Το Phuket είναι το μεγαλύτερό νησί της Ταϊλάνδης, το οποίο θα αγαπήσετε μόλις πατήσετε το πόδι σας σε αυτό. Το νησί αυτό είναι ένα μικρό παραδεισένιο μέρος, με ποικιλία επιλογών που δεν θα βαρεθείτε στιγμή. Οι παραλίες του με τις απέραντες ακτές, την λευκή άμμο τους, τα γαλαζοπράσινα νερά και την πολύχρωμη υδρόβια ζωή, τις καθιστούν από τις καλύτερες παραλίες όλου του κόσμου. Εκτός όμως από το Phuket, υπάρχουν τριγύρω του 33 νησιά για να ανακαλύψετε, τα οποία προσφέρουν το καθένα κάτι μοναδικό.

Στο Phuket επίσης, θα ζήσετε την ζωή και το πολιτισμό της Ασιατικής κουλτούρας. Θα δοκιμάσετε διαφορετικά και μοναδικά φαγητά. Θα δείτε τους επιβλητικούς, αλλά αξιαγάπητους ελέφαντες από πολύ κοντά και θα περπατήσετε ανάμεσα στην πυκνά τροπικά δάση. Και αυτά είναι μόνο ένα δείγμα του τι μπορείτε να κάνετε στο πανέμορφο αυτό νησί.
Στον παρακάτω ταξιδιωτικό μας οδηγό για το Phuket, θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες πριν το επισκεφτείτε πρώτη φορά.

Γενικές πληροφορίες

  • Το Phuket είναι μία από τις νότιες επαρχίες της Ταϊλάνδης, και το μεγαλύτερο στην θάλασσα Andaman (Ανταμάν).
  • Το όνομα Phuket προέρχεται από την μαλαισιανή λέξη bukit, που σημαίνει λόφος, όπως δηλαδή φαίνεται το νησί από απόσταση. Παλαιότερα, ονομαζόταν Ταλάνγκ, από μία παλαιότερη μαλαισιανή λέξη που σημαίνει ακρωτήρι.
  • Πριν μετατραπεί το νησί σε τουριστικό πόλο έλξης, όφειλε τον πλούτο του στις εξορύξεις κασσίτερου και στις παραγωγές καουτσούκ.
  • Αρκετές καταστροφές προκάλεσε στο νησί το τσουνάμι του 2004. Οι θάνατοι στο Phuket έφτασαν στους 250 (τουρίστες και ντόπιοι). Παράλληλα υπήρξαν πολλές ζημιές σε παραθαλάσσια θέρετρα και χωριά στο νότιο κομμάτι του νησιού.
  • Η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Βουδιστές ενώ το 20% περίπου Μουσουλμάνοι.
  • Είναι το μόνο νησί στην Ταϊλάνδη που συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα όχι με μία, αλλά με δύο γέφυρες. Την Sarasin (η οποία χρησιμοποιείται για την κυκλοφορία των πεζών) και η Thepkasattri, η οποία χρησιμοποιείται από αυτοκίνητα.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ταϊλάνδη θα βρείτε στο άρθρο μας εδώ.

Μετακινήσεις

Μετακινήσεις από αεροδρόμιο

Taxi Meter: Πρόκειται για την μεγαλύτερη εταιρεία ταξί στο Phuket. Βγαίνοντας από το αεροδρόμιο μπορείτε εύκολα να δείτε τα κιόσκια τους, τα οποία είναι ανοιχτά 24/7. Υπάρχει επιπλέον κόστος 100 ΤΗΒ που προσθέτονται στον μετρητή λόγω του αεροδρομίου. Το κόστος της διαδρομής από το αεροδρόμιο μέχρι την παραλία Πατόνγκ είναι 600 ΤΗΒ + 100ΤΗΒ (τέλος αεροδρομίου).

Minibus: Τα κοινόχρηστα minibus είναι η πιο οικονομική λύση, καθώς η τιμή είναι περίπου 200 THB ανά άτομο. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να φτάσετε στο ξενοδοχείο σας. Πρέπει να περιμένετε να γεμίσει το φορτηγό, το οποίο μπορεί να είναι έως και 10 επιβάτες. Εάν είστε άτυχοι όμως και το ξενοδοχείο σας είναι το τελευταίο στη λίστα, θα πρέπει να αφήσουν κάθε άλλο επιβάτη πριν από εσάς. Είναι όμως γρήγορα και αξιόπιστα.

Airport Bus: To Airport Bus του Phuket είναι το πιο παλιό μέσο μετακίνησης. Πολλοί δεν το προτιμούν καθώς η μόνη του διαδρομή είναι από το αεροδρόμιο μέχρι το παλιό τερματικό σταθμό στην πόλη του Phuket. Η διαδρομή κοστίζει μόνο 100 THB και διαρκεί 1.30 ώρα καθώς το λεωφορείο κάνει στάση σε 8 σταθμούς στην πορεία. Το λεωφορείο του αεροδρομίου αναχωρεί κάθε ώρα από τις 5 π.μ. έως τις 7 μ.μ. από τον παλιό τερματικό σταθμό λεωφορείων του Phuket (κοντά στο ξενοδοχείο Royal Phuket City).

