Ένας από τους αγαπημένους ορεινούς προορισμούς, τα Ζαγοροχώρια προσφέρουν τα πιο καρτποσταλικά τοπία, τις πιο γραφικές διαδρομές και εικόνες που θα σας μείνουν αξέχαστες. Η αρχιτεκτονική των σπιτιών, τα λιθόστρωτα καλντερίμια, τα ζεστά μαγαζιά και οι ρομαντικοί ξενώνες είναι λίγοι από τους λόγους που αξίζει να τα επισκεφθείτε. Ο πιο βασικός όμως λόγος για να τα επισκεφτείτε είναι ότι βρίσκονται ανάμεσα στην καταπράσινη φύση, γεγονός που θα σας παρέχει την ηρεμία που αναζητάτε. Στον ταξιδιωτικό μας οδηγό θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες πριν την πρώτη σας επίσκεψη στα Ζαγοροχώρια.

Γενικές Πληροφορίες

  • Τα Ζαγοροχώρια είναι συνολικά 46.
  • Είναι χτισμένα αμφιθεατρικά στην ορεινή περιοχή της Τύμφης, της Πίνδου και του Μιτσικελίου, ή αλλιώς περιοχή Ζαγορίου.
  • Η τοπική αρχιτεκτονική βασίζεται στην πέτρα, το ξύλο και τον σχιστόλιθο. Πολλά από τα χωριά έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέοι οικισμοί.
  • Τα χωριά είναι χτισμένα σε υψόμετρο από 500 έως 2.500 μέτρα, που είναι και η ψηλότερη κορυφή της Τύμφης, η Γκαμήλα.
  • Η λέξη Ζαγόρι είναι Σλαβική και σημαίνει “ τόπος πίσω από τα βουνά”.
  • Το Ζαγόρι χωρίζεται στο Δυτικό, Ανατολικό και Κεντρικό Ζαγόρι.

Χωριά

Παρακάτω θα σας παραθέσουμε τα χωριά που επισκεφτήκαμε και που πιστεύουμε ότι αξίζουν λίγο παραπάνω από τα υπόλοιπα. Ωστόσο, σαν σύνολο όλα τα Ζαγοροχώρια είναι πανέμορφα και προσφέρουν στον επισκέπτη τους την ηρεμία που αναζητά, ανάμεσα στην καταπράσινη φύση.

Ασπράγγελοι

Από τα πρώτα χωριά που συναντάμε και έδρα στο Κεντρικό Ζαγόρι, με απόσταση από τα Ιωάννινα μόλις 30 χιλιόμετρα. Είναι μαρτυρικό χωριό, με σημαντικό ρόλο στην αντίσταση κατά των Γερμανών, οι οποίοι το 1943 έκαψαν ολοκληρωτικά το χωριό. Θα συναντήσετε πολλά όμορφα πέτρινα σπίτια και αρχοντικά και πλακόστρωτα με πολλά μεγάλα πλατάνια. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Μοναστήρι της Δόβρας και τη Μονή της Παναγιάς που χρονολογείται από το 1600, και τον ναό του Αγίου Νικολάου, μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες του Ζαγορίου από το 1778.

Για χειροποίητους μεζέδες με παραδοσιακή ατμόσφαιρα, καθίστε στο μεζεδοπωλείο/τσιπουράδικο “Το Λυχνάρι”. Επίσης, για τοπικές νοστιμιές επισκεφτείτε την ταβέρνα “Βιργινία” και το restaurant bar “Montaza”.

