεταφορά πριν το ταξίδι και να μας περίμενε ο οδηγός στις αφίξεις, αντί να ψάχνουμε στις εξόδους φορτωμένοι. Είδαμε ακόμα, ότι οι τιμές διαφέρουν ανάλογα το όχημα, την άνεση και τον αριθμό των επιβατών. Οι τιμές ξεκινούσαν από 25€ το πιο οικονομικό μέχρι 90€ για πιο luxury μεταφορά. Μπορείτε να κλείσετε την μεταφορά σας πριν το ταξίδι σας και πιο οικονομικά με shared transfer εδώ.

Ταξί: Όπως με τα mini vans, έτσι και τα ταξί υπάρχουν στην έξοδο του αεροδρομίου όπου μπορείτε να βρείτε τους οδηγούς και να συνεννοηθείτε για την διαδρομή και το κόστος. Διακρίνονται εύκολα στο Terminal 1 και 2, και βρίσκονται σε ουρά όπως θα δείτε και στην υπόλοιπη πόλη. Το χαρακτηριστικό τους χρώμα είναι το κίτρινο και το μαύρο.

Δείτε το ξενοδοχείο που επιλέξαμε για την διαμονή μας εδώ.

Δεν υπάρχουν φιξ τιμές για την μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, όπως γίνεται σε άλλες χώρες, και η τιμή είναι κατόπιν συνεννόησης με τον οδηγό. Πιο συγκεκριμένα, η ελάχιστη τιμή για την υπηρεσία ταξί από το αεροδρόμιο είναι 20€ (συμπεριλαμβανομένων όλων των πρόσθετων χρεώσεων, όπως τα τέλη εισόδου και εξόδου από το αεροδρόμιο ύψους 3,10€).  Άρα, το κόστος περίπου είναι 30 με 35€ και η διάρκεια μεταφοράς είναι περίπου 35 λεπτά.

Μετρό: Το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης έχει δύο εξόδους terminal T1 και T2 που συνδέονται με το υπόγειο δίκτυο μετακίνησης της πόλης με την γραμμή 9 L9. Είναι πολύ εύκολο να διακρίνεις τις στάσεις καθώς βγεις από τις εξόδους καθώς υπάρχουν αρκετές πινακίδες.

Τι χρειάζεται όμως να ξέρετε πριν πάρετε το μετρό για να φτάσετε στην πόλη?! Η γραμμή L9 δεν φτάνει κατευθείαν στο κέντρο της πόλης και πρέπει να αλλάξετε γραμμή. Για παράδειγμα, είναι απαραίτητο να αλλάξετε στην στάση Torrassa και να πάρετε την κόκκινη γραμμή που φτάνει στις στάσεις Universitat και Catalonia square. Ή διαφορετικά να αλλάξετε στην στάση Collbanc για την μπλε γραμμή που φτάνει στις στάσεις  Provença, Diagonal και Sagrada Familia.

Το εισιτήριο για το μετρό από και προς το αεροδρόμιο, εκδίδεται εύκολα στα αυτόματα μηχανήματα που υπάρχουν πριν τις εισόδους των σταθμών και το κόστος είναι 4,50€. Για όσους έχουν ογκώδεις αποσκευές, μπορούν να πάρουν το ασανσέρ αντί να δυσκολευτούν με τις σκάλες. Η διάρκεια μετακίνησης είναι περίπου 30 λεπτά και η συχνότητα διέλευσης είναι 30 λεπτά.

Λεωφορείο: Μία ακόμα επιλογή είναι η μεταφορά στο κέντρο με το λεωφορείο. Μπορείτε να φτάσετε στην Plaça Espanya με το λεωφορείο 46, το οποίο εκτελεί δρομολόγια από τους δύο τερματικούς σταθμούς T1 και T2. Είναι μια πολύ οικονομική επιλογή για να φτάσετε στο κέντρο της Βαρκελώνης από το αεροδρόμιο.

Αρκεί να γνωρίζετε ότι η στάση του λεωφορείου 46 βρίσκεται στην έξοδο του τερματικού σταθμού Τ1. Υπάρχουν δύο στάσεις λεωφορείου 46 στον τερματικό σταθμό T2 και βρίσκονται στην έξοδο των τερματικών σταθμών T2b και T2c. Η εταιρεία TMB -Transport Metropolitans de Barcelona- διαχειρίζεται τα λεωφορεία στη Βαρκελώνη, οπότε αυτό είναι το όνομα που πρέπει να αναζητήσετε για να βρείτε τη στάση σας.

Η διάρκεια της μεταφοράς είναι 30 λεπτά από την Τ1 και 35 από την Τ2. Το κόστος του εισιτηρίου μιας διαδρομής είναι 4,60€ και μπορείτε να το αγοράσετε κατά την επιβίβασή σας. Το λεωφορείο 46 περνάει κάθε 20 λεπτά και τα δρομολόγια ξεκινούν από τις 5 π.μ. μέχρι τις 12.30 π.μ..

Μετακινήσεις εντός πόλης

Μετρό: Η Sagrada Família, το Casa Batlló, η Platja de la Barceloneta, η Arc de Triomf και άλλα σημεία είναι προσβάσιμα από το μετρό, καθιστώντας το τον πιο βολικό και καλύτερο τρόπο μετακίνησης στη Βαρκελώνη.

Οι πινακίδες σε σχήμα διαμαντιού με ένα “Μ” σηματοδοτούν τις θέσεις των σταθμών του μετρό της Βαρκελώνης. Αυτό το υπόγειο σιδηροδρομικό σύστημα εξυπηρετεί μεγάλο μέρος της πόλης σε οκτώ γραμμές με διαφορετικά χρώματα. Το ενιαίο εισιτήριο κοστίζει 2,40 € και ισχύει για 75 λεπτά. Εάν επισκέπτεστε τη Βαρκελώνη για δύο ημέρες έως μία εβδομάδα, το εισιτήριο Τ-10, το οποίο κοστίζει 11,35€ για 10 διαδρομές, είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Το μετρό λειτουργεί από τις 5 π.μ. έως τα μεσάνυχτα από την Κυριακή έως την Πέμπτη, καθώς και κατά τις αργίες που πέφτουν σε εργάσιμη ημέρα. Τις Παρασκευές και τις παραμονές των αργιών, το ωράριο επεκτείνεται μέχρι τις 2 π.μ. Τα Σάββατα, το μετρό λειτουργεί όλη τη νύχτα.