Για οικονομικές μετακινήσεις εντός πόλης, είτε από/προς το αεροδρόμιο δείτε εδώ.

Μετακινήσεις εντός πόλης

Tuk Tuk: Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να μετακινηθείτε στο Phuket, είναι να μπείτε σε ένα Tuk Tuk. Ο πιο δημοφιλής τρόπος μετακίνησης στην Ασία. Τα Tuk Tuk είναι μηχανοκίνητα δίτροχα, με ανοιχτές πλευρές. Μπορείτε να απολαμβάνετε τα γραφικά τοπία της διαδρομής και να νιώσετε τον άφθονο καθαρό αέρα. Βρίσκονται παντού στην Ταϊλάνδη και ποτέ δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα. Βεβαιωθείτε ότι ο οδηγός έχει καταλάβει που θέλετε να πάτε και ελέγξτε ότι έχουν την γνήσια άδεια πριν ξεκινήσετε την διαδρομή. Τα προτείνουμε για μικρές αποστάσεις, καθώς το μικρό τους μέγεθος τα καθιστά άβολα για διαδρομές περισσότερο από 30 λεπτά.

Ταξί: Τα ταξί με ταξίμετρο είναι ακριβά, αλλά κάποιες φορές πιο φτηνά από τα Tuk Tuk. Το κόστος είναι περίπου 50 ΤΗΒ για τα πρώτα δύο χιλιόμετρα και 8 ΤΗΒ για κάθε επιπλέον χιλιόμετρο. Σιγουρευτείτε ότι ο οδηγός έχει καταλάβει το που θέλετε να πάτε και ότι το ταξίμετρο είναι ανοιχτό, αλλιώς θα σας χρεώσει πολύ παραπάνω.

Grab: Είναι το αντίστοιχο Uber της Ταϊλάνδης. Η εφαρμογή αυτή είναι ένας ασφαλές τρόπος μετακίνησης. Η τιμή είναι προκαθορισμένη και μπορείτε να παρακολουθείτε αν ο οδηγός παρεκκλίνει από την διαδρομή. Οι τιμές είναι σε λογικά πλαίσια, ίσως πιο φτηνά από τα ταξί, και έρχεστε σε επαφή με ντόπιους. Αν είστε τυχεροι και γνωρίζουν Αγγλικά σας προσφέρουν συμβουλές για τα καλύτερα μέρη να δείτε και που να φάτε. Από την Πατόνγκ στο Καρόν η τιμή είναι περίπου 202 THB. Και από την παραλία Κάτα στο Καρόν είναι περίπου 118 THB.

Λεωφορείο: Υπάρχουν μικρά τοπικά λεωφορεία που συνδέουν την Παλιά Πόλη του Phuket με τις μεγάλες και πιο γνωστές παραλίες, όπως Πατόνγκ και Καρόν. Είναι σχετικά αργά, λόγω των πολλών στάσεων που κάνουν, αλλά είναι φτηνά και αξιόπιστα.

Μηχανάκι: Για περισσότερη ελευθερία στην μετακίνησή σας πρoτείνουμε να νοικιάσετε μηχανάκι από τα διάφορα καταστήματα μέσα στην πόλη, ιδανικά αν είστε ζευγάρι ή ταξιδεύετε σόλο. Μπορείτε ακόμα να νοικιάσετε από την ρεσεψιόν του ξενοδοχείου/hostel που μένετε. Πρέπει όμως να είστε πολύ προσεκτικοί στους δρόμους του Phuket.

Songthaew (Σονγκτέο): Τα Songthaews είναι καλυμμένα φορτηγά τα οποία έχουν μετατραπεί σε οχήματα μετακίνησης πολλαπλών επιβατών. Υπάρχουν δύο ξύλινα παγκάκια δεξιά και αριστερά για καθίσματα. Δεν υπάρχουν καθορισμένες στάσεις, πρέπει όμως να έχετε σιγουρευτεί πριν επιβιβαστείτε ότι πηγαίνει στον προορισμό που επιθυμείτε. Συνήθως υπάρχει πινακίδα στο κάθε songthaew για την τελική τους στάση. Εδώ μπορείτε να διαπραγματευτείτε για την τιμή, όπου συνήθως μια βόλτα ξεκινάει από περίπου 25-50 THB. Η διαδρομή από την Patong (Πατόνγκ) προς το αεροδρόμιο κοστίζει 1000 ΤΗΒ, και για τις άλλες παραλίες κοστίζει 500 ΤΗΒ.

Τι να κάνετε στο Phuket

Πατόνγκ (Patong)

Το κύριο τουριστικό μέρος του Phuket. Γεμάτο με πολυσύχναστες παραλίες, θέρετρα, καταστήματα, μπαρ και, δυστυχώς, πολλούς τουρίστες που ενδιαφέρονται για τον σεξοτουρισμό του μέρους. Αν δεν θέλετε να ζήσετε την φασαρία του μέρους αυτού, προσπαθήστε να αποφύγετε αυτήν την παραλία. Αν όμως θέλετε να ζήσετε την νυχτερινή ζωή του Phuket, κάντε μια βόλτα στην Bangla Road.