το χωριό Ασπράγγελοι στα Ζαγοροχώρια
Δίλοφο

Το Δίλοφο πήρε το όνομά του λόγω της θέσης του, στους πρόποδες δύο λόφων. Το υψόμετρο του χωριού είναι στα 860 μέτρα και η απόσταση από τα Ιωάννινα 34 χιλιόμετρα. Για πολλούς, ο οικισμός θεωρείται το ομορφότερο και πιο καλοδιατηρημένο χωριό. Μπαίνοντας στο χωριό αφήστε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ, καθώς δεν κυκλοφορούν οχήματα εντός του χωριού. Μπορείτε να περιπλανηθείτε στα παραδοσιακά πλακόστρωτα καλντερίμια, ανάμεσα στα αρχοντικά (όπως το αρχοντικό Μακρόπουλου, το ψηλότερο σπίτι στο Ζαγόρι 13,5 μέτρων). Περπατήστε στην κεντρική γραφική πλατεία και ανεβείτε μέχρι το ψηλότερο σημείο του χωριού για να απολαύσετε την υπέροχη θέα. Για παραδοσιακά πιάτα προτείνουμε την ταβέρνα “Ορέστης” και το εστιατόριο “Λίθος”.

Το μαρτυρικό χωριό Δίλοφο στα Ζαγοροχώρια
Αρίστη

Βρίσκεται στο Δυτικό Ζαγόρι και είναι από τα μεγαλύτερα χωριά. Απέχει 48 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα και το υψόμετρό του είναι 650 μέτρα. Οι παραδοσιακές γειτονιές και τα γραφικά πλακόστρωτα καλντερίμια την καθιστούν από τους πιο όμορφους προορισμούς στην Ελλάδα, καθώς και έχει παρουσιάσει σημαντική τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Πέρα από τα καλαίσθητα ξενοδοχεία και ξενώνες, η Αρίστη βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα γύρω αξιοθέατα, την χαράδρα του Βίκου, τον ποταμό Βοϊδομάτη και την Δρακολίμνη (τα οποία θα δείτε παρακάτω στο άρθρο). Επίσης, υπάρχουν πολλές ακόμα δραστηριότητες που μπορείτε να οργανώσετε, όπως rafting, ιππασία και trekking. Από τα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής είναι το “Εν Αρίστη”, με μοναδική θέα και γευστικά πιάτα, και το “Χάνι” στην μέση της πλατείας και με μπαλκονάκι που προσφέρει εξίσου υπέροχη θέα.

Το χωριό της Αρίστης στα Ζαγοροχώρια
Βίκος

Από τα πιο γνωστά χωριά στα Ζαγοροχώρια λόγω της ονομασίας του. Βρίσκεται στην άκρη του ομώνυμου φαραγγιού, όπου ξεκινά ο εθνικός δρυμός Βίκου – Αώου. Απέχει 53 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τα Ιωάννινα και το υψόμετρό του είναι στα 770 μέτρα. Ακολουθήστε τις πινακίδες για την θέα της χαράδρας του Βίκου, όπου θα βρείτε δύο κιόσκια που προσφέρουν καταπληκτική θέα. Για παραδοσιακά πιάτα προτείνουμε την ταβέρνα “Τσουμάνης”.

Η θέα στο φαράγγι του Βίκου από το ομώνυμο χωριό του Βίκου στα Ζαγοροχώρια
Βίτσα

Ανήκει στο Κεντρικό Ζαγόρι και έχει κηρυχθεί παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός. Η απόσταση από τα Ιωάννινα είναι 36 χιλιόμετρα με υψόμετρο 960 μέτρα. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στα όρια του εθνικού δρυμού Βίκου – Αώου και στην αρχή της χαράδρας του Βίκου. Στην γραφική πλατεία του χωριού, ανάμεσα από τα παραδοσιακά καφενεία, βρίσκεται πλάτανος 600 ετών. Η Ζαγορίσια αρχιτεκτονική με πολλά αρχοντικά, τα πέτρινα καλντερίμια και οι εκκλησίες, προσφέρουν την γραφικότητα της Βίτσας που θα λατρέψετε. Για σπιτικά πιάτα (με κύριο συστατικό τα μανιτάρια) προτείνουμε το “Κανέλλα και Γαρύφαλλο”.

