Travelpayouts logo

Οδηγός για να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη του travel blog σας με το Travelpayouts

Ως travel blogger, η οικονομική αξιοποίηση του site σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μετατρέψετε το πάθος σας για τα ταξίδια σε πηγή εισοδήματος. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι μέσω του affiliate marketing, όπου προωθείτε ταξιδιωτικά προϊόντα και υπηρεσίες και κερδίζετε προμήθεια από πωλήσεις που προκύπτουν από τις συστάσεις που εσείς κάνετε μέσω των συνδέσμων και banner σας. Κατά την πορεία μας στον χώρο του blogging και μετά από διάφορες αναζητήσεις αντιληφθήκαμε ότι δεν χρειαζόταν να κάνουμε επιμέρους συμφωνίες με όλες τις εταιρίες ξεχωριστά. Βρήκαμε το δημοφιλές affiliate network για travel bloggers, το Travelpayouts, το οποίο συνεργάζεται με αρκετές διάσημες εταιρείες του χώρου, όπως η Booking.com, η GetYourGuide και άλλες. Στον οδηγό μας παρακάτω θα αναλύσουμε τις στρατηγικές που μπορείτε να ακολουθήσετε για την προώθηση του Travelpayouts με απώτερο σκοπό τη μεγιστοποίηση των κερδών σας.

Τι είναι το Travelpayouts;

Το Travelpayouts είναι ένα δίκτυο συνεργατών που σας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με ταξίδια, όπως πτήσεις, ξενοδοχεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και ταξιδιωτικές ασφάλειες. Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο πρόγραμμα δωρεάν και να κερδίζετε άμεσα προμήθειες για την προώθηση αυτών των προϊόντων στους αναγνώστες σας.

Τι μπορεί να προσφέρει η προώθηση του Travelpayouts;

Η προώθηση του Travelpayouts σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε το site σας και να κερδίσετε ένα σημαντικό παθητικό εισόδημα συνιστώντας ταξιδιωτικά προϊόντα στους αναγνώστες σας μέσω των άρθρων σας και όχι μόνο. Παρέχεται επίσης η ευκαιρία να προσφέρετε αξία στο κοινό σας, μοιράζοντας χρήσιμες πηγές και συστάσεις που έχουν ανάγκη.

Διαβάστε τον απόλυτο οδηγό μας για να ξεκινήσετε το δικό σας travel blog εδώ.

Πώς μπορούν οι travel bloggers να κερδίσουν χρήματα με το Travelpayouts;

Σαν travel blogger μπορείτε να βγάλετε χρήματα με το Travelpayouts συμπεριλαμβάνοντας affiliate συνδέσμους, banner και εικόνες με το προσωπικό σας id στις αναρτήσεις σας στο site σας και κάνοντας την σωστή προώθηση στους αναγνώστες σας. Όταν οι αναγνώστες κάνουν μια αγορά μέσω του affiliate link σας, εσείς κερδίζετε την αντίστοιχη προμήθεια από την πώληση που ορίζεται στους όρους του εκάστοτε προγράμματος. Σε κάποιες εταιρείες υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης προμήθειας, ακόμη και από το απλό click που οδηγεί στον διαφημιζόμενο, χωρίς αναγκαστικά να υπάρξει κάποια πώληση. Στην τελευταία περίπτωση βέβαια η προμήθεια είναι αρκετά μικρότερη και θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη ροή αναγνωστών για να αξίζει.

travelpayouts πλατφόρμα

Ξεκινώντας με το Travelpayouts

Δημιουργία λογαριασμού

Για να ξεκινήσετε την συνεργασία σας με το Travelpayouts, πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα. Η διαδικασία εγγραφής είναι απλή, δωρεάν και μπορεί να ολοκληρωθεί σε λίγα απλά βήματα. Στην συνέχεια ολοκληρώνετε το προσωπικό σας προφίλ με τις σχετικές πληροφορίες, στοιχεία επικοινωνίας και τρόπους πληρωμής και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Εγγραφείτε στο πρόγραμμά τους εδώ.

Επιλογή των σωστών affiliate προγραμμάτων

Μόλις κάνετε την εγγραφή σας στο Travelpayouts, πρέπει να επιλέξετε τα σωστά affiliate προγράμματα για να προωθήσετε. Αυτό περιλαμβάνει να κάνετε την αντίστοιχη έρευνα, αλλά και την επιλογή προγραμμάτων που ευθυγραμμίζονται με τη θέση και το κοινό-στόχο σας. Πρέπει να υπάρχει συνάφεια μεταξύ αυτών που γράφετε, αλλά και των προϊόντων που προωθείτε. Οι αναγνώστες σας δεν πρέπει να αντιληφθούν ότι απλά προωθείτε ότι βρείτε μπροστά σας για να βγάλετε παραπάνω λεφτά, γιατί αυτό μόνο καταστροφικές συνέπειες θα έχει για εσάς. Καλό επίσης θα ήταν να διαλέγετε εταιρείες και εφαρμογές από τις οποίες να υπάρχει προσωπική εμπειρία και επαφή, έτσι ώστε να αποδίδετε στο κοινό σας μια πιο ορθή και εμπεριστατωμένη άποψη επί του θέματος και όχι απλά κάτι γενικό που έτσι και αλλιώς μπορούν να το βρουν στο διαδίκτυο από εκατοντάδες άλλους ανταγωνιστές σας.