Λεωφορείο: Η Βαρκελώνη διαθέτει επίσης ένα εκτεταμένο σύστημα λεωφορείων (περισσότερες από 80 διαδρομές), αλλά είναι πιο επιρρεπές σε καθυστερήσεις λόγω της έντονης κυκλοφορίας στην πόλη. Ωστόσο, τα λεωφορεία Nitbuses, τα οποία εκτελούν δρομολόγια περίπου από τις 10:40 μ.μ. ή τις 11:40 μ.μ. έως τις 5 π.μ. ή 6 π.μ. ανάλογα με τη γραμμή, μπορούν να φανούν χρήσιμα σε όσους επισκέπτες απολαμβάνουν τη νυχτερινή ζωή της πόλης. Οι ώρες και τα δρομολόγια των λεωφορείων ποικίλλουν, ξεκινούν τα δρομολόγια από τις 4:25 π.μ. και τελειώνουν στις 11 μ.μ. Τα εισιτήρια είναι τα ίδια με του μετρό, με το ίδιο κόστος. Περισσότερες πληροφορίες για δρομολόγια και τις τιμές δείτε εδώ.

Ταξί: Οι επισκέπτες που επιθυμούν να ταξιδεύουν με μεγαλύτερη άνεση μπορούν να κάνουν σινιάλο σε οποιοδήποτε από τα κίτρινα ταξί που κυκλοφορούν στη Βαρκελώνη όλη την ημέρα. Συνήθως, οι τιμές ξεκινούν από 2,10 ευρώ, αλλά τη νύχτα και τα Σαββατοκύριακα οι τιμές μπορεί να αυξηθούν. Εναλλακτικά, στη Βαρκελώνη λειτουργούν αρκετές εφαρμογές ταξί – οι Hailo και MyTaxi είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές.

Τιμές και διαθεσιμότητα για ταξί δείτε εδώ.

Αυτοκίνητο: Αν δεν σκοπεύετε να φύγετε από την πόλη, δεν συνιστάται να νοικιάσετε αυτοκίνητο. Πολλοί από τους στενούς δρόμους σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν πριν από την εφεύρεση του αυτοκινήτου. Ως εκ τούτου, η κυκλοφοριακή συμφόρηση και τα μποτιλιαρίσματα είναι αρκετά συνηθισμένα . Η στάθμευση είναι επίσης δύσκολη. Η πόλη διαθέτει χώρους στάθμευσης, αλλά είναι σύνηθες για τους ανθρώπους να κάνουν κράτηση θέσεων εκ των προτέρων. Ορισμένες τιμές για την ημέρα μπορεί να είναι λογικές (μεταξύ 15 και 20 ευρώ), ενώ άλλες μπορεί να είναι εντελώς εξωφρενικές (πάνω από 45 ευρώ). Εάν εμφανιστείτε σε ένα χώρο στάθμευσης χωρίς να έχετε κρατήσει θέση, μπορεί να υποστείτε υψηλότερες χρεώσεις. Και από το 2016, το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης ανακοίνωσε ένα σχέδιο απαγόρευσης του 60% των δρόμων της από τη χρήση τουριστικών οχημάτων.

Εάν πρέπει να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο, πρέπει να είστε τουλάχιστον 21 ετών και να έχετε διεθνή άδεια οδήγησης. Για κάποιον ωστόσο που θέλει να νοικιάσει αυτοκίνητο για να βγει από την πόλη και να κάνει κάποιο roadtrip εκτός Βαρκελώνης προτείνουμε να κλείσετε πριν το ταξίδι το όχημα που καλύπτει τις ανάγκες σας στον σύνδεσμο εδώ.

Ποδήλατο: Η ποδηλασία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περιηγηθείτε στη Βαρκελώνη. Λιγότερο από μια δεκαετία πριν, μόλις και μετά βίας βλέπατε ποδηλάτες στη Βαρκελώνη, αλλά τα τελευταία χρόνια η πόλη έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να γίνει φιλική προς το ποδήλατο. Υπάρχουν σχέδια να προστεθούν ακόμη περισσότεροι ποδηλατόδρομοι μέσα στα επόμενα χρόνια.

Δυστυχώς, μόνο οι ντόπιοι μπορούν να χρησιμοποιούν το Bicing (προφέρεται “be-zing”), τη δημόσια υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων. Δεν είναι ακόμη διαθέσιμη για τους τουρίστες. Ωστόσο, οι επισκέπτες που επιθυμούν να περιηγηθούν στη Βαρκελώνη με ποδήλατο μπορούν εύκολα να νοικιάσουν ένα σε οποιοδήποτε από τα καταστήματα ενοικίασης ποδηλάτων σε όλη την πόλη. Το κέντρο της πόλης είναι σχετικά επίπεδο, γεγονός που καθιστά αρκετά εύκολη την περιήγηση και την εξερεύνηση με ποδήλατο.

Πόδια: Η Βαρκελώνη είναι τόσο όμορφη, γραφική και ζωντανή πόλη που αξίζει να την ζήσετε όσο περισσότερο μπορείτε. Μπορεί σε κάθε τετράγωνο να βρείτε κάποιο ιδιαίτερο αρχιτεκτονικά κτίριο ή κάποιο όμορφο μαγαζί για φαγητό. Για αυτόν τον λόγο η βόλτα στους δρόμους της Βαρκελώνης, περνώντας από γειτονιά σε γειτονιά και παίρνοντας μια γεύση από την αρχιτεκτονική και τις κοινωνικές αντιθέσεις, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην πόλη.

Δείτε το βίντεο μας από την Βαρκελώνη εδώ.

Τι να κάνετε στην Βαρκελώνη

Sagrada Familia

Το να βρίσκεστε στην Βαρκελώνη και να μην επισκεφτείτε τη Sagrada Familia, είναι «παράνομο» στους άτυπους τουριστικούς κανόνες! Ο εξαιρετικός ναός του Γκαουντί είναι αφιερωμένος στην Αγία Οικογένεια και είναι γνωστός και ως η μεγαλύτερη ημιτελής εκκλησία του κόσμου. Η κατασκευή προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2026, δηλαδή 144 χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής.

Η Sagrada Família συνδυάζει διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ, όπως ο καταλανικός μοντερνισμός, η Art Nouveau και ο ισπανικός υστερογοτθικός, αλλά το αριστούργημα του Γκαουντί αψηφά αυτού του είδους τους ορισμούς όταν κοιτάζετε με ανοιχτό στόμα το ταβάνι του κυρίως ναού. Οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται πρώτα από την εξωτερική εμφάνιση του ναού. Η εκφραστική πρόσοψη της Γέννησης, που απεικονίζει τη γέννηση του Ιησού και την επιβλητική πρόσοψη των Παθών που απεικονίζει τα βάσανα, τον θάνατο και την ανάσταση του Ιησού εντυπωσιάζουν.