Κήποι

Βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μέτρων και απέχει από τα Ιωάννινα 38 χιλιόμετρα. Στους Κήπους θα βρείτε τις περισσότερες διοικητικές υπηρεσίες του Ζαγορίου, όπως αστυνομία, δικαστήριο, ειρηνοδικείο, υποθηκοφυλακείο, δασονομία κ.ά. Εκτός από την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και τα λιθόστρωτα καλντερίμια, οι Κήποι χαρακτηρίζονται από την πλούσια φυσική ομορφιά. Είναι γνωστοί για τα περίτεχνα τοξωτά πέτρινα γεφύρια στους ποταμούς Βικάκης και Μπαγιώτικος. Προτείνουμε την παραδοσιακή ταβέρνα “Στου Μιχάλη”, στον κεντρικό δρόμο των Κήπων.

Άνω Πεδινά

Βρίσκεται στο Κεντρικό Ζαγόρι και έχει υψόμετρο 960 μέτρα. Η απόσταση από τα Ιωάννινα είναι 36 χιλιόμετρα. Έχουν ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός, καθώς είναι καλοδιατηρημένη η αρχιτεκτονική του Ζαγορίου.

Πάπιγκο – Μικρό Πάπιγκο

Από τα πιο γνωστά χωριά στα Ζαγοροχώρια, με ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή. Απέχουν 59 και 61,5 χιλιόμετρα αντίστοιχα βορειοδυτικά από τα Ιωάννινα και βρίσκονται σε υψόμετρο 960 μέτρων. Η τοποθεσία τους είναι εντός των ορίων του εθνικού δρυμού Βίκου-Αώου, με μονοπάτι που συνδέει τα δύο χωριά, τα οποία αποτελούν αφετηρία για τις τριγύρω εξορμήσεις σας. Για να τα προσεγγίσετε θα περάσετε από ένα γεφυράκι πάνω από τον ποταμό Βοϊδομάτη. η διαδρομή περιλαμβάνει αρκετές στροφές, μέχρι να ανεβείτε πάνω στα χωριά.

Στα χωριά θα βρείτε καλαίσθητα καταλύματα, ταβέρνες, καφετέριες και καφενεία. Για φαγητό προτείνουμε το εστιατόριο “Καλλιόπη”, όπου πέρα από τον πανέμορφο χώρο τα σπιτικά παραδοσιακά προϊόντα και το ευγενικότατο προσωπικό, ζήσαμε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία (παραγγείλαμε αγριογούρουνο με δαμάσκηνα, παπρικάσι και μανιταρόπιτα). Επίσης, προτείνουμε την ταβέρνα “Άρης” με πολύ καλή ποιότητα στα κρέατα και για παραδοσιακά γλυκά το “Μπίμτσα”.

Το Μεγάλο Πάπιγγο στα Ζαγοροχώρια
Μονοδένδρι

Ένα χωριό που έχει εξίσου χαρακτηριστεί παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός στα Ζαγοροχώρια. Το υψόμετρό του είναι στα 1060 μέτρα και απέχει 39 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τα Ιωάννινα. Μπορείτε να περπατήσετε ανάμεσα στα λιθόκτιστα σπίτια και τα γραφικά καλντερίμια και να επισκεφτείτε το Ριζάρειο Χειροτεχνικό Κέντρο. Εκεί θα βρείτε παραδοσιακά κεντήματα και υφαντά και πολλά ακόμα έργα παραδοσιακής τέχνης. Προτείνουμε να ακολουθήσετε τις πινακίδες προς την Μονή της Αγίας Παρασκευής, που θα σας οδηγήσει μέσω ενός πανέμορφο λιθόστρωτου μονοπατιού στην Μονή. Από εκεί συνεχίζεται προς μία από τις θέες του φαραγγιού του Βίκου. Δοκιμάστε τις παραδοσιακές πίτες στο “Πίτες της Κικίτσας”, το πρώτο μαγαζί στο Ζαγόρι που είχε αναλάβει τη σίτιση τουριστών από το 1958. Η κυρία Κικίτσα έφτιαχνε την διάσημη αλευρόπιτα, που διατίθεται μέχρι και σήμερα.