Εκεί θα βρείτε πάρα πολλά μαγαζιά, μπαρ, clubs, αλλά και αρκετά “κορίτσια” και “ladyboys” με τα show τους. Όσο για το κομμάτι της παραλίας της Patong (Πατόνγκ), οι απόψεις είναι διφορούμενες. Άλλοι πιστεύουν ότι είναι ιδανική παραλία για να απολαύσει κάποιος την τροπική εμπειρία. Λόγω όμως της πολυκοσμίας της, οι περισσότεροι την αποφεύγουν, μιας και υπάρχουν πολλοί μικροπωλητές, και πολλά jet ski, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθόλου ηρεμία. Υπάρχουν πολύ καλύτερες παραλίες γύρω, όπως το Hat Karon, το Surin και η παραλία Mai Khao.

Η Patong beach στο Phuket
Big Buddha

Αυτός ο τεράστιος Βούδας είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του Phuket. Το ύψος του είναι 45 μέτρα, είναι από λευκό μάρμαρο Βιρμανίας (το οποίο αστράφτει στον ήλιο) και μπορεί να το δείτε από πολλά σημεία του νησιού καθώς κάθεται στην κορυφή των λόφων Nakkerd. Από την κορυφή του λόφου μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα του νησιού. Η είσοδος είναι δωρεάν, αν και πολλοί επιλέγουν να δώσουν κάποιο χρηματικό ποσό. Στην είσοδο, άμα δεν είστε ευπρεπώς ντυμένοι, σας δίνουν ειδικά ρούχα για να μπορέσετε να εισέλθετε στον χώρο.

Ο μεγάλος Βούδας του Phuket
Κόλπος Phang Nga

Όσο βρίσκεστε στο Phuket μην παραλείψετε να ζήσετε την αξέχαστη εμπειρία του κόλπου Phang Nga. Η περιοχή αυτή είναι γεμάτη από λιμνοθάλασσες και σπήλαια. Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι οι επιβλητικοί από ασβεστόλιθο βράχοι που προεξέχουν κάθετα από τα γαλαζοπράσινα νερά. Το νησί James Bond (ή αλλιώς Khao Phing Kan ) και το ψαροχώρι Koh Panyee είναι μόνο 2 από τα πιο διάσημα σημεία σε αυτόν τον κόλπο. Προτείνουμε λοιπόν να κλείσετε το τουρ σας με κάποιο καραβάκι και όσο πιο πρωί μπορείτε, έτσι ώστε να αποφύγετε τα πλήθη των τουριστών. Τα τουρ αυτά προσφέρουν διάφορες στάσεις για snorkeling και κολύμπι. Υπάρχουν πολλά καταστήματα στο Phuket για να διαλέξετε το τουρ που σας ταιριάζει.

rocks in thailand
Παλιά Πόλη

Πολλοί είναι αυτοί που στρέφονται στους ηλιόλουστους δρόμους της Patong. Ωστόσο εμείς προτείνουμε για μια αυθεντική εμπειρία του Phuket, να επισκεφτείτε την Παλιά Πόλη. Η γοητεία που βγάζει, θυμίζει εποχές από τον παλιό κόσμο του Phuket. Το οποίο ήταν ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά δρομολόγια μεταξύ Ινδίας και Κίνας. Εδώ λοιπόν, θα δείτε τον εκπληκτικό συνδυασμό την κινεζικής και της αποικιακής αρχιτεκτονικής με τα πολύχρωμα αρχοντικά σπίτια, τα διάφορα καταστήματα, εστιατόρια και μικρά μπαρ.

Bonus Tip: Μην χάσετε την εκδήλωση Phuket Walking Street διοργανώνεται κάθε Κυριακή στην Thalang Road. Προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, δημιουργώντας ένα ζωντανό μέρος για να περάσετε το βράδυ.

Δείτε που μείναμε κοντά στην Παλιά Πόλη, στο άρθρο μας εδώ.

Η παλιά πόλη του Phuket
Καταδύσεις

Μία από τις βασικές δραστηριότητες για τις οικογένειες, τα ζευγάρια, αλλά και αυτούς που ταξιδεύουν μόνοι τους, είναι η περιήγηση στον βυθό της θάλασσας. Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές ευκαιρίες και για snorkeling και scuba diving. Σε πολλές από τις παραλίες του Phuket, μπορείτε να νοικιάσετε μάσκα, αναπνευστήρα και βατραχοπέδιλα για να ανακαλύψετε τον βυθό. Εναλλακτικά, υπάρχουν πολλά καταδυτικά κέντρα, όπου μπορείτε να κλείσετε το τουρ σας και να ανακαλύψετε διάφορα σημεία, απολαμβάνοντας μια μέρα στην θάλασσα. Στα καταδυτικά κέντρα μπορείτε να κλείσετε για scuba diving, ακόμα και άμα δεν έχετε δίπλωμα κατάδυσης. Τα πεντακάθαρα νερά, μαζί με την πολύχρωμη ζωή του βυθού, καθιστά το Phuket ένα από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για καταδύσεις.