Ο Gaudi εμπνεύστηκε επίσης από τα χρώματα και τις καμπύλες της φύσης στα σχέδια του, κυρίως για το εσωτερικό του ναού. Στο εσωτερικό, οι εκπλήξεις συνεχίζονται με μεγαλοπρεπείς δενδροειδείς κίονες και απίστευτα βιτρό. Μέσα στην ημέρα, το φως του ηλίου διαπερνάει τα εντυπωσιακά πολύχρωμα βιτρό δημιουργώντας την αίσθηση ενός ζεστού δέους στον επισκέπτη. Οι ουρές τείνουν να γίνονται πολύ μεγάλες για να εισέλθετε στη Sagrada Familia, γι’ αυτό σας συνιστούμε να κλείσετε το εισιτήριο σας εκ των προτέρων για να μην περιμένετε. Για εισιτήρια skip the line, αλλά και για tour με ξεναγό, πατήστε εδώ.

φωτογράφηση έξω από την Sagrada Familia στην Βαρκελώνη
Park Güell

Είναι ο μεγαλύτερος θρίαμβος του Γκαουντί στον πολεοδομικό σχεδιασμό και δείχνει τον αρχιτέκτονα στην πιο οργανική του μορφή. Το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης ξεκίνησε ως μια συνεργασία μεταξύ του επιχειρηματία Eusebi Güell (εξ ου και το όνομα του πάρκου) και του Antoni Gaudí. Χρησιμοποιώντας τους πρόποδες της Collserola ως καμβά, ο Γκαουντί σχεδίασε ένα αρχιτεκτονικό πάρκο του οποίου οι κατασκευές (σπίτια, σιντριβάνια, κίονες, διάδρομοι) συχνά μοιάζουν με προεκτάσεις της φύσης.

Οι κολώνες εκτοξεύονται σαν κορμοί δέντρων, οι καμάρες είναι οδοντωτές σαν ανοίγματα σπηλαίων και μια γιγάντια σαύρα φυλάει το σιντριβάνι της με λέπια φτιαγμένα από ψηφιδωτά πλακάκια. Μην ξεχάσετε να βγάλετε φωτογραφίες στο μνημειακό ψηφιδωτό τεράστιο παγκάκι, καθώς είναι από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη της Βαρκελώνης.

Η σκάλα με την σαύρα και η θέα στην πόλη από την Πλατεία της Φύσης, τον μεγάλο ανοιχτό χώρο που περιβάλλεται από έναν κυματιστό τοίχο από ψηφιδωτά είναι στα must – see του Park Güell. Εδώ είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις επιλογές των εισιτηρίων σας. Με το δωρεάν εισιτήριο μπαίνετε στο πάρκο, αλλά όχι στα καλύτερα μέρη. Γι’ αυτό (και για να δείτε τη σαύρα και την Πλατεία της Φύσης), χρειάζεστε ένα εισιτήριο αξίας 10 ευρώ. Κάντε κράτηση εκ των προτέρων μέσω διαδικτύου και φτάστε έγκαιρα για την καθορισμένη ώρα. Περισσότερες πληροφορίες για τα εισιτήρια, αλλά και για οργανωμένα tour με ξεναγό δείτε εδώ.

Park Güell στην Βαρκελώνη
Las Ramblas

Ο πιο διάσημος δρόμος της Βαρκελώνης, μια πεζοδρομημένη λεωφόρος σχεδόν ενός μιλίου από την Plaça Cataluyna έως το Port Vell, μια διαδρομή για περίπατο για τους επισκέπτες της πόλης. Ακόμα και οι μικροπωλητές με selfie stick δεν μπορούν να φτάσουν τη γοητεία των ανθοπωλείων της παλιάς σχολής, των gelaterías και των πάγκων με γλυκά που προσφέρουν μπουκιές crema catalana (μια μορφή crème brûlée) κατά μήκος του δρόμου. Κλασσικό ερώτημα αρκετών είναι το αν προφέρεται La Rambla ή Las Ramblas; Στην πραγματικότητα είναι και τα δύο. Αρχικά, η περιοχή αποτελούνταν από πέντε μίνι ράμπλες: Rambla de Canaletes, Estudis, Sant Josep, Caputxins, και Santa Mònica, αλλά αργότερα ενώθηκαν μαζί και σήμερα, η πινακίδα του δρόμου λέει La Rambla.

Από τα 78 εκατομμύρια ανθρώπους που περπατούν στη La Rambla κάθε χρόνο, μόνο το 20 τοις εκατό είναι από τη Βαρκελώνη. Είναι οι κύριοι που διαβάζουν εφημερίδες στον ήλιο ή οι ντόπιοι που μπαίνουν από μια πλαϊνή είσοδο στην αγορά La Boqueria. Το υπόλοιπο 80 τοις εκατό είναι περιηγητές, bachelor parties και πωλητές δρόμου που πωλούν τσάντες Michael Kors αμφιβόλου, ας πούμε, προέλευσης.

Όσο ενοχλητικό κι αν είναι να κρατάτε την τσάντα σας σφιγμένη από πορτοφολάδες για ένα μίλι, η La Rambla έχει μια γοητεία που προσελκύει 78 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Οι προσόψεις των κτιρίων της είναι εντυπωσιακά όμορφες: η όπερα, Gran Teatre del Liceu, και στο νούμερο 83, το Antigua Casa Figueras είναι ένα απροσδόκητο χάζι του καταλανικού μοντερνισμού, γεμάτο βιτρό και ψηφιδωτά. Ενώ η Plaça Reial (βγείτε από τη La Rambla μέσω της Carrer de Colom) είναι μια βασιλική κίτρινη πλατεία με μπαρ και εστιατόρια- δίπλα στο σιντριβάνι, βρείτε φανοστάτες σχεδιασμένους από τον νεαρό Γκαουντί. Επίσης, προσέξτε τα βήματά σας μεταξύ της La Boqueria και του σταθμού Liceu του μετρό: ο καλλιτέχνης Joan Miró δημιούργησε ένα μωσαϊκό δρόμου που, παρά τα έντονα του χρώματα, πολλοί άνθρωποι το χάνουν.

Η διάσημη οδός La Rambla στην Βαρκελώνη
Casa Batlló

Μπορεί η Βαρκελώνη να είναι γεμάτη με όμορφα κτίρια, το Casa Batlló (προφέρεται “Casa Bat-yo”) είναι πραγματικά ιδιαίτερο. Ο βιομήχανος κλωστοϋφαντουργίας Josep Batlló ανέθεσε στον Γκαουντί να σχεδιάσει αυτό το σπίτι αφού είδε το έργο του στο Park Güell, με εντολή να δημιουργήσει ένα στυλ σπιτιού που κανένα από τα άλλα μέλη της οικογένειας Batlló δεν θα είχε. Το αποτέλεσμα είναι ταυτόχρονα μεγαλοπρεπές και ζεστό και, σύμφωνα με τις οδηγίες, μοναδικό.