Τι να κάνετε στα Ζαγοροχώρια

Δρακολίμνη

Βρίσκεται στον ορεινό όγκο της Τύμφης, σε υψόμετρο 2050 μέτρων. Πρόκειται για μία λίμνη ανάμεσα στα βουνά που προσφέρει θέα που κόβει την ανάσα. Το σχήμα της είναι ελλειψοειδές και παρόλο που το τοπίο γύρω από την λίμνη είναι γυμνό, η πανοραμική θέα των κορφών των βουνών είναι εκπληκτική. Έχει μόνιμο νερό και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι οι Τρίτωνες, ένα σπάνιο είδος αμφίβιου που μοιάζει με δράκο.

Για να φτάσετε στην Δρακολίμνη, θα πρέπει να ακολουθήσετε την πεζοπορική διαδρομή, που ξεκινά από το Μικρό Πάπιγκο, σε μία διαδρομή 4 ωρών. Διαφορετικά, μπορείτε να ξεκινήσετε από το καταφύγιο Αστράκα, από όπου είναι 1,5-2 ώρες πεζοπορία.

Οι διαδρομές παρακάτω είναι από τις πιο δημοφιλή για τους λάτρεις της πεζοπορίας, και είναι σχετικά ξεκούραστες:

  • Μικρό Πάπιγκο- Καταφύγιο Αστράκας: 5,6 χιλιόμετρα περίπου σε 3:30-4:00 ώρες.
  • Καταφύγιο- Δρακόλιμνη Τύμφης: 2,8 χιλιόμετρα περίπου σε 1:30-2:00 ώρες.

Συνολικά: 17 χιλιόμετρα περίπου με την επιστροφή.

Υψομετρική διαφορά: 1.080 μέτρα περίπου.

Φαράγγι Βίκου

Ένα άγριο και επιβλητικό τοπίο με καταπληκτική θέα. Αποτελεί σημείο ορόσημο στα Ζαγοροχώρια. Το φαράγγι του Βίκου είναι ένα από τα αξιοθέατα της φύσης με σημαντική οικολογική αξία. Έχει μπει στο ρεκόρ Guinness ως το βαθύτερο φαράγγι σε αναλογία με το πλάτος του, καθώς σε ένα σημείο το βάθος είναι 900 μέτρα και το πλάτος 1100 μέτρα.
Το φαράγγι του Βίκου βρίσκεται στον πυρήνα του εθνικού δρυμού Βίκου-Αώου, ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της Ελλάδας λόγω της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας. Πιο συγκεκριμένα, στην ιδιαίτερη πανίδα του Βίκου ανήκει η καφέ αρκούδα, αγριόγατες, λύκοι, η σπάνια και απειλούμενη υπό εξαφάνιση ευρασιατική βίδρα και πολλά ακόμα ζώα αλλά και 110 καταγεγραμμένα είδη πουλιών σπάνια και μη. Επίσης, έχουν καταγραφεί 2.000 είδη και υποείδη χλωρίδας, από τα οποία τα 250 θεωρούνται θεραπευτικά βότανα, και υπήρχαν πολλοί “Βικογιατροί” όπως τους έλεγαν, που βοηθούσαν τον κόσμο με αυτά.

Τα σημεία που προσφέρουν την καλύτερη θέα του φαραγγιού είναι στη θέση Μπελόη, η Μονή της Αγίας Παρασκευής και η θέση Οξυά. Πολλοί θεωρούν την θέση Μπελόη την πιο εντυπωσιακή, στην οποία θα πάτε με τα πόδια από το χωριό Βραδέτο (10 – 25 λεπτά). Στην Μονή της Αγίας Παρασκευής θα φτάσετε από το χωριό Μονοδένδρι από ένα πανέμορφο μονοπάτι, όπου θα βρείτε την πινακίδα που αναφέρει την θέση του φαραγγιού στο ρεκόρ Guinness.