Bonus Tip: Για μια ολοκληρωμένη καταδυτική εμπειρία, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τα νησιά Similan. Καθημερινά πραγματοποιούνται οργανωμένες εκδρομές για αυτό το εθνικό πάρκο, το οποίο θεωρείται από τα καλύτερα σημεία για κατάδυση σε όλη την Ταϊλάνδη.

Καταφύγιο Ελεφάντων

Στην Ταϊλάνδη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους τουρίστες που έρχονται στην χώρα για τους ελέφαντες. Οι ελέφαντες σε όλη τη χώρα έχουν κακοποιηθεί τρομερά για λόγους τουρισμού και υλοτομίας με την πάροδο των χρόνων. Η γνωστή βόλτα στην πλάτη των ελεφάντων (elephant trekking) τους προκαλεί σημαντικά προβλήματα στο σώμα. Τα ζώα καταπονούνται καθημερινά για το κέρδος των ιδιοκτητών τους.

Ευτυχώς όμως τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν, καθώς οι περισσότεροι τουρίστες πλέον το αποφεύγουν. Η επίσκεψη σε ένα από τα καταφύγια των ελεφάντων είναι σίγουρα ένα από τα πιο ευχάριστα πράγματα που θα κάνετε στο Phuket. Εδώ μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τα ζώα, με ηθικό τρόπο καθώς μαθαίνετε περισσότερα για αυτά. Δεν πραγματοποιείται απολύτως καμία βόλτα με ελέφαντα εδώ, και αυτό είναι το σωστό. Υπάρχουν πολλά καταφύγια στο Phuket, βεβαιωθείτε όμως ότι έχετε επιλέξει μία νόμιμη εταιρεία με ηθικό χαρακτήρα προς τα ζώα. Το Elephant Jungle Sanctuary, το Phuket Elephant Sanctuary και το Tree Tops Elephant Reserve, είναι τρία από τα καλύτερα καταφύγια στο Phuket.

Το να ζήσουμε αυτήν την εμπειρία ήταν ένας από τους λόγους που ταξιδέψαμε στο Phuket. Επιλέξαμε το Elephant Jungle Sanctuary και ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι να ζήσουμε αυτήν την εμπειρία. Φτάνοντας μας μίλησαν για το είδος του Ασιατικού ελέφαντα και μας έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες για την ζωή τους, αλλά και για το πως έχουν διασωθεί τα ζώα αυτά. Ύστερα μας έδωσαν οδηγίες για το πως να τα ταΐσουμε και εκεί είδαμε τα μεγαλειώδη ήρεμα αυτά ζώα. Αργότερα, είχαμε την δυνατότητα να περπατήσουμε (δίπλα τους όχι πάνω τους) στην ζούγκλα και να τα κάνουμε μπάνιο. Είχαμε ακόμη την ευκαιρία να δούμε 2 μωρά ελαφαντάκια τα οποία ήταν μεν λίγο πιο ψηλά από εμάς, αλλά ήταν πολύ χαριτωμένα. Η εμπειρία αυτή ήταν αξέχαστη και προτείνουμε σε όποιον ταξιδέψει στο Phuket να την ζήσει.

elephant feeding
Muai Thai

Το εθνικό άθλημα της Ταϊλάνδης είναι το Μάι Τάι (Muai Thai), και προτείνουμε να μην παραλείψετε να δείτε έναν αυθεντικό τοπικό αγώνα. Όσο βρίσκεστε στο Πουκέτ, θα δείτε σίγουρα πολλές διαφημίσεις για αγώνες Μάι Τάι στο νησί. Ωστόσο, αυτές οι διαφημίσεις είναι κυρίως για τουριστικούς σκοπούς. Άμα θέλετε να δείτε έναν πραγματικό αγώνα, πηγαίντε στο Patong Boxing Stadium.
Οι αγώνες γίνονται τη Δευτέρα, την Πέμπτη και το Σάββατο βράδυ. Το μέρος είναι πάντα γεμάτο με ντόπιους και τουρίστες. Αν θέλετε να μπείτε στο ρινγκ και εσείς, προσφέρουν ακόμη και εκπαίδευση Muay Thai. Ακόμα κι αν δεν ενδιαφέρεστε πραγματικά να πολεμήσετε, η προπόνηση στο Muay Thai είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μπείτε σε φόρμα. Άλλωστε, είναι ένας διαφορετικός τρόπος να απολαύσετε το θέαμα τρώγοντας σούπα Pad Thai και πίνοντας τις μπύρες Chang.

Περιήγηση στους Βουδιστικούς ναούς

Όταν επιλέξετε να αφήσετε την καρέκλα της παραλίας σας, προτείνουμε να ζήσετε την πολιτιστική/θρησκευτική πλευρά του νησιού! Μια εξαιρετική επιλογή για μια δόση της Ταϊλανδέζικης κουλτούρας είναι να περάσετε μια μέρα ανακαλύπτοντας τους ναούς. Και όπως συμβαίνει σε όλη την Ταϊλάνδη, έτσι και το Phuket φιλοξενεί πολλούς διαφορετικούς βουδιστικούς ναούς.