Η αρχιτεκτονική του Casa Batlló είναι εμπνευσμένη από την φύση, δεν έχει ευθείες γραμμές (επειδή δεν υπάρχουν στη φύση, όπως υποστηρίζει ο Γκαουντί), πέτρινους πυλώνες που υψώνονται σαν οστά ζώων και μια ψηλή, γαλάζια σκάλα που θυμίζει Ιούλιο Βερν. Σε όσους δεν τους αρκεί να θαυμάσουν το εξωτερικό του Casa και επιθυμούν να περιηγηθούν και στο εσωτερικό, προτείνουμε να κλείσουν το εισιτήριο τους από την προηγούμενη μέρα για να αποφύγουν την ουρά κατά την είσοδό τους. Η τιμή του εισιτηρίου ξεκινάει από τα 35€ και φτάνει μέχρι τα 59€ όπως θα δείτε και στο επίσημο site (για τα παιδιά είναι δωρεάν). Για προσφορές και τιμές μπορείτε επίσης να δείτε εδώ.

Catedral de Barcelona

Στις βόλτες σας στην παλιά πόλη της Barcelona, θα συναντήσετε τον Καθεδρικό της Ναό. Ίσως να μην έχει την αίγλη της Sagrada Familia και να μην είναι τόσο γνωστή, είναι όμως ένας γιγάντιος γοτθικός ναός που δεσπόζει ανάμεσα στα στενά σοκάκια και τα γραφικά μικρά μαγαζάκια.

Η επίσημη ονομασία του καθεδρικού ναούείναι Καθεδρικός Ναός του Τιμίου Σταυρού και της Αγίας Ευλαλίας. Τιμά την Ευλαλία, μια ντόπια κοπέλα που αρνήθηκε να δεχτεί την απαίτηση του Ρωμαίου αυτοκράτορα Διοκλητιανού να ανακαλέσει τη χριστιανική της πίστη. Τα αντίποινά του ήταν 13 μορφές βασανιστηρίων, ακολουθούμενες από αποκεφαλισμό, κατά τη διάρκεια του οποίου λέγεται ότι ένα περιστέρι πέταξε από το λαιμό της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στο εσωτερικό των σπηλαίων του καθεδρικού ναού, θα βρείτε μια λίμνη με 13 λευκές χήνες. Όχι αγάλματα, αλλά ζωντανές χήνες που κράζουν.

Ο καθεδρικός ναός είναι εντυπωσιακά περίπλοκος και τα μηνιαία ρεσιτάλ του εκκλησιαστικού οργάνου είναι ιδιαίτερα δυνατά. Μπορεί να είναι χώρος τουιστικού ενδιαφέροντος, παραμένει όμως ένας χώρος άσκησης της θρησκείας και θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι πρέπει να είστε συντηρητικοί με τα ρούχα σας-οι ώμοι και τα πόδια σας να είναι καλυμμένα.

Οι τιμές κυμαίνονται από δωρεάν έως €3 ή €7, ανάλογα με το σκοπό και την ώρα της επίσκεψής σας, γι’ αυτό ενημερωθείτε στο διαδίκτυο πριν πάτε, καθώς αλλάζουν καθημερινά.

Sant Josep Boqueria

Η Sant Josep Boqueria, γνωστή και ως “La Boqueria”, βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Βαρκελώνης, στη La Rambla. Είναι γνωστή ως μια τέλεια γραφική αγορά, η οποία ήταν κάποτε η πλατεία της εκκλησίας Sant Josep που τελικά μετατράπηκε σε ανοιχτή αγορά. Είναι ανοιχτή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα, Δευτέρα έως Σάββατο και η είσοδος είναι δωρεάν.

Η είσοδος της αγοράς είναι κατασκευασμένη από μεταλλική/γυάλινη δομή, αλλά οι εσωτερικοί χώροι είναι αυτοί που την κάνουν να ξεχωρίζει παγκοσμίως για την τεράστια ποικιλία και την ποιότητα των προϊόντων της. Η La Boqueria είναι σήμερα, ένα σύμβολο που έχει βάλει τη Βαρκελώνη στον παγκόσμιο χάρτη όσον αφορά την πώληση φρέσκων προϊόντων.  Η επίσκεψη στη La Boqueria είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Βαρκελώνη άμα είστε λάτρης του φαγητού!

Υπάρχουν περισσότερα από 200 πάγκοι/περίπτερα γεμάτοι αλμυρά, γλυκά εδέσματα, ποτά ή ακόμα και μικρά εστιατόρια με δικά τους τραπέζια εντός της αγοράς. Τι μπορείτε όμως να δοκιμάσετε στην La Boqueria; Κρέατα, τυριά, θαλασσινά, ψωμί, ελιές, αρτοσκευάσματα (empanadas), φρούτα, λαχανικά, χυμοί, γλυκά, παγωτά και γρανίτες και πολλά ακόμα. Μπορείτε να αγοράσετε μεγάλες μερίδες για να τις πάρετε στο σπίτι ή μικρότερες για να δοκιμάσετε όσο βρίσκεστε εκεί. 

Arc de Triomf

Η Αψίδα του Θριάμβου, μία μνημειώδης πέτρινη πύλη στην είσοδο του Parc de la Ciutadella, όπου υποτίθεται ότι θα ήταν ο πύργος του Eiffel. Είναι μια θριαμβευτική αψίδα που χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Josep Vilaseca I Casanovas ως πύλη εισόδου στην Παγκόσμια Έκθεση της Βαρκελώνης το 1888, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Parc de la Ciutadella. Το μνημείο αυτό είναι κλασικού σχεδιασμού και οι αναλογίες και τα χαρακτηριστικά του είναι πραγματικά εκπληκτικά. Τα διακοσμητικά τελειώματα της κατασκευής είναι γεμάτα συμβολισμούς και αποτελούν αναμφίβολα ένα από τα πιο εμβληματικά ορόσημα της Βαρκελώνης. Η πρόσβαση στην Arc de Triomf είναι πολύ εύκολη καθώς υπάρχει στάση του μετρό με το ίδιο όνομα.

Parc de la Ciutadella

Ο χώρος είναι τεράστιος: λίγα πάρκα θα μπορούσαν να στεγάσουν τον ζωολογικό κήπο μιας πόλης και το περιφερειακό κοινοβούλιο, πόσο μάλλον να τα τοποθετήσουν το ένα δίπλα στο άλλο, όπως συμβαίνει εδώ. Το Cascada Monumental, που χτίστηκε με τη συμβολή του Gaudi στα πρώτα του βήματα ως καλλιτέχνης, είναι ένας εκπληκτικός χρυσός καταρράκτης που θα σας εντυπωσιάσει και σας χαλαρώσει. Το ίδιο και η γαλήνια λίμνη για βαρκάδα δίπλα του.

Μπείτε μέσα από την Αψίδα του Θριάμβου και το περίτεχνο μοντερνιστικό κτίριο στα δεξιά σας είναι το Castell dels Tres Dragons, χτισμένο από τον Lluís Domènech i Montaner. Μια άλλη όμορφη, αλλά όχι λιγότερο μυστηριώδης, σειρά κατασκευών είναι το χυτοσιδηρό Umbracle (φοινικόσπιτο) και το Hivernacle (χειμερινός κήπος) μπροστά. Πρώην χώροι για κάθε είδους τροπική φυλλώδη ζωή, ο τελευταίος κάθεται απόκοσμα κλειστός – εκτός από ειδικές περιπτώσεις, ή, ειλικρινά, αν είστε τυχεροί.