Bonus Tip: Για εμάς το καλύτερο View Point ήταν στην περιοχή της Οξυάς. Υπάρχει μονοπάτι που οδηγεί κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, όπου μπορείτε να δείτε το πόσο επιβλητικό είναι το φαράγγι. Δεν ενδείκνυται για όσους έχουν υψοφοβία και ακροφοβία.

Ο καλύτερος τρόπος όμως για να γνωρίσετε το φαράγγι είναι διασχίζοντάς το. Με κάποιον έμπειρο οδηγό που θα σας καθοδηγήσει θα περπατήσετε στα μονοπάτια που έχουν σηματοδοτηθεί. Η διαδρομή είναι 5-7 ώρες και ξεκινάει από το Μονοδένδρι και καταλήγει στον Βίκο.

Η θέα στο φαράγγι του Βίκου από την θέα της Οξυάς
Πέτρινο Δάσος

Κοντά στην περιοχή Μονοδένδρι, βρίσκεται το παράξενο φαινόμενο του Πέτρινου Δάσους που προκαλεί ενθουσιασμό σε όσους το αντικρίζουν. Πυργωειδές δομές από ασβεστολιθικούς βράχους ορθώνονται επιβλητικά μέσα από ένα δάσος από σφενδάμους και δρύες.

Το πέτρινο δάσος στην περιοχή του Ζαγορίου.
Πεζοπορία

Υπάρχουν πολλά χαρτογραφημένα μονοπάτια για τους λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας. Η φυσική ποικιλομορφία του Ζαγορίου, με τα πυκνά δάση, τις βαθιές χαράδρες, ποτάμια, εντυπωσιακά γεφύρια συμπληρώνουν την φυσική ομορφιά του τοπίου. Διατίθενται πολλές πεζοπορικές διαδρομές, καθώς το πεζοπορικό δίκτυο είναι πυκνό και ποικίλλουν οι βαθμοί δυσκολίας τους. Η πιο γνωστή είναι το πέρασμα της χαράδρας του Βίκου (12,5 χιλιόμετρα, 5-7 ώρες). Ξεκινάει από το χωριό Βίκος και φτάνει στο Μονοδένδρι ή το αντίστροφο. Δεύτερη πιο γνωστή είναι η διαδρομή καταφύγιο Αστράκας – Δρακολίμνη (2,8 χιλιόμετρα, 1 ώρα). Θα βρείτε επίσης πολλές ακόμα διαδρομές και με την συνοδεία κάποιου έμπειρου οδηγού, μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα απολαύσετε τα εντυπωσιακά τοπία που έχει να σας προσφέρει το Ζαγόρι.

Βοϊδομάτης

Πρόκειται για έναν μικρό παραπόταμο του Αώου με μήκος περίπου 15 χιλιόμετρα. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι τα πεντακάθαρα νερά του, τα πιο καθαρά στην Ελλάδα και ίσως και την Ευρώπη. Τα κρυστάλλινα και διαυγή νερά του θα σας εντυπωσιάσουν και πολλοί λένε ότι το νερό είναι πόσιμο. Μπορείτε να περπατήσετε στο ποτάμι και να θαυμάσετε το τοπίο, ή να δοκιμάσετε τις αντοχές σας ανάμεσα στα extreme sports που προσφέρει ο Βοϊδομάτης, όπως canoe, kayak και rafting.