Ο πιο σημαντικός και πιο εντυπωσιακός βουδιστικός ναός στο νησί είναι σίγουρα ο ναός Wat Chalong, σε ένα περιβάλλον τόσο ήσυχο και γαλήνιο στην καρδιά του πολυσύχναστου Phuket. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά ορόσημα στην Ταϊλάνδη και εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή πολλών ντόπιων. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά κτίρια για να περιηγηθείτε στο Wat Chalong, αλλά το πιο σημαντικό είναι η όμορφα διακοσμημένη μεγάλη παγόδα, ή «Cedhi», που στεγάζει ένα θραύσμα από ένα κόκαλο του Βούδα. Μην παραλείψετε να ανεβείτε μέχρι τη βεράντα του τελευταίου ορόφου του Cedhi, για να απολαύσετε την εντυπωσιακή θέα ολόκληρης της έκτασης του ναού.

Bonus Tip: Βάση της βουδιστικής θρησκείας είναι συνηθισμένο να αφαιρείτε τα παπούτσια σας πριν μπείτε σε κτίρια ναών. Φροντίστε να φοράτε κάτι που να μπορείτε εύκολα να βγάλετε κατά την επίσκεψή σας.

Οι διάφοροι βουδιστικοί ναοί που μπορεί κάποιος να δει στο Πουκέτ
Ταϊλανδέζικο Σπα

Η Ταϊλάνδη είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τις οικονομικές υπηρεσίες σπα. Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν Ταϊλανδέζικο μασάζ, μασάζ για το κάψιμο στον ήλιο με λάδι καρύδας, μασάζ στο κεφάλι και λαιμό και μανικιούρ. Είναι κυριολεκτικά παντού – δίπλα-δίπλα. Είναι εντυπωσιακό το πόσο κορεσμένο και τουριστικό είναι το σπα στο Phuket. Προτείνουμε να επωφεληθείτε από τις ανταγωνιστικές τιμές.

Karon Viewpoint

Όπως αναφέραμε στις γενικές πληροφορίες παραπάνω, η λέξη Phuket σημαίνει λόφος, και ναι, το νησί είναι λοφώδες! Το θετικό στοιχείο σε αυτό είναι ότι δημιουργούνται πολλά υπερυψωμένα σημεία που προσφέρουν απίστευτες θέες του νησιού. Το πιο γνωστό σημείο από αυτά είναι στο Karon viewpoint. Εδώ θα απολαύσετε την πανοραμική θέα, με τις τρεις παραλίες/κόλπους του βόρειου Phuket. Η θέα της θάλασσας Andaman στην άλλη μεριά σε συνδυασμό με την φύση της ζούγκλας τριγύρω σας θα σας ανταμείψει με το παραπάνω.

Μαθήματα Thai-Food

Το Phuket έχει τόσα πολλά μέρη που προσφέρουν μαθήματα μαγειρικής και σίγουρα αξίζει να κάνετε ένα μάθημα όσο βρίσκεστε εκεί. Θα παρατηρήσετε ότι πολλά από τα τοπικά φαγητά που τρώτε στην Ταϊλάνδη είναι διαφορετικά από τα ταϊλανδέζικα φαγητά που έχετε δοκιμάσει στα εστιατόρια της Ελλάδας. Λαμβάνοντας ένα μάθημα θα μάθετε για τα συστατικά, καθώς και να αποκτήσετε τις χρήσιμες δεξιότητες για να συνεχίσετε το μαγείρεμα όταν επιστρέφετε στο σπίτι. Πολλά μέρη προσφέρουν πακέτα πρωινού, απογεύματος ή ολόκληρης της ημέρας και μπορείτε πάντα να τρώτε ό, τι έχετε μαγειρέψει.

Παραλίες

Οι περισσότεροι άνθρωποι καταλήγουν να επισκέπτονται τις κύριες παραλίες του Phuket, λόγω του μεγάλου μεγέθους του. Ωστόσο υπάρχουν πολλά άλλα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε και να εξερευνήσετε. Μπορείτε εκτός από τις πολυσύχναστες τουριστικές παραλίες Karon, Patong και Kata, να νοικιάσετε ένα μηχανάκι (ή ένα αυτοκίνητο) και να ανακαλύψετε κάποια πιο ήσυχη παραλία.
Οι εκπληκτικές παραλίες Banana, Kata Noi, Nai Thon και Surin, είναι μερικές από τις εναλλακτικές επιλογές. Αποφύγετε τους πλανόδιους πωλητές και τις ξαπλώστρες, και αντ ‘αυτού, απλώστε την πετσέτα σας δίπλα σε ένα δέντρο και απολαύστε τις ήσυχες παραλίες με τα πιο όμορφα νερά.

Νησιά Phi Phi

Κλείστε μία μονοήμερα στα εκπληκτικά νησιά Phi Phi. Απολαύστε την όμορφη θέα με τα κρυστάλλινα νερά, το καταπράσινο γραφικό περιβάλλον, τις σπηλιές κ.λ.π. Μερικά από τα μέρη που προτείνουμε να επισκεφτείτε είναι η δημοφιλής Maya Bay, η Monkey Beach με τις μαϊμούδες να καταλαμβάνουν όλη την παραλία, το Bamboo Island με την κατάλευκη άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά αλλά και να περπατήσετε στο Phi Phi Doh.