Ανάμεσα από τα παραπάνω σημεία του Parc de la Ciutadella, θα συναντήσετε ανθρώπους να κάνουν ηλιοθεραπεία ή να χαλαρώνουν στο γρασίδι, να κάνουν γυμναστική ή yoga, να χορεύουν και να τραγουδούν ή απλά να είναι χαρούμενοι ανάμεσα στο καταπράσινο αυτό πάρκο. Αυτό που μας έμεινε να θυμόμαστε, ήταν στο μεγάλο κιόσκι πριν το Cascada Monumental, όπου ένας οίκος ευγηρίας είχε διοργανώσει χορό και υπήρχε τόσος κόσμος που χόρευε και περούσε καλά στους ρυθμούς της λατινικής μουσικής.

Barceloneta 

Το παλιό ψαροχώρι La Barceloneta (η σημερινή παραθαλάσσια γειτονιά της Βαρκελώνης) συνορεύει με τη μεγάλη, πλατιά παραλία Sant Sebastià, όπου οι ντόπιοι πηγαίνουν για ηλιοθεραπεία, σερφ και για τα πολλά εστιατόρια με θαλασσινά και τα τάπας που βλέπουν στη θάλασσα.

Η παραλία Sant Sebastià διαθέτει ένα ευρύ φάσμα ανέσεων: ναυαγοσώστες, δημόσιες τουαλέτες, ντους, χώρους για αθλήματα αναψυχής, ενοικιάσεις ξαπλωστρών και ομπρελών, περίπτερα με παγωτά και σνακ μπαρ. Ένας μακρύς περίπατος με φοίνικες συνδέει την περιοχή της παραλίας Sant Sebastià με μαρίνες γεμάτες με σκάφη.

Η δημοφιλής παραλία Barceloneta βρίσκεται επίσης στη γειτονιά La Barceloneta. Αυτή η παραλία διαθέτει εξαιρετικές εγκαταστάσεις: ναυαγοσώστες, δημόσιες τουαλέτες, αποδυτήρια, ντους, ενοικιάσεις ξαπλωστρών και ομπρελών, σνακ μπαρ, περίπτερα με παγωτά, χώρους για αθλήματα αναψυχής (όπως beach volley και πινγκ πονγκ) και εστιατόρια.

Η παραθαλάσσια περιοχή της Barceloneta στην Βαρκελώνη
Στάδιο Camp Nou

Όπως τα Kαταλανικά μοντέρνα κτίρια είναι αξιοθέατα που πρέπει να δουν οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής, το Camp Nou είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει να δουν οι ποδοσφαιρόφιλοι. Το Camp Nou ήταν ένας από τους χώρους διεξαγωγής των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1992 στη Βαρκελώνη και σήμερα είναι το σπίτι της ομάδας FC Barcelona. Το στάδιο των 99.354 θέσεων είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο.

Το Camp Nou προσφέρει ξεναγήσεις, με επικεφαλείς δίγλωσσους επίσημους ξεναγούς της FC Barcelona. Οι ξεναγήσεις (στα αγγλικά και στα ισπανικά) καλύπτουν τα σημαντικότερα σημεία του σταδίου, όπως ο αγωνιστικός χώρος, τα αποδυτήρια της ομάδας, το τούνελ των παικτών και τα θεωρεία των σχολιαστών. Οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν επίσης μια επίσκεψη στο Μουσείο Barça. Το Μουσείο Μπάρτσα παρουσιάζει τρόπαια, φωτογραφίες και εκθέματα πολυμέσων, συμπεριλαμβανομένων βίντεο με τα νικητήρια γκολ της Μπαρτσελόνα.

Στο Barça Cafe στο Camp Nou μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά και μαγνητοσκοπημένα παιχνίδια σε τηλεοράσεις μεγάλης οθόνης. Οι σεφ εργάζονται σε μια ανοιχτή κουζίνα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τη δράση, προετοιμάζοντας παραδοσιακά Kαταλανικά πιάτα, όπως ψητά κρέατα και ψάρια που μαγειρεύονται σε ξυλόφουρνο, καθώς και μερικά από τα αγαπημένα τάπας των παικτών της FC Barcelona. Το Barça Cafe είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 7 μ.μ.

Montjuic

Υπάρχουν πολλά σπουδαία στοιχεία στο Montjüic, έναν ιστορικό λόφο που είναι κάτι πολύ περισσότερο από “απλά ένας λόφος”. Για αρχή, ανεβαίνετε με τελεφερίκ που είναι κάτι ιδιαίτερο. Από τον κυκλικό κόμβο στην Plaça España, εμφανίζεται μεγαλοπρεπώς από το πουθενά, μια δραματική, αρχιτεκτονική σκάλα που οδηγεί μέχρι το Museu Nacional d’Art de Catalunya (Εθνικό Μουσείο Καταλανικής Τέχνης). Μοιάζει με παλάτιμε ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι μπροστά του που ονομάζεται μάλιστα Μαγικό Σιντριβάνι. (Ελάτε τη νύχτα, από Πέμπτη έως Σάββατο, για ένα υδάτινο φαντασμαγορικό θέαμα- κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, από Τετάρτη έως Κυριακή). Μέχρι στιγμής, έχουμε περιγράψει περίπου 400 μέτρα του Montjüic: το υπόλοιπο έχει περισσότερα μουσεία, την Ολυμπιακή τοποθεσία του 1992, εξωτικούς κήπους και αρκετή πανοραμική θέα για να γεμίσετε την μνήμη της κάμερας σας!

Montjuic
Aquàrium Barcelona

Το Ενυδρείο της Βαρκελώνης, ένα σύγχρονο κέντρο εκμάθησης και ένα παγκοσμίου φήμης τουριστικό αξιοθέατο, φιλοξενεί έναν εκπληκτικό αριθμό μεσογειακών θαλάσσιων πλασμάτων. Με 450 διαφορετικά είδη σε περισσότερα από 35 εκθέματα, το ενυδρείο εκθέτει μερικά από τα πιο σπάνια δείγματα της θαλάσσιας ζωής από όλο τον κόσμο μέσα στις εκτεταμένες εγκαταστάσεις του.