Κολυμπήθρες

Οι γνωστές Κολυμπήθρες, ή αλλιώς οβίρες, είναι κοιλώματα από ασβεστόλιθους, τα οποία δημιουργήθηκαν από την ροή του νερού και σχημάτισαν τις φυσικές αυτές πισίνες. Από τα must μέρη στα Ζαγοροχώρια. Το τοπίο είναι μαγικό και το καλοκαίρι ιδανικό για βουτιές. Φτάνοντας στο Μικρό Πάπιγκο, θα δείτε μια πινακίδα προς το ρέμα Ρογκοβό και τις κολυμπήθρες. Από εκεί, μετά από λίγα μέτρα θα αντικρίσετε τις πρώτες κολυμπήθρες και ανεβαίνοντας το τοπίο γίνεται όλο και πιο άγριο και εντυπωσιακό.

κολυμπήθρες στο Πάπιγκο
Καταρράκτες Μπάλτα Ντι Στρίγκα

Κοντά στο χωριό Ηλιοχώρι, βρίσκονται οι εντυπωσιακοί καταρράκτες Μπάλτα Ντι Στρίγκα. Πρόκειται για 3 καταρράκτες, με το μεγαλύτερο να έχει ύψος 25 μέτρα, που σχηματίζουν 2 μεγάλες και 1 μία μικρή βάθρες (λίμνες). Το τοπίο που δημιουργείται είναι παραμυθένιο και το καλοκαίρι μπορείτε να ζήσετε την εμπειρία και να κολυμπήσετε σε μία από τις λίμνες. Χρειάζεται περίπου 20 λεπτά περπάτημα.

Καταρράκτες Μπάλτα ντι Στρίγκα

Διαμονή στα Ζαγοροχώρια

Για την διαμονή μας στα Ζαγοροχώρια, επιλέξαμε το 19.40 Luxury Guesthouse, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Καλπακίου. Αρχικά, η θέση του καταλύματος είναι ιδανική, μιας και το Καλπάκι αποτελεί σταυροδρόμι προς τα Ζαγοροχώρια. Σε απόσταση αναπνοής ξεκινάνε τα πρώτα χωριά, κάτι που διευκόλυνε αρκετά και εμάς στο θέμα των αποστάσεων, καθώς είχαμε σχεδιάσει να επισκεφτούμε διάφορα χωριά σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Όσον αφορά τα δωμάτια, είναι πεντακάθαρα και υπερσύγχρονα, με ιδιαίτερο στυλ και πολυτέλεια που συναντά την παράδοση, σε ένα κτίριο που χρονολογείται από το 1940. Το ξενοδοχείο διαθέτει 3 δωμάτια και 3 σουίτες, στα οποία συνδυάζεται η παραδοσιακή αρχιτεκτονική με την σύγχρονη τουριστική υποδομή. Σε όποιο δωμάτιο και αν επιλέξετε να μείνετε, μπαίνοντας σε αυτό θα νιώσετε την ζεστασιά και την ηρεμία του. Όλα τα δωμάτια παρέχουν μεγάλο διπλό κρεβάτι με ανατομικό στρώμα και δυνατότητα επιλογής μεταξύ σκληρού ή μαλακού μαξιλαριού της εταιρείας COCO MAT. Στον δίσκο καλωσορίσματος θα βρείτε τα απαραίτητα για καφέ και τσάι.

Πέρα όμως από το όμορφο και άνετο δωμάτιο, οι ιδιοκτήτες είναι εξυπηρετικοί και φιλικοί και μας κέρδισαν από την πρώτη στιγμή που τους γνωρίσαμε. Μας έδωσαν συμβουλές σχετικά με τις γύρω περιοχές, τι να δούμε, καθώς επίσης και για το που να φάμε. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, που ξεκίνησε το εγχείρημά τους από το 2019 και το τρέχουν με αγάπη και μεράκι, έχοντας στο μυαλό τους συνεχώς την εξέλιξη και την βελτίωση.

Bonus εμπειρία: Η πιο όμορφη εμπειρία που ζήσαμε ήταν που απολαύσαμε το πρωινό μας με θέα τα καταπράσινα βουνά, ζώντας την απόλυτη ηρεμία. Όσα μας προσέφεραν ήταν σπιτικά και φρεσκότατα και τα τιμήσαμε και εμείς από την μεριά μας.