Προώθηση του Travelpayouts

Συγγραφή περιεχομένου υψηλής ποιότητας που προωθεί ταξιδιωτικά προϊόντα: Μπορείτε να γράφετε ελκυστικό και υψηλής ποιότητας περιεχόμενο για τις ταξιδιωτικές σας εμπειρίες ανά τον κόσμο και να προωθείτε σχετικά ταξιδιωτικά προϊόντα μέσα στα άρθρα σας. Για παράδειγμα, αν γράφετε για τη διαμονή σας σε ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο, μπορεί να συμπεριλάβετε έναν affiliate σύνδεσμο για το εν λόγω ξενοδοχείο ή άλλα σχετικά ταξιδιωτικά προϊόντα, όπως ταξιδιωτική ασφάλιση ή υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Σημείωση! Το παραπάνω αποτελεί και μια μορφή συνεργασίας που μπορεί να χρεωθεί έξτρα, όπως είναι η συγγραφή ενός dedicated άρθρου για την προώθηση κάποιου ξενοδοχείου και τις υπηρεσίες αυτού. Παράδειγμα μπορείτε να δείτε εδώ.

Αξιοποίηση του email marketing για την προώθηση affiliate προγραμμάτων: Το marketing ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προσεγγίσετε το κοινό σας και να προωθήσετε affiliate προγράμματα. Μπορείτε να στέλνετε ενημερωτικά μηνύματα που περιλαμβάνουν συνδέσμους προς τα αγαπημένα σας ταξιδιωτικά προϊόντα, προσφορές και προωθητικές ενέργειες και να ενθαρρύνετε τους συνδρομητές σας να κάνουν κλικ και να προβούν σε αγορά ή επίσκεψη στο αντίστοιχο site. Η παραπάνω στρατηγική πλην της προώθησης συγκεκριμένων προϊόντων, συμβάλλει και στο να κρατάτε “ζεστό” το κοινό σας και να αυξάνετε την αλληλεπίδραση σας.

Προώθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram, το Facebook και το Twitter, είναι εξαιρετικά εργαλεία για να προωθήσετε τα affiliate προγράμματα στα οποία έχετε εγγραφεί. Μπορείτε να δημιουργήσετε σχετικά post και stories που θα παρουσιάζουν τις ταξιδιωτικές σας εμπειρίες και να συμπεριλαμβάνετε σε αυτά τους αντίστοιχους συνδέσμους σας.

Συνεργασία με άλλους travel bloggers και επαγγελματίες του κλάδου: Η συνεργασία με άλλους travel bloggers ή επαγγελματίες του κλάδου μπορεί να σας βοηθήσει να επεκτείνετε την εμβέλεια σας, να βρείτε νέα κοινά και να προωθήσετε τα προγράμματα σας σε μεγαλύτερο κοινό. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη φιλοξενία guest post σε άλλο site, τη συμμετοχή ή διοργάνωση giveaway και τη φιλοξενία διαδικτυακών εκδηλώσεων, podcasts ή webinars.

Πληρωμένη διαφήμιση και καμπάνιες pay-per-click (PPC): Η πληρωμένη διαφήμιση και οι καμπάνιες PPC είναι ένας τρόπος για να αυξήσετε ακόμη περισσότερο την επισκεψιμότητα στο site σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως το Google Ads ή την διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να στοχεύσετε τα σχετικά κοινά που σας ενδιαφέρουν με τις εστιασμένες διαφημίσεις σας. Μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ισούται αντίστοιχα με αύξηση πιθανοτήτων στο να βελτιωθεί το conversion rate σας.

Σημείωση! Η απόδοση μιας διαφήμισης δεν είναι μονόδρομος και σίγουρη επιτυχία, συνήθως χρειάζονται αρκετά πειράματα και διαφορετικές καμπάνιες μέχρι να καταλήξετε σε αυτό που δουλεύει καλύτερα για εσάς. Αν θέλετε επαγγελματικά αποτελέσματα και να μην έχετε απώλεια χρημάτων σε άσκοπες διαφημίσεις και ενέργειες, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με κάποιον ειδικό στον τομέα αυτό.