Περισσότερες πληροφορίες για τα νησιά Phi Phi θα βρείτε στο άρθρο μας εδώ

Εξόρμηση στα νησιά Phi Phi σε απόσταση 2μιση ωρών από το Phuket

Που θα φάτε στο Phuket

Λόγω του έντονου τουρισμού του Phuket, οι επιλογές των εστιατορίων είναι πάρα πολλές. Σίγουρα εδώ θα βρείτε τις γνωστές διεθνείς αλυσίδες fast food και εστιατόρια το ένα δίπλα στο άλλο που θα δυσκολευτείτε να επιλέξετε. Παρακάτω, σας προτείνουμε τα πιο τοπικά εστιατόρια που αξίζει να επισκεφθείτε για να απολαύσετε την εμπειρία του Ταϊλανδέζικου φαγητού.

Νυχτερινές Αγορές

Άμα θέλετε να δοκιμάσετε αυθεντικές Ταϊλανδέζικες γεύσεις, επισκεφτείτε μία από τς νυχτερινές αγορές του νησιού. Εδώ θα βρείτε πάγκους με τόσο ξεχωριστά και διαφορετικά φαγητά για να δοκιμάσετε.

One Chun Cafe & Restaurant

Ένα από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή εστιατόρια στην Παλιά Πόλη. Συνδυάζει την υψηλή ποιότητα φαγητού με το όμορφο εσωτερικό. Το One Chung Προσφέρει ποικιλία Ταϊλανδέζικων πιάτων και πρόκειται για ένα παλιό σπίτι με vintage διακόσμηση, και έχει πάρει διακρίσεις και καλές κριτικές.

Black Ginger Restaurant, The Slate

Αν ψάχνετε για ένα ρομαντικό δείπνο στο Phuket, επιλέξτε το εστιατόριο Black Ginger, που βρίσκεται μέσα στο ξενοδοχείο Slate στην παραλία Nai Yang στην βόρεια ακτή. Το εσωτερικό του θα σας καταπλήξει, αλλά το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η λιμνοθάλασσα που το πλαισιώνει. Η κουζίνα του είναι εξαιρετική και το προσωπικό εξυπηρετικότατο.

Piang Prai

Το Piang Prai (Krua Piang Prai) είναι ένα εξαιρετικό τοπικό εστιατόριο που βρίσκεται σε μια καταπράσινη φωλιά ακριβώς δίπλα στον καταρράκτη Bang Pae. Κυρίως άγνωστο από τους τουρίστες λόγω της απομακρυσμένης τοποθεσίας του, το Piang Prai είναι ένα από τα δύο υπέροχα μέρη για μεσημεριανό γεύμα εάν τυχαίνει να βρίσκεστε στην περιοχή (το άλλο εστιατόριο είναι το Bang Pae Seafood.) Αξίζει να ταξιδέψετε για να απολαύσετε το εξαιρετικό Ταϊλανδέζικο φαγητό τους.

Ketho Coffee & Kitchen

Η καλύτερη επιλογή για πρωινό! Για τους λάτρεις του καφέ υπάρχουν πολλές επιλογές για ποικιλίες καφέ με εξειδικευμένους baristas. Υπάρχουν διάφορα σάντουιτς, κέικ, κρουασάν, αγγλικό πρωινό και μερικά ταϊλανδέζικα πιάτα. Το εσωτερικό του είναι μία μίξη σύγχρονου design με αρκετά φυτά που δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα για να πάρετε δυνάμεις πριν ξεκινήσετε την μέρα σας. Προτείνουμε να έρθετε νωρίς, καθώς το μέρος γεμίζει γρήγορα.

Οικονομικά hostel για το Phuket μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πότε να πάτε

Το Phuket έχει ένα φιλόξενο τροπικό κλίμα, όπου μπορεί από ζεστό να γυρίσει σε δροσερό και βροχερό. Οι θερμοκρασίες τον περισσότερο καιρό είναι υψηλές, αλλά τις μέρες που πέφτουν και κάνει κρύο, υπάρχουν υψηλά ποσοστά υγρασίας.

Η περίοδος Μουσώνων, ξεκινάει από τα μέσα του Μαΐου μέχρι και τον Οκτώβριο. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν αυτήν την περίοδο επειδή τότε μπορείτε να ζήσετε την αυθεντική πολιτιστική φύση στα μέρη που επισκέπτεστε. Είναι η κατάλληλη και πιο ήσυχη περίοδος για να ζήσετε τις όμορφες περιόδους βροχής, αλλά και για να επισκεφτείτε τα μουσεία του Phuket.

Από την άλλη, η πιο τουριστική σεζόν του Phuket είναι από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, οι μέρες είναι ηλιόλουστες και δεν θα έχετε ούτε σταγόνα βροχής, καθιστώντας την ιδανική περίοδο για να απολαύσετε τις παραλίες, να περιηγηθείτε στα αξιοθέατα, για πεζοπορία και ότι άλλο σας προσφέρει το Phuket για να περάσετε όμορφα.