19.40 Luxury Guesthouse στο Καλπάκι.

Χρήσιμα sites & apps

Τα τελευταία χρόνια που ταξιδεύουμε έχουμε ξεχωρίσει κάποιες εφαρμογές, που χρησιμοποιούμε πριν από κάθε ταξίδι μας ή και κατά την διάρκεια αυτού. Τις έχουμε επιλέξει έναντι άλλων, για την εγκυρότητα τους, την ευκολία χρήσης και την ποικιλία σε επιλογές που έχουν. Αναφέρουμε παρακάτω αναλυτικά ποιες είναι αυτές μαζί με τα χαρακτηριστικά τους.

Booking.com

Πληθώρα επιλογών από καταλύματα για διαμονή ανά τον κόσμο. Βαθμίδες ταξιδιώτη ανάλογα με τις κρατήσεις που έχετε κάνει, μοναδικές εκπτώσεις, προσφορές και Promo Codes για εσάς και τους φίλους σας. Ξεκινήστε τις κρατήσεις και ανακαλύψτε όλες τις δυνατότητες. Δείτε διαθεσιμότητα και τιμές για διαμονή στα Ζαγοροχώρια εδώ.

Skyscanner

Το πρώτο μέρος που κάθε ταξιδιώτης συμβουλεύεται πριν από κάθε ταξίδι του. Άμεση και γρήγορη σύγκριση τιμών από αεροπορικές ανά τον κόσμο. Λατρεύουμε το φίλτρο “προς οποιοδήποτε προορισμό” που μας παραθέτει σε αύξουσα σειρά τους πιο οικονομικούς προορισμούς για τις ημερομηνίες που έχουμε θέσει. Η καλύτερη λύση για οργάνωση και booking ταξιδιού την τελευταία στιγμή. Για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων δείτε εδώ.

Hotels.com 

Η Hotels.com είναι κορυφαίος πάροχος ξενοδοχειακών καταλυμάτων παγκοσμίως, προσφέροντας υπηρεσίες κρατήσεων μέσω του δικού της δικτύου τοπικών ιστότοπων. Μόλις φτάσετε τις 10 διανυκτερεύσεις, θα έχετε μια δωρεάν διανυκτέρευση την οποία μπορείτε να εφαρμόσετε κατά το checkout. Ωστόσο, μπορείτε να κερδίσετε πολλαπλές δωρεάν διανυκτερεύσεις συνεχίζοντας να κάνετε κρατήσεις με την Hotels.com. Η πλατφόρμα παρέχει στους ταξιδιώτες μία από τις ευρύτερες επιλογές καταλυμάτων στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων τόσο ανεξάρτητων όσο και μεγάλων αλυσίδων ξενοδοχείων, καθώς και αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων. Βρείτε τις καλύτερες προσφορές σε καταλύματα εδώ.

Trip Advisor 

Το Tripadvisor, βοηθάει εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε μήνα να κάνουν το κάθε τους ταξίδι μοναδικό και αξέχαστο. Οι ταξιδιώτες σε όλον τον κόσμο χρησιμοποιούν τον ιστότοπο και την εφαρμογή του Tripadvisor για να περιηγηθούν σε χιλιάδες κριτικές και γνώμες για ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπειρίες, αεροπορικές εταιρείες και κρουαζιέρες. Είτε σχεδιάζουν ένα ταξίδι, είτε βρίσκονται ήδη σε αυτό, οι ταξιδιώτες απευθύνονται στο Tripadvisor για να συγκρίνουν χαμηλές τιμές σε ξενοδοχεία, πτήσεις και κρουαζιέρες, να κάνουν κράτηση σε δημοφιλείς περιηγήσεις και αξιοθέατα, καθώς επίσης και να κρατήσουν τραπέζια σε εξαιρετικά εστιατόρια. Περισσότερες πληροφορίες για διαθεσιμότητες, τιμές και κρατήσεις δείτε εδώ.