Το L’Aquàrium Barcelona που βρίσκεται στο Port Vell προσελκύει πλήθος κόσμου σε κάθε εποχή, και σε αντίθεση με αρκετά άλλα ενυδρεία, φιλοξενεί επίσης μια “έκθεση κοχυλιών” και ένα ξεχωριστό τμήμα για την έντονη ωκεάνια ζωή. Το ενυδρείο της Βαρκελώνης διαθέτει επίσης ειδικό χώρο για παιδιά και ενήλικες. Έτσι, αν ποτέ βαρεθείτε το περπάτημα, τρυπώστε στο παιδικό τμήμα για μια μικρή εκπαιδευτική αναζωογόνηση! Μια τυπική ημέρα στο L’Aquàrium θα περιλαμβάνει μια σειρά από διαδραστικές δραστηριότητες εκτός από κάποια εκπαιδευτική διασκέδαση.

Εξαιρετικά κατασκευασμένο, το Ενυδρείο της Βαρκελώνης θα σας παρουσιάσει 11.000 θαλάσσια πλάσματα, τα οποία είναι κατανεμημένα σε 35 δεξαμενές, η κάθε μία ειδικά σχεδιασμένη για να ταιριάζει στην περιοχή τους. Σε αυτά περιλαμβάνονται χέλια, σαλάχια, καρχαρίες και πολλά σπάνια είδη από όλο τον κόσμο. Γνωρίστε τις επτά ζώνες (ή ενυδρεία) που επικεντρώνονται ειδικά στην τροπική θαλάσσια ζωή. Εκτός από τη διοργάνωση πολλών διαδραστικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, το L’Aquàrium της Βαρκελώνης διαθέτει επίσης ένα κινούμενο πεζοδρόμιο που επιτρέπει στους τουρίστες να διασχίσουν ακριβώς μέσα από μια σήραγγα, κατευθείαν στο Ωκεανοφυλάκιο. Ζήστε μια κοντινή και προσωπική εμπειρία βουτώντας σε κλουβί, με τους καρχαρίες σε απόσταση αναπνοής. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Trip to Andorra

Η Ανδόρα είναι μικροσκοπική, γεγονός που την καθιστά ιδανική για μια ημερήσια εκδρομή από τη Βαρκελώνη. Αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας, αναχωρήστε νωρίς και προγραμματίστε τη μέρα σας εκ των προτέρων. Και αν έχετε λίγες μέρες στη διάθεσή σας, σας συνιστούμε να περάσετε ένα ή δύο βράδια στη μικρή αλλά πανέμορφη χώρα.

Προτείνουμε να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να ξεκινήσετε την διαδρομή σας ανάμεσα σε καταπράσινα τοπία. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2μισή με 3 ώρες και περίπου 200 χιλιόμετρα. Αξίζει η επίσκεψη στην πιο ψηλή πόλη της Ευρώπης για την γραφικότητά της, για τα duty free μαγαζιά της αλλά και για τα χιονοδρομικά της και τα σαλέ.

Η χώρα της Ανδόρας βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Βαρκελώνη
Trip to Figueres

Αν και μικρή σε μέγεθος, η Φιγκέρες είναι μια υπέροχη πόλη για να επισκεφθείτε και έχει πολλά να προσφέρει στους τουρίστες. Από μια σειρά από ενδιαφέροντα ιστορικά μνημεία και μουσεία μέχρι τα αμέτρητα αφιερώματα και αναφορές στον Νταλί, η Φιγκέρες είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για όλους εκείνους που επιλέγουν να επισκεφθούν. Για μας ο κύριος λόγος που την επισκεφτήκαμε ήταν το μουσείο του Νταλί, το οποίο μας είχαν προτείνει πολλοί και για το οποίο είχαμε δει πολλές φωτογραφίες. Για οργανωμένα day tour από Βαρκελώνη δείτε εδώ. Τέλος, μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να το συνδυάσετε με την παραπάνω εξόρμηση που αναφέραμε στην Ανδόρα.

Μουσείο Νταλί στην πόλη Φιγκέρες

Καλύτερα μέρη για φαγητό στην Βαρκελώνη

Colom Restaurant: Κοντά στην Πλατεία Reial, σε ένα από τα παράλληλα στενά του πεζοδρόμου Las Ramblas, βρίσκεται το εστιατόριο Colom. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό Καταλανικό εστιατόριο με παραδοσιακά πιάτα για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις γεύσεις της πόλης που επισκέπτονται. Μπορεί η ουρά να είναι σχετικά μεγάλη, αξίζει όμως η αναμονή για το ζεστό κλίμα του εστιατορίου και για το φιλικό και εξυπηρετικό προσωπικό. Προτείνουμε να δοκιμάσετε την paella θαλασσινών, σαγκριά και κάθε λογής tapas!

Bar Jai-Ca: Στην περιοχή της Barceloneta, το bar Jai-Ca φημίζεται για τα εξαιρετικά tapas και τα φρέσκα θαλασσινά. Η εξυπηρέτηση ήταν πολύ γρήγορη και ευχάριστη και το προσωπικό ήταν πολύ προσεκτικό ώστε να εξασφαλίσουν ότι θα μείνουμε ικανοποιημένοι. Σχετικά με τις τιμές, ήταν πολύ πιο οικονομικά τα πιάτα από τα μαγαζιά του κέντρου και οι ποσότητες ήταν αρκετές για να χορτάσουμε. Δεν έχουμε κάποιο πιάτο να προτείνουμε καθώς ήταν όλα πεντανόστιμα και δεν καταφέραμε να ξεχωρίσουμε κάποιο.

Pim Pam Burgers: Για τα πιο γνωστά και ζουμερά burger στην Barcelona προτείνουμε το Pim Pam. Είναι ένα μικρό μαγαζί κοντά στο Parc de la Ciutadella, χωρίς αρκετά καθίσματα για να κάτσετε. Έχει όμως τα πιο γευστικά burger που έχετε δοκιμάσει. Το ψωμάκι είναι αφράτο, το μπιφτέκι καλομαγειρεμένο και τα υλικά φρέσκα. Μην το χάσετε!

Le Romane: Ήταν η βραδιά του ιταλικού και αφου ψάξαμε για το καλύτερο στην πόλη καταλήξαμε στο Le Romane. Και ήταν η καλύτερη επιλογή! Κλείσαμε πρώτα τραπέζι για να εξασφαλίσουμε ένα άνετο τραπέζι καθώς ήμασταν 2 οικογένειες με ένα μωρό και ένα παιδί, και φτάνοντας εκεί από την πρώτη στιγμή ξέραμε ότι θα περνούσε όμορφα το βράδυ μας. Το προσωπικό ήταν τόσο φιλικό και εξυπηρετικό. Οι επιλογές για τα κομμάτια στην πίτσα μας φάνηκαν άπειρες και εν τέλει νοστιμότατες. Το ριζότο και η καρμπονάρα ήταν πεντανόστιμα και αρκετά χορταστικά. Αυτό όμως που πρέπει να δοκιμάσετε είναι η sagria, όπου πρέπει να παραδεχτώ ότι ζητήσαμε και 2ο ποτήρι και άμα δεν ήμασταν με τα παιδιά θα παραγγέλναμε και 3ο.  

Βρείτε τα καλύτερα food & drink tours στην Βαρκελώνη εδώ.

Πότε να πάτε

Η Βαρκελώνη είναι ένας προορισμός για όλο το χρόνο, αν και τα τέλη της άνοιξης/αρχές καλοκαιριού (Μάιος/Ιούνιος) και το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος/Οκτώβριος) είναι οι καλύτερες εποχές για να την επισκεφτείτε. Ο καιρός είναι πάντα καλός, υπάρχουν απεριόριστοι γαλάζιοι ουρανοί και η τουριστική κίνηση είναι σε μια μικρή ύφεση. Η άνοιξη έχει θερμοκρασίες γύρω στους 20°C (68°F) και το φθινόπωρο προσφέρει υψηλές θερμοκρασίες γύρω στους 23°C (73°F).

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι πιο ζεστοί μήνες για να επισκεφθείτε, με ημερήσιες θερμοκρασίες άνω των 28°C (85°F). Μπορεί να έχει πολλή υγρασία, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να δροσιστείτε στην παραλία. Ωστόσο, αυτή είναι η περίοδος αιχμής του τουρισμού και η πόλη είναι υπερκορεσμένη από ταξιδιώτες, ιδίως παραθεριστές από την Ευρώπη και όσους έρχονται με κρουαζιερόπλοια.

Οι καλοκαιρινοί μήνες της Βαρκελώνης είναι σίγουρα αισιόδοξοι και διασκεδαστικοί, αλλά όλα αυτά τα πλήθη μπορεί να είναι δύσκολα διαχειρίσιμα. Ταξιδέψτε στην ενδιάμεση περίοδο για να απολαύσετε στο έπακρο την πόλη.

Ο χειμώνας στη Βαρκελώνη δεν κάνει σούπερ κρύο, με ημερήσιες μέγιστες θερμοκρασίες μεταξύ 10-15°C (50-60°F). Η πόλη δεν είναι τόσο ζωντανή, αλλά οι ορδές των τουριστών έχουν διαλυθεί, οπότε τα πράγματα είναι πιο ήσυχα. Παρόλο που δεν είναι η καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε, υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορείτε να δείτε και να κάνετε.

Χρήσιμα Sites & Apps

Τα τελευταία χρόνια που ταξιδεύουμε έχουμε ξεχωρίσει κάποιες εφαρμογές, που χρησιμοποιούμε πριν από κάθε ταξίδι μας ή και κατά την διάρκεια αυτού. Τις έχουμε επιλέξει έναντι άλλων, για την εγκυρότητα τους, την ευκολία χρήσης και την ποικιλία σε επιλογές που έχουν. Αναφέρουμε παρακάτω αναλυτικά ποιες είναι αυτές μαζί με τα χαρακτηριστικά τους.

Booking.com 

Πληθώρα επιλογών από καταλύματα για διαμονή ανά τον κόσμο. Βαθμίδες ταξιδιώτη ανάλογα με τις κρατήσεις που έχετε κάνει, μοναδικές εκπτώσεις, προσφορές και Promo Codes για εσάς και τους φίλους σας. Ξεκινήστε τις κρατήσεις και ανακαλύψτε όλες τις δυνατότητες. Δείτε διαθεσιμότητα και τιμές εδώ.

Welcome Pickups

Μία από τις καλύτερες, πιο αξιόπιστες και πιο βολικές εταιρείες ταξί 5 αστέρων για τη μεταφορά σας από το αεροδρόμιο με βάση τις αξιολογήσεις των χρηστών σε διάφορες πλατφόρμες, όπως το Google, το Tripadvisor και το Trustpilot. Η Welcome Pickups προσφέρει εξαιρετική εμπειρία και ασφάλεια στους ταξιδιώτες της. Τοπικοί αγγλόφωνοι οδηγοί, σταθερή, προπληρωμένη αμοιβή, παρακολούθηση πτήσεων για καθυστερήσεις, υποστήριξη πελατών 24/7 + δωρεάν ακύρωση. Δείτε τις επιλογές σας εδώ.

Air Bnb 

Με περισσότερες από 1 εκατομμύριο ιδιοκτησίες ανά τον κόσμο οι επιλογές δεν τελειώνουν ποτέ, ιδανικό για low budget ευκαιρίες ακόμη και σε ακριβούς προορισμούς. Επιπλέον επειδή φιλοξενεί στον ιστότοπο του σπίτια ή βίλες κατοίκων σε κάνει να νιώθεις πιο οικεία με τον εκάστοτε προορισμό.

Hotels.com 

Η Hotels.com είναι κορυφαίος πάροχος ξενοδοχειακών καταλυμάτων παγκοσμίως, προσφέροντας υπηρεσίες κρατήσεων μέσω του δικού της δικτύου τοπικών ιστότοπων. Μόλις φτάσετε τις 10 διανυκτερεύσεις, θα έχετε μια δωρεάν διανυκτέρευση την οποία μπορείτε να εφαρμόσετε κατά το checkout. Ωστόσο, μπορείτε να κερδίσετε πολλαπλές δωρεάν διανυκτερεύσεις συνεχίζοντας να κάνετε κρατήσεις με την Hotels.com. Η πλατφόρμα παρέχει στους ταξιδιώτες μία από τις ευρύτερες επιλογές καταλυμάτων στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων τόσο ανεξάρτητων όσο και μεγάλων αλυσίδων ξενοδοχείων, καθώς και αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων. Βρείτε τις καλύτερες προσφορές σε καταλύματα εδώ.

Trip Advisor 

Το Tripadvisor, βοηθάει εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε μήνα να κάνουν το κάθε τους ταξίδι μοναδικό και αξέχαστο. Οι ταξιδιώτες σε όλον τον κόσμο χρησιμοποιούν τον ιστότοπο και την εφαρμογή του Tripadvisor για να περιηγηθούν σε χιλιάδες κριτικές και γνώμες για ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπειρίες, αεροπορικές εταιρείες και κρουαζιέρες. Είτε σχεδιάζουν ένα ταξίδι, είτε βρίσκονται ήδη σε αυτό, οι ταξιδιώτες απευθύνονται στο Tripadvisor για να συγκρίνουν χαμηλές τιμές σε ξενοδοχεία, πτήσεις και κρουαζιέρες, να κάνουν κράτηση σε δημοφιλείς περιηγήσεις και αξιοθέατα, καθώς επίσης και να κρατήσουν τραπέζια σε εξαιρετικά εστιατόρια. Περισσότερες πληροφορίες για διαθεσιμότητες, τιμές και κρατήσεις δείτε εδώ.