Χρήσιμα Sites & Apps

Τα τελευταία χρόνια που ταξιδεύουμε έχουμε ξεχωρίσει κάποιες εφαρμογές, που χρησιμοποιούμε πριν από κάθε ταξίδι μας ή και κατά την διάρκεια αυτού. Τις έχουμε επιλέξει έναντι άλλων, για την εγκυρότητα τους, την ευκολία χρήσης και την ποικιλία σε επιλογές που έχουν. Αναφέρουμε παρακάτω αναλυτικά ποιες είναι αυτές μαζί με τα χαρακτηριστικά τους.

Booking.com

Πληθώρα επιλογών από καταλύματα για διαμονή ανά τον κόσμο. Βαθμίδες ταξιδιώτη ανάλογα με τις κρατήσεις που έχετε κάνει, μοναδικές εκπτώσεις, προσφορές και Promo Codes για εσάς και τους φίλους σας. Ξεκινήστε τις κρατήσεις και ανακαλύψτε όλες τις δυνατότητες. Για τιμές και διαθεσιμότητα δείτε εδώ.

Welcome Pickups

Μία από τις καλύτερες, πιο αξιόπιστες και πιο βολικές εταιρείες ταξί 5 αστέρων για τη μεταφορά σας από το αεροδρόμιο με βάση τις αξιολογήσεις των χρηστών σε διάφορες πλατφόρμες, όπως το Google, το Tripadvisor και το Trustpilot. Η Welcome Pickups προσφέρει εξαιρετική εμπειρία και ασφάλεια στους ταξιδιώτες της. Τοπικοί αγγλόφωνοι οδηγοί, σταθερή, προπληρωμένη αμοιβή, παρακολούθηση πτήσεων για καθυστερήσεις, υποστήριξη πελατών 24/7 + δωρεάν ακύρωση. Δείτε τις επιλογές σας εδώ.

Air Bnb

Με περισσότερες από 1 εκατομμύριο ιδιοκτησίες ανά τον κόσμο οι επιλογές δεν τελειώνουν ποτέ, ιδανικό για low budget ευκαιρίες ακόμη και σε ακριβούς προορισμούς. Επιπλέον επειδή φιλοξενεί στον ιστότοπο του σπίτια ή βίλες κατοίκων σε κάνει να νιώθεις πιο οικεία με τον εκάστοτε προορισμό.

Hotels.com

Η Hotels.com είναι κορυφαίος πάροχος ξενοδοχειακών καταλυμάτων παγκοσμίως, προσφέροντας υπηρεσίες κρατήσεων μέσω του δικού της δικτύου τοπικών ιστότοπων. Μόλις φτάσετε τις 10 διανυκτερεύσεις, θα έχετε μια δωρεάν διανυκτέρευση την οποία μπορείτε να εφαρμόσετε κατά το checkout. Ωστόσο, μπορείτε να κερδίσετε πολλαπλές δωρεάν διανυκτερεύσεις συνεχίζοντας να κάνετε κρατήσεις με την Hotels.com. Η πλατφόρμα παρέχει στους ταξιδιώτες μία από τις ευρύτερες επιλογές καταλυμάτων στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων τόσο ανεξάρτητων όσο και μεγάλων αλυσίδων ξενοδοχείων, καθώς και αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων. Βρείτε τις καλύτερες προσφορές σε καταλύματα εδώ.

Trip Advisor 

Το Tripadvisor, βοηθάει εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε μήνα να κάνουν το κάθε τους ταξίδι μοναδικό και αξέχαστο. Οι ταξιδιώτες σε όλον τον κόσμο χρησιμοποιούν τον ιστότοπο και την εφαρμογή του Tripadvisor για να περιηγηθούν σε χιλιάδες κριτικές και γνώμες για ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπειρίες, αεροπορικές εταιρείες και κρουαζιέρες. Είτε σχεδιάζουν ένα ταξίδι, είτε βρίσκονται ήδη σε αυτό, οι ταξιδιώτες απευθύνονται στο Tripadvisor για να συγκρίνουν χαμηλές τιμές σε ξενοδοχεία, πτήσεις και κρουαζιέρες, να κάνουν κράτηση σε δημοφιλείς περιηγήσεις και αξιοθέατα, καθώς επίσης και να κρατήσουν τραπέζια σε εξαιρετικά εστιατόρια. Περισσότερες πληροφορίες για διαθεσιμότητες, τιμές και κρατήσεις δείτε εδώ.

Omio.com 

Ότι χρειάζεστε είναι ένα κλικ μακριά. Βρείτε τις καλύτερες προσφορές από γνωστές εταιρείες ανά χώρα, για δρομολόγια τρένων, λεωφορείων, αεροπλάνων και πλοίων. Μεταφερθείτε σε χιλιάδες προορισμούς, σε πόλεις και χώρες στον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Την χρησιμοποιούμε συχνά όταν ήδη βρισκόμαστε στο εξωτερικό και θέλουμε να επισκεφτούμε κάποια γειτονική χώρα ή πόλη. Βρείτε τα δρομολόγια σας εδώ.

