Το Pocket 2 της dji είναι ο must εξοπλισμός για όποιον λατρεύει τις εξορμήσεις. Πολυχρηστικό, ελαφρύ και απόλυτα φορητό. Ταξίδι για πολλούς ισούται με το να κουβαλάς μαζί κάποια DSLR, τους φακούς της, τρίποδο, ίσως κάποια action camera και διάφορα ακόμη. Συνήθως όλα τα παραπάνω συνοδεύονται και από τις αντίστοιχες θήκες μεταφοράς και πολλά αξεσουάρ. Η αλήθεια είναι, πως δεν είναι και ότι πιο βολικό, ιδίως στα ταξίδια με αεροπλάνο που ο επιπλέον χώρος κοστίζει.

Σ’ αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στην καινούρια πρόταση της DJI που δίνει λύση στα παραπάνω προβλήματα. Το Dji Pocket 2 αποτελεί μετεξέλιξη του μοντέλου Osmo Pocket. Το Pocket 2 όμως έχει δυνατότητες για καλύτερης ποιότητας βίντεο και φωτογραφιών και προσφέρει περισσότερες  λειτουργίες.

Παρακάτω θα αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του DJI Pocket 2 και πως μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύντροφος των ταξιδιωτών και όχι μόνο.

Χαρακτηριστικά

Μικρό μέγεθος

Το πρώτο και πιο σημαντικό χαρακτηριστικό για όσους ταξιδεύουν και δεν θέλουν να κουβαλούν μεγάλα και βαριά gadget είναι οι διαστάσεις και το πόσο ελαφρύ είναι. Πιο συγκεκριμένα είναι 117 γραμμάρια και οι διαστάσεις του είναι 124.7×38.1×30 mm. Δεν καταλαμβάνει δηλαδή καθόλου χώρο και είναι λίγο μικρότερο από μία παλάμη. Είτε το έχετε στο χέρι σας, είτε σε κάποιο τσεπάκι της τσάντας σας ή ακόμα και στην τσέπη σας, είναι έτοιμο να καταγράψει τις αγαπημένες σας στιγμές.

Αισθητήρας

Διαθέτει αισθητήρα 1/1,7 ιντσών με δυνατότητα λήψης φωτογραφίας έως 64 megapixels και δυνατότητα λήψης RAW αρχείων. Καταγράφει ακόμη βίντεο σε 4Κ, Ultra HD: 3840×2160 @ 24/25/30/48/50/60fps στα 100 Mbps και slow motion Full HD videos στα 120fps και 240 fps, ενώ έχει επιλογή και για HDR βίντεο. Το εστιακό μήκος και το άνοιγμα έχουν αυξηθεί από 26 mm και f / 2,0 έως 20 mm και f / 1,8. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό καθώς μπορείτε να απολαύσετε καλύτερη ποιότητα εικόνας κατά την διάρκεια της ημέρας, αλλά και της νύχτας. Iδανικό για κινηματογραφικά vlog, βίντεο και selfies.

Gimbal 3 αξόνων

Το DJI Pocket 2 διαθέτει gimbal 3 αξόνων, που εξασφαλίζει απίστευτα ομαλά πλάνα. Είτε τρέχετε σε μία παραλία, είτε τραβάτε την βόλτα σας ενώ οδηγείτε σε δρόμο με λακκούβες, το αποτέλεσμα της λήψης θα είναι ομαλό και σταθερό. Το μηχανοκίνητο gimbal παρέχει κινηματογραφική σταθεροποίηση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να γίνετε όσο πιο δημιουργικοί θέλετε με τις λήψεις σας.

Πληροφορίες για action cameras βρείτε εδώ.

Λειτουργίες του Dji Pocket 2

Timelapse-Motionlapse-Hyperlapse

Αγαπημένες λειτουργίες για όλους τους δημιουργούς. Μπορείτε με το timelapse να μετατρέψετε ώρες σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα με interval από 0.5 sec έως και 60 sec. Το motionlapse είναι ένα κινούμενο timelapse από αριστερά προς τα δεξιά ή το ανάποδο με ομαλή περιστροφή της κάμερας. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα λήψης hyperlapse σε ανάλυση από 1080 μέχρι και 4k.

3X3 Panorama

Πέρα από το γνωστό πανόραμα των 180 μοιρών, το Pocket 2 έχει την δυνατότητα λήψης πανοράματος 3Χ3. Στο πανόραμα 180º τραβάει τέσσερις συνεχόμενες φωτογραφίες από αριστερά στα δεξιά και στην συνέχεια τις κολλάει μεταξύ τους για να βγει το αποτέλεσμα. Στο πανόραμα 3Χ3 ωστόσο, τραβάει 9 εικόνες, από αριστερά στα δεξιά και από πάνω κάτω, και τις κολλάει μεταξύ τους σε μία εικόνα 5Χ7. Η διαδικασία αυτή είναι εύκολη και γρήγορη και γίνεται μέσω της εφαρμογής DJI Mimo. Δεν θα πιστέψετε πως μια τόσο μικρή κάμερα μπορεί να βγάλει μία τόσο μεγάλη λήψη. Επίσης προτείνουμε το τρίποδο για το πανόραμα 3Χ3 για ένα πιο σταθερό αποτέλεσμα

Γρήγορη λήψη

Οι πιο όμορφες στιγμές στα ταξίδια είναι οι αυθόρμητες. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε εκείνη την ώρα είναι να προσπαθείτε να ανοίξετε την κάμερα σας, ενώ χάνετε την στιγμή. Το DJI Pocket 2 λύνει εντελώς το πρόβλημα αυτό, με την λειτουργία Fast Wake. Το Fast Wake σας επιτρέπει να αρχίζετε την λήψη αμέσως μετά την ενεργοποίηση της συσκευής, με απόκλιση μόνο ένα δευτερόλεπτο.

Active track

Πλέον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την κίνηση του αντικειμένου που τραβάτε. Με την λειτουργία active track, το dji pocket 2 φροντίζει πάντα να έχει το αντικείμενο μέσα στο κάδρο και να ακολουθεί τις κινήσεις του. Η δυνατότητα αυτή υπάρχει και κατά την διάρκεια της λειτουργίας του hyperlapse.

Η απλή έκδοση του dji pocket 2
Απλή έκδοση του Dji Pocket 2

Για αγορά του προϊόντος δείτε εδώ.

Αξεσουάρ

Εκτός από την συσκευή του pocket 2, υπάρχουν και πολλά αξεσουάρ που μπορούν να το συνοδεύουν για ακόμη περισσότερες δυνατότητες. Κάποια παρέχονται στην απλή έκδοση, κάποια επιπρόσθετα στο creator combo και κάποια πρέπει να τα αγοράσετε έξτρα εσείς. Ας τα δούμε αναλυτικά παρακάτω:

Mini control stick

Προσφέρει την δυνατότητα γρήγορου χειρισμού της κάμερας. Υπάρχουν δυο λειτουργίες που μπορείτε να κάνετε μέσω του joystick. Η μία είναι το zoom in & zoom out και η δεύτερη ο χειρισμός της κατεύθυνσης της κάμερας. Η ταχύτητα των παραπάνω κινήσεων μπορεί ακόμη να ρυθμιστεί μέσω των ρυθμίσεων της συσκευής. (Παρέχεται στην απλή έκδοση)

Αντάπτορες

Mini ανταπτοράκια για σύνδεση του pocket 2 με το αντίστοιχο smartphone. Υπάρχει και για i-phone και για τα υπόλοιπα κινητά. (Παρέχονται στην απλή έκδοση).

DJI Wireless Mic with Windscreen

Ασύρματο μικρόφωνο που προσφέρει την δυνατότητα καταγραφής ήχου χωρίς παρεμβολές από τον άνεμο, ακόμη και όταν οι συνθήκες είναι πιο δύσκολες. (Παρέχεται στο creator combo)

Do-It-All Handle

Συνδέεται ως επέκταση στη λαβή της συσκευής. Παρέχει ταυτόχρονα μια ενσωματωμένη μονάδα Wi-Fi και Bluetooth, υποδοχή ήχου, ασύρματο δέκτη μικροφώνου, εξωτερικό ηχείο και βάση για τρίποδο. (Παρέχεται στο creator combo)

Αδιάβροχη θήκη

Δημιουργήστε ομαλά υποβρύχια πλάνα διατηρώντας το Pocket 2 ασφαλές σε βάθη έως 60 m.

Διάφορα αξεσουάρ του dji poclet 2
Ευρυγώνιος φακός

Εξάρτημα για πιο ευρυγώνιες λήψεις. Αυξάνει το FOV της κάμερας από 93 ° σε 110 ° χωρίς παραμόρφωση της εικόνας. (Παρέχεται στο creator combo)

Θήκη φόρτισης

Ικανή να φορτίσει το pocket 2, περίπου 1,5 φορές. Παράλληλα παρέχει χώρο αποθήκευσης για κάρτες microSD και φίλτρα ND.

Phone Clip

Παρέχει ένα πιο ασφαλές κράτημα μεταξύ του Pocket 2 και ενός συνδεδεμένου smartphone.

Θήκη προστασίας

Προστατεύει το gimbal και διαθέτει ειδικούς χώρους για τους αντάπτορες των smartphone, τον Ευρυγώνιος φακό, το DJI Pocket 2 Micro Tripod και το DJI Pocket 2 Mini Control Stick. (Παρέχεται στην απλή έκδοση)

Μίνι τρίποδο + βάση για τρίποδο

Διπλώνεται και προσαρμόζεται εύκολα για να παρέχει σταθερότητα για το Pocket 2 οπουδήποτε. Χρήσιμο ιδίως στις λειτουργίες timelapse. (H βάση για το τρίποδο παρέχεται στην απλή έκδοση, ενώ το τριποδάκι στο creator combo)

Extension Rod

Περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο μοχλό ελέγχου και κουμπιά στη λαβή για να επιτρέπεται ο έλεγχος της κίνησης του gimbal. Παράλληλα προσφέρει περισσότερες δυνατότητες για κινηματογραφικές λήψεις.

Βίντεο με τις λειτουργίες και τις ρυθμίσεις του Pocket 2 μπορείτε να δείτε εδώ.

Πρώτη επαφή με το Dji Pocket 2

Για την ενεργοποίηση του προϊόντος και την απόκτηση της εγγύησης απαιτείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή dji mimo.

Το DJI Mimo είναι μια ολοκληρωμένη εφαρμογή που προσφέρει ισχυρά εργαλεία επεξεργασίας για τους χρήστες έτσι ώστε να βελτιώσουν τις φωτογραφίες και τα βίντεο τους. Με εργαλεία όπως ζωντανή προβολή HD κατά την εγγραφή, έξυπνες λειτουργίες, το DJI Mimo είναι μια λύση all-in-one που σας επιτρέπει να τραβήξετε, να επεξεργάζεστε και να μοιράζεστε τις καλύτερες στιγμές σας, απευθείας από τα χέρια σας.

Βίντεο από το unboxing της συσκευής μπορείτε να δείτε εδώ.