Omio.com 

Ότι χρειάζεστε είναι ένα κλικ μακριά. Βρείτε τις καλύτερες προσφορές από γνωστές εταιρείες ανά χώρα, για δρομολόγια τρένων, λεωφορείων, αεροπλάνων και πλοίων. Μεταφερθείτε σε χιλιάδες προορισμούς, σε πόλεις και χώρες στον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Την χρησιμοποιούμε συχνά όταν ήδη βρισκόμαστε στο εξωτερικό και θέλουμε να επισκεφτούμε κάποια γειτονική χώρα ή πόλη. Βρείτε τα δρομολόγια που σας ενδιαφέρουν εδώ.

Skyscanner

Το πρώτο μέρος που κάθε ταξιδιώτης συμβουλεύεται πριν από κάθε ταξίδι του. Άμεση και γρήγορη σύγκριση τιμών από αεροπορικές ανά τον κόσμο. Λατρεύουμε το φίλτρο “προς οποιοδήποτε προορισμό” που μας παραθέτει σε αύξουσα σειρά τους πιο οικονομικούς προορισμούς για τις ημερομηνίες που έχουμε θέσει. Η καλύτερη λύση για οργάνωση και booking ταξιδιού την τελευταία στιγμή. Για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για την Βαρκελώνη, ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων δείτε εδώ.

GetYourGuide 

Ένα site για όσους λατρεύουν τις δραστηριότητες και τις εξορμήσεις ή ακόμη και τις επισκέψεις σε μουσεία. Όλες οι διαθέσιμες δραστηριότητες ανά τον κόσμο μαζεμένες σε ένα μέρος ανά ημέρα και ώρα. Προσοχή στις αξιολογήσεις προς αποφυγή τυχών παρεξηγήσεων, είτε με τις παροχές, είτε με την διεξαγωγή της εκάστοτε δραστηριότητας. Το έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές σε Αφρική, Αμερική, Ευρώπη και Ασία χωρίς κανένα πρόβλημα. Δείτε όλες τις διαθέσιμες δραστηριότητες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν εδώ.

Discover Cars 

Για ενοικίαση αυτοκινήτου στις χαμηλότερες τιμές. Με παροχή υπηρεσιών σε περισσότερες από 150 χώρες, με πολλές προσφορές και συνεχόμενη υποστήριξη σε 12 διαφορετικές γλώσσες. Βρείτε την καλύτερη rent a car επιλογή για εσάς εδώ.

SafetyWing

Ταξιδιωτική ασφάλεια σχεδιασμένη για digital nomads, remote workers και άτομα που ταξιδεύουν συχνά. Σε αντίθεση με άλλες διεθνείς ταξιδιωτικές ασφάλειες, διαθέτει παγκόσμια κάλυψη με μηνιαία χρέωση. Η εταιρεία προσφέρει ορισμένα πακέτα ασφάλισης, όπως το nomads insurance, remote health κτλ. Βρείτε ποιο πακέτο σας ταιριάζει καλύτερα εδώ.

Hotel Tonight

Εδώ θα βρείτε εκπληκτικές εκπτώσεις τελευταίας στιγμής σε άδεια δωμάτια που έχουν ξεμείνει ελεύθερα στα ξενοδοχεία. Είναι απίστευτα εύκολο στη χρήση και δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να κάνετε κράτηση. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση ανά πόλη ή αξιοθέατο ή από το χάρτη. Στην συνέχεια μπορείτε να κάνετε έλεγχο σε κριτικές και  φωτογραφίες άλλων ταξιδιωτών για να είστε σίγουροι για την φερεγγυότητα του δωματίου. Διαθέτει επίσης 24/7 εξυπηρέτηση πελατών. Εάν έχετε κολλήσει σε ένα μέρος και χρειάζεστε ένα δωμάτιο τελευταία στιγμή αυτή είναι η τέλεια εφαρμογή για εσάς.

City Maps 2Go

Χάρτες εκτός σύνδεσης για ταξίδια, πεζοπορίες, ορεινή ποδηλασία και άλλα. Ένα απαραίτητο app για κάθε εξόρμηση, δραστηριότητα ή ακόμη και απλή περιήγηση στο εξωτερικό. Μπορείτε να κατεβάσετε μόνο έναν χάρτη πόλης ανά χώρα, ενώ παλιά υπήρχε η δυνατότητα και για δεύτερο. Για επιπρόσθετο χάρτη θα χρειαστεί να πληρώσετε. Εναλλακτικά, αυτό που κάνουμε εμείς είναι μόλις τελειώσετε με τον χάρτη της πόλης που θέλετε τον σβήνετε και κατεβάζετε εκ νέου άλλο.

Μπορείτε να μαρκάρετε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος πάνω στο χάρτη της πόλης που θα επισκεφθείτε. Είτε αξιοθέατα, είτε μαγαζιά και να δείτε πόσο απέχετε και πως θα κατευθυνθείτε προς τα εκεί. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως δεν χρειάζεστε σύνδεση στο διαδίκτυο, αν και κάποιες φορές μπορεί να φάει τα κολλήματα του. Ωστόσο είναι αρκετά αξιόπιστη και χρήσιμη εφαρμογή.

EXTRA TIP: Όταν μαρκάρετε τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος πριν το ταξίδι σας, μπορείτε περίπου να δείτε και σε ποια περιοχή θα χρειαστεί να κλείσετε δωμάτιο. Για να είστε όσο το δυνατό πιο κοντά σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος.

iVisa.com

Μπορείτε να συμπληρώσετε την χώρα καταγωγή σας, αλλά και τον προορισμό σας και άμεσα να δείτε όλα τα απαραίτητα έγγραφα προς έκδοση. Δυνατότητα αίτησης για ηλεκτρονική βίζα, για παραλαβή βίζας κατά την άφιξη στο αεροδρόμιo και για πιθανά έγγραφα υγείας. Για κάποιες χώρες υπάρχει και η δυνατότητα για ανανέωση διαβατηρίου. Όλα τα παραπάνω, χωρίς να χάσετε χρόνο στις πρεσβείες, από την ευκολία του υπολογιστή σας. Κάντε την αίτηση σας εδώ.

IMG Insurance

Με ποικιλία επιλογών στις ταξιδιωτικές ασφάλειες και όχι μόνο, η IMG μπορεί να σας εξυπηρετήσει για όποια ανάγκη έχετε. Η προσέγγιση πλήρους παροχής διεθνών προϊόντων ιατρικής ασφάλισης, περιλαμβάνει την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών, όσων εργάζονται ή ζουν διεθνώς για σύντομες ή παρατεταμένες περιόδους, όσων ταξιδεύουν συχνά μεταξύ χωρών και όσων έχουν πολλαπλές χώρες διαμονής. Εκτός από την παροχή προϊόντων και παροχών παγκόσμιας κλάσης, η ομάδα τους απαρτίζεται από διεθνείς, πολύγλωσσους και άρτια εκπαιδευμένους υπαλλήλους, έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τον κάθε πελάτη με τις υπηρεσίες που επιθυμεί. Δείτε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει εδώ.