Skyscanner

Το πρώτο μέρος που κάθε ταξιδιώτης συμβουλεύεται πριν από κάθε ταξίδι του. Άμεση και γρήγορη σύγκριση τιμών από αεροπορικές ανά τον κόσμο. Λατρεύουμε το φίλτρο “προς οποιοδήποτε προορισμό” που μας παραθέτει σε αύξουσα σειρά τους πιο οικονομικούς προορισμούς για τις ημερομηνίες που έχουμε θέσει. Η καλύτερη λύση για οργάνωση και booking ταξιδιού την τελευταία στιγμή. Για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων δείτε εδώ.

GetYourGuide 

Ένα site για όσους λατρεύουν τις δραστηριότητες και τις εξορμήσεις ή ακόμη και τις επισκέψεις σε μουσεία. Όλες οι διαθέσιμες δραστηριότητες ανά τον κόσμο μαζεμένες σε ένα μέρος ανά ημέρα και ώρα. Προσοχή στις αξιολογήσεις προς αποφυγή τυχών παρεξηγήσεων, είτε με τις παροχές, είτε με την διεξαγωγή της εκάστοτε δραστηριότητας. Το έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές σε Αφρική, Αμερική, Ευρώπη και Ασία χωρίς κανένα πρόβλημα. Διαθέσιμες δραστηριότητες και τουρ εδώ.

Discover Cars 

Για ενοικίαση αυτοκινήτου στις χαμηλότερες τιμές. Με παροχή υπηρεσιών σε περισσότερες από 150 χώρες, με πολλές προσφορές και συνεχόμενη υποστήριξη σε 12 διαφορετικές γλώσσες. Βρείτε την καλύτερη rent a car επιλογή για εσάς εδώ.

SafetyWing

Ταξιδιωτική ασφάλεια σχεδιασμένη για digital nomads, remote workers και άτομα που ταξιδεύουν συχνά. Σε αντίθεση με άλλες διεθνείς ταξιδιωτικές ασφάλειες, διαθέτει παγκόσμια κάλυψη με μηνιαία χρέωση. Η εταιρεία προσφέρει ορισμένα πακέτα ασφάλισης, όπως το nomads insurance, remote health κ.λπ. Βρείτε ποιο πακέτο σας ταιριάζει εδώ.

Hotel Tonight

Εδώ θα βρείτε εκπληκτικές εκπτώσεις τελευταίας στιγμής σε άδεια δωμάτια που έχουν ξεμείνει ελεύθερα στα ξενοδοχεία. Είναι απίστευτα εύκολο στη χρήση και δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να κάνετε κράτηση. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση ανά πόλη ή αξιοθέατο ή από το χάρτη. Στην συνέχεια μπορείτε να κάνετε έλεγχο σε κριτικές και  φωτογραφίες άλλων ταξιδιωτών για να είστε σίγουροι για την φερεγγυότητα του δωματίου. Διαθέτει επίσης 24/7 εξυπηρέτηση πελατών. Εάν έχετε κολλήσει σε ένα μέρος και χρειάζεστε ένα δωμάτιο τελευταία στιγμή αυτή είναι η τέλεια εφαρμογή για εσάς.

City Maps 2Go

Χάρτες εκτός σύνδεσης για ταξίδια, πεζοπορίες, ορεινή ποδηλασία και άλλα. Ένα απαραίτητο app για κάθε εξόρμηση, δραστηριότητα ή ακόμη και απλή περιήγηση στο εξωτερικό. Μπορείτε να κατεβάσετε μόνο έναν χάρτη πόλης ανά χώρα, ενώ παλιά υπήρχε η δυνατότητα και για δεύτερο. Για επιπρόσθετο χάρτη θα χρειαστεί να πληρώσετε. Εναλλακτικά, αυτό που κάνουμε εμείς είναι μόλις τελειώσετε με τον χάρτη της πόλης που θέλετε τον σβήνετε και κατεβάζετε εκ νέου άλλο.

Μπορείτε να μαρκάρετε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος πάνω στο χάρτη της πόλης που θα επισκεφθείτε. Είτε αξιοθέατα, είτε μαγαζιά και να δείτε πόσο απέχετε και πως θα κατευθυνθείτε προς τα εκεί. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως δεν χρειάζεστε σύνδεση στο διαδίκτυο, αν και κάποιες φορές μπορεί να φάει τα κολλήματα του. Ωστόσο είναι αρκετά αξιόπιστη και χρήσιμη εφαρμογή.

EXTRA TIP: Όταν μαρκάρετε τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος πριν το ταξίδι σας, μπορείτε περίπου να δείτε και σε ποια περιοχή θα χρειαστεί να κλείσετε δωμάτιο. Για να είστε όσο το δυνατό πιο κοντά σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος.

iVisa.com

Μπορείτε να συμπληρώσετε την χώρα καταγωγή σας, αλλά και τον προορισμό σας και άμεσα να δείτε όλα τα απαραίτητα έγγραφα προς έκδοση. Δυνατότητα αίτησης για ηλεκτρονική βίζα, για παραλαβή βίζας κατά την άφιξη στο αεροδρόμιo και για πιθανά έγγραφα υγείας. Για κάποιες χώρες υπάρχει και η δυνατότητα για ανανέωση διαβατηρίου. Όλα τα παραπάνω χωρίς να χάσετε χρόνο στις πρεσβείες, από την ευκολία του υπολογιστή σας. Κάντε την αίτηση σας εδώ.