Μεγιστοποίηση των κερδών σας

Βελτιστοποίηση του ιστολογίου σας για τις μηχανές αναζήτησης: Η βελτιστοποίηση του ιστολογίου σας για τις μηχανές αναζήτησης μπορεί να συμβάλει στην αύξηση των προβολών του site σας και να αυξήσει την οργανική επισκεψιμότητα του περιεχομένου σας. Χρησιμοποιώντας σχετικές λέξεις-κλειδιά (keywords), βελτιστοποιώντας τα meta tags και δημιουργώντας ποιοτικά backlink, μπορείτε να βελτιώσετε το SEO του site σας και ενδεχομένως να αυξήσετε τα κέρδη σας. Εμείς για την βελτιστοποίηση του site μας χρησιμοποιούμε το Yoast και το WP Rocket plugin.

Ανάλυση δεδομένων: Θα πρέπει να αναλύετε τα δεδομένα που λαμβάνετε σχετικά με την επισκεψιμότητα, το bounce rate και τα κέρδη του ιστολογίου τους για να κατανοήσετε ποια προγράμματα και προωθητικές ενέργειες αποδίδουν καλά και ποια όχι. Τα δεδομένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις και να βελτιστοποιήσετε τις προωθητικές σας ενέργειες για μέγιστα κέρδη. Σημαντικό είναι να έχετε δημιουργήσει Google Analytics λογαριασμό για να βλέπετε λεπτομερώς ότι δεδομένο χρειάζεστε. Μπορείτε ακόμη να κάνετε εγκατάσταση σχετικού plug in στο site σας και να βλέπετε άμεσα κάποια καίρια σημεία και στόχους που σας ενδιαφέρουν.

Travelpayouts logo

Συμβουλές για επιτυχία

Να ενημερώνεστε για τις τάσεις και τις αλλαγές του κλάδου: Πρέπει να υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τις τάσεις και τις αλλαγές στον κλάδο, όπως νέα προϊόντα ή κανονισμοί. Ακόμη, πρέπει να διορθώνετε στοιχεία στα άρθρα σας για πράγματα που ίσως πλέον να μην υφίστανται, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο ενός εστιατορίου ή μιας εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων. Παραμένοντας ενήμερος, μπορείτε να προσαρμόζετε τις προωθητικές σας ενέργειες και να παραμένετε μπροστά από τον ανταγωνισμό, αλλά και να συνεχίζετε την υψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Προσφέροντας αξία στο κοινό σας με χρήσιμο και ελκυστικό περιεχόμενο: Θα πρέπει να εστιάζετε στη δημιουργία χρήσιμου και ελκυστικού περιεχομένου που παρέχει αξία στο κοινό τους. Να γράφετε για πράγματα που κάποιος θα αναζητήσει και να είστε σε θέση να δώσετε τις σωστές απαντήσεις. Δημιουργώντας εμπιστοσύνη και αξιοπιστία στους αναγνώστες σας, μπορείτε να δημιουργήσετε σταθερούς επισκέπτες και να αυξήσετε τις δυνατότητες κέρδους σας. Το μεγάλο στοίχημα εδώ, είναι να κρατάτε τους αναγνώστες σας χαρούμενους και ικανοποιημένους, έτσι ώστε όταν μελλοντικά υπάρξει αντίστοιχη ανάγκη να ξέρουν που να γυρίσουν να ψάξουν.

Δημιουργία μιας ισχυρής και αφοσιωμένης κοινότητας επισκεπτών: Θα πρέπει να επικεντρωθείτε στη δημιουργία μιας ισχυρής και αφοσιωμένης κοινότητας “οπαδών”. Αλληλεπιδρώντας με τους αναγνώστες σας μέσω σχολίων, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσω email, μπορείτε να δημιουργήσετε μια σταθερή βάση επισκεπτών που είναι πιο πιθανό να κάνει κλικ στους affiliate συνδέσμους σας και να πραγματοποιήσει αγορές.

Διατήρηση της διαφάνειας και της αυθεντικότητας στις προωθήσεις σας: Σημαντικό είναι να διατηρείτε τη διαφάνεια και την αυθεντικότητα στις προωθήσεις που κάνετε, αποκαλύπτοντας τις σχέσεις σας με ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες. Με το να είστε ειλικρινείς ως προς τους αναγνώστες σας, χτίζετε περισσότερη εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, η οποία μπορεί τελικά να οδηγήσει σε περισσότερα κέρδη.

Εν κατακλείδι, η προώθηση του affilite network Travelpayouts μπορεί να είναι μια επικερδής και ικανοποιητική προσπάθεια για την αύξηση των εσόδων σας σε συνδυασμό με όλες τις άλλες λεπτομέρειες που αναφέραμε. Ακολουθώντας έναν συνδυασμό αποτελεσματικών στρατηγικών προώθησης, μπορείτε σίγουρα να αυξήσετε τις δυνατότητες κερδών σας. Παρέχοντας αξία στο κοινό σας, μπορείτε να προωθήσετε με επιτυχία ταξιδιωτικά προϊόντα και υπηρεσίες και να κερδίσετε παθητικό εισόδημα κάνοντας αυτό που αγαπάτε. Περιμένουμε στα σχόλια τις προσωπικές σας εμπειρίες ή τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίσατε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

© 2020-2023 - All rights reserved | Created with by Crazy